Proti dopingovým kontrolám se ozvala i Serena

13. 2. 2009, 14:05
Aktuality 1
Krátce po mužské světové jedničce Rafaelu Nadalovi se proti dopingovým kontrolám v tenise ozval také jeho ženský protějšek. "To už je moc. Nikdy neříkám lidem, kde jsem, ráda si dělám věci podle sebe," tvrdí Serena Williamsová.
Serena Williamsová

Nová antidopingová pravidla, která platí od letoška, pro špičkové hráče znamenají, že musí hlásit pro každý den jednu hodinu, kdy a kde budou k dispozici antidopingovým komisařům. Podobná pravidla platila už dřív, tenisté ale museli být k dispozici jen pět dní v týdnu.

Podle Rafaela Nadala taková omezení znamenají, že se s hráči zachází "jako se zločinci". Andy Murray označil kontroly za drakonické, a Serena Williamsová se svými kolegy souhlasí.

"To už je moc," řekla Američanka v Paříži po svém včerejším vítězství nad Karolinou Špremovou. "Kdybych si chtěla na den zaletět na Barbados, neměla bych mít povinnost hlásit, že letím na Barbados. Nikdy neříkám lidem, kde jsem, protože si ráda dělám věci podle sebe."

Světová protidopingová agentura (WADA) má ohledně kontrol poměrně přísné pravidlo "třikrát a dost": když komisaři tenistku či tenistku nezastihnou třikrát během 18 měsíců, může být hráč potrestán distancem až na dva roky.

"Jednou jsem byla venku na večeři a někdo přijel ke mně domů, aby mě testoval. Málem jsem to poprvé prošvihla. Je to bizarní, nemůžu utíkat z večeře domů, aby mě otestovali. Hodně to narušuje soukromí," tvrdí Williamsová.

I přes své námitky světová jednička uznala, že podobné opatření pomáhá udržet stejná pravidla pro všechny. "Myslím, že tenis je ze všech sportů nejčistší. Nebudeme mít stejné problémy jako ostatní sporty, to je jediné pozitivum."

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Williams Serena:"Myslím, že tenis je ze všech sportů nejčistší. Nebudeme mít stejné problémy jako ostatní sporty, to je jediné pozitivum." jojo všude je něco je štěstí že mluvila o dopingu jinak bych si myslel že se zbláznila
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist