Prostějov: Do čtvrtfinále postoupili všichni čtyři Češi, poprvé i Pavlásek

4. 6. 2014, 17:41
Aktuality 10
CHALLENGER PROSTĚJOV - Kompletní kvarteto českých tenistů dnes postoupilo do čtvrtfinále challengeru v Prostějově. Radek Štěpánek bez problémů přehrál Slováka Jozefa Kovalíka, Lukáš Rosol porazil Brazilce Ricarda Hocevara a Jiří Veselý si poradil s Belgičanem Germainem Gigounonem. Nejvíce práce s postupem měl devatenáctiletý Adam Pavlásek, který po obratu s Brazilcem Joaoem Souzou postoupil poprvé do challengerového čtvrtfinále.
Jiří Veselý (© czech-open.cz)

Turnajová jednička Radek Štěpánek vstoupil do zápasu s Jozefem Kovalíkem razantně a v prvním setu za 28 minut povolil soupeři uhrát pouze jednu hru. Ve druhém dějství ale na chvíli vypadl z rytmu, přesto slavil poměrně snadné vítězství 6-1 6-4.

"Opět jsem měl slabší chvilku, kdy jsem si dvakrát po sobě prohrál servis. Soupeř v tomto okamžiku zahrál čtyři neuvěřitelné míče, takže jsem si neměl co vytknout. Kovalík vyhrál za celý zápas jednou svůj servis, držel jsem jej pod tlakem," uvedl trojnásobný vítěz Czech Open, který v prvním kole obracel vývoj utkání s Argentincem Argüellem. V zítřejším čtvrtfinále se utká s Francouzem Axelem Michonem.

Třetí nasazený Lukáš Rosol ve vyrovnaném duelu s Ricardem Hocevarem zvládl lépe koncovky setů a vyhrál 7-6 6-4. V prvním dějství přitom za stavu 4-5 čelil setbolu. Oba soupeři se utkali potřetí a vždy byl úspěšnější český tenista.

"Předchozí dva vzájemné zápasy byly velmi těsné, tak jsem opět čekal tuhý boj. Věděl jsem, že Hocevar hraje dobře. Jsem rád, že se mi s ním podařilo udržet vítěznou šňůru," řekl Rosol, kterého v boji o semifinále čeká krajan Adam Pavlásek.

Talentovaný devatenáctiletý tenista si na domácích kurtech po úterním vyřazení turnajové pětky Američana Bradleyho Klahna připsal další cenný skalp. Brazilec Joao Souza (149. v žebříčku ATP) vyhrál první sadu, v dalších dvou už ale na bojovného českého tenistu nestačil.

"V prvním setu jsem si nemohl zvyknout na soupeřův servis. Ve druhém setu jsem přestal kazit. Hrál jsem lépe a lépe," uvedl spokojený Pavlásek, který postoupil do čtvrtfinále challengeru poprvé v kariéře.

Jiří Veselý coby turnajová šestka se v prvním setu souboje s 257. hráčem žebříčku ATP Belgičanem Germainem Gigounonem trápil. "Byl jsem hodně svázaný a nebyl schopen se do konce prvního setu zbavit nervozity. Z mého pohledu jsem hrál škaredý tenis. Jen jsem podával a nic zásadního jsem neuhrál," kriticky zhodnotil Veselý svůj výkon.

Do zápasu se dostal až v druhé sadě od stavu 2-2. "Začal jsem hrát lépe a trefoval se aspoň do kurtu. Před domácími fanoušky jsem na sebe cítil větší tlak než před rokem," dodal Veselý, jenž nakonec zvítězil 6-4 6-2. V dalším zápase se střetne se čtvrtým nasazeným Kazachem Michailem Kukuškinem.

- CHALLENGER PROSTĚJOV -
(Česko, antuka, 106.500 eur)
středeční výsledky (04. 06. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Štěpánek (1-ČR) - Kovalík (SR) 6:1, 6:4
Rosol (3-ČR) - Hocevar (Braz.) 7:6 (7:4), 6:4
Veselý (6-ČR) - Gigounon (Belg.) 6:4, 6:2
Pavlásek (ČR) - Souza (Braz.) 2:6, 6:3, 6:3
Gombos (SR) - Haase (2-Niz.) 5:7, 6:4, 7:5
Kukuškin (4-Kaz.) - Nědovjesov (Kaz.) 5:7, 6:1, 6:3
Reister (7-Něm.) - Bachinger (Něm.) 5:7, 6:3, 6:3
Michon (Fr.) - Polansky (Kan.) 7:5, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
Na hře Adama Pavláska se mi moc líbí, že umí variovat. Jeho nízké BH jsou důrazné a a některé výměny také po lajně včera zakončoval, ať na FH, tak na BH a také zahrál pár pěkných míčů na síti a zkracoval hru. Hraje chytře.
Rosol pořád útočil a jeho petardy jsou sice úžasné, ale nesmí hodně chybovat.
Jsem zvědavá, který z nich vyhraje. Nedivila bych se, kdyby to byl tentokrát Adam.
Reagovat
s7RanG
Včera Rosol jednoznačně nejhorší výkon na centru, aby padl, na to měl moc slabého soupeře.

Pavlásek včera první set daleko za očekáváním (alespon mém), pak mu dal Souza šanci a chytl se. Taky ho přišel podporovat Navrátil v druhé půlce zápasu a bylo to znám. Závěrečný set už měl navrch ve všech směrech.

Dnes vidím Rosolovu výhodu, že se hraje na centru, Pavlásek do této doby pouze na jedničce.
Reagovat
Cico93
nič v zlom ale zuby by si teda mohol dať zrobiť:)
Reagovat
Pesek12
Teď hrají čtyřhru Pavlásek - Veselý. Je pravidlem, že když hrají spolu v páru pravák s levákem, tak levák hraje na FH straně? Já si to pamatuji spíše naopak. Ale logiku to asi má, pokud si obíhají BH a jsou v rozích.
Reagovat
Frick
Jirka tam vypadá jak dement - VYMĚNIT!
Reagovat
r.Fever
Pozeral som zápas medzi Gombosom a Haasem, vynikajúca podívaná, gratulácia Gombosovi, pred týždňom uhral finále vo Vicenze, teraz zatiaľ QF v Prostejove, ešte by to chcelo aspoň 1 súpera poraziť.
Reagovat
s7RanG
předvedl perfektní výkon a hru. Už druhý zápas za sebou předvedl jistotu v úderech a včera i mentální sílu, když nedopodávál *5:3 a bylo tam těch kritických momentů ve 3.sadě více.

Haase určitě nic nevypustil, hrál defenzivně a musím uznat, že také velmi dobře. Dle mého toto byl nejlepší zápas v Prostějově, zatím. Kdyby postoupil Haase, tak má proti Reisterovi kurz 1,3, zatímco Gombos s hodně podobnými šancemi 2,75!!

Gombos bude asi můj první slovenský oblíbenec. Pokud dneska potvrdí moje slova...
Reagovat
Fandina
Gambos hrál moc super a navíc je to moc hezký kluk. Moc se mi líbil. A pěkný zápas od obou.
Reagovat
smazaný uživatel
No, zrovna má s tím Němcem nějaké problémy - 4:1 prohrává v prvním setu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nakonec to otočil...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist