Prohra ve finále French Open mě stále mrzí, ale to je normální, svěřila se Halepová

28. 6. 2017, 10:58
Aktuality 12
Simona Halepová se svěřila, že stále myslí na prohrané finále na letošním French Open. Proti talentované Jeleně Ostapenkové vedla o set a brejk a v rozhodující sadě rovněž měla výhodu brejku. Pětadvacetiletá Rumunka si tak bude muset na svou první grandslamovou trofej ještě počkat. Na postu světové jedničky by se ovšem mohla objevit už v pondělí.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová byla na letošním French Open opravdu blízko k premiérovému grandslamovému titulu a zároveň postu světové jedničky. Trofej Suzanne Lenglenové jí ale po obratu sebrala dvacetiletá Jelena Ostapenková. "Stále jsem smutná, ale to je normální. Než usnu, tak na finále často myslím," svěřila se Rumunka.

Aktuálně světová dvojka měla v zápase nespočet šancí a dvakrát byla ve vedení. Ve druhém setu vedla už 3-0 a měla tři brejkboly. "Na tenhle game nerada vzpomínám, měla jsem tolik brejkbolů," vzpomínala.

V rozhodující sadě měla k dispozici také výhodu brejku. Od stavu 3-1 ovšem proti agresivní Ostapenkové prohrála pět her v řadě. "Měla jsem do toho víc jít a nebát se. Pokud budu mít další šanci vyhrát grandslam, chci být statečnější," řekla.

Antukovou sezonu nakonec hodnotí kladně. "Snažím se vše brát pozitivně. Měla jsem skvělou antukovou část sezony. Porazila jsem spoustu kvalitních hráček. Nemám si na co stěžovat," uvedla Halepová, jež letos na antuce vyhrála 18 z 21 duelů.

Nyní ji čeká tráva, na které také rozhodně hrát umí. Ve Wimbledonu si loni zahrála čtvrtfinále, v roce 2014 dokonce semifinále a rok předtím dobyla trávu v Hertogenboschi. "Jsem odpočatá a připravená začít znovu," hlásí z Eastbourne, kde letos na trávě odehraje první utkání.

Na premiérovou grandslamovou trofej si sice musí počkat minimálně do Wimbledonu, jenž startuje v pondělí, nicméně na tenisový trůn by se klidně už v pondělí mohla posadit, pokud na právě probíhajícím turnaji v Eastbourne dopadne lépe než Angelique Kerberová.

Ideální by bylo pro Rumunku celkové vítězství. V tuto chvíli na Němku v live žebříčku ztrácí 115 bodů, stačilo by jí tedy například dojít do semifinále a Kerberová by musela vypadnout nejpozději ve třetím kole.

"Vím, že se k postu světové jedničky blížím, a proto na to myslím čím dál tím víc," řekla s úsměvem pětadvacetiletá rodačka z rumunské Constanty. "Strašně moc chci být světovou jedničkou. Jsem blízko, ale pořád daleko. Udělám pro to všechno. Byl by to pro mě neuvěřitelný úspěch," dodala.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
rosm
Dalsi svetova jednicka bez GS, ach jo.
Reagovat
slacker
me to nemrzi, me mrzi ze si nepustila do finale Karolinu
Reagovat
brixner
No jo, viděl jsem to zpětně a Kája byla od finále fakt docela kousek...Já jsem tuhle Simonu nikdy nemusel, ale teď, kdy u toho začala řvát jako jelito natažený na skřipec, jsem iks krát raději, že to vyhrála ta mladá pipinka! Mlátí do toho jako kladivem, koukal jsem na její ramena a ruce, trochu mi tou horní stavbou těla připomíná Endží, silné vazy a tak, takže pokud se jí zadaří a zvykne si na pohyb na travce, mohla by i ve Wimblu překvapit! Tráva asi opět nebude extrémně rychlá, takže pokud bude u míčů včas a bude jí to lítat, jako v Paříži, mají se ostatní pipky nač těšit!
Ale samo, že nejsvíc talíř přeji Petře a Káje!
A taky sobě, mňo...dnes večer je v plánu hodit vepřovou flákotu na gril, takže když budu rychlejší, než Čenda, talíř plnej bude!
A já jsem zatraceně rychlej:-)))
Reagovat
a.magerova
Ve všem? .... :-/
Reagovat
brixner
No, v něčem jsem zase docela pomalej-třeba v ranním vstávání, v přestávání hulit, v jídle, v přemýšlení...
Ale když mě to najednou popadne, hrozně zrychlím-třeba když náhodou vidím na ulici sousedku, u který jsem byl moc rychlej-tak zmizim tak rychle, že sem v tu ránu tak rychlej, že i ten rychlej je vedle mě jako nerychlej a já zjistim, že než bejt pomalej, je qurva lepší bejt rychlej!
To víš, já to mam tak ňák rozdělený :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína nikdy světovou jedničkou nebude. Podobně jako Korda nebo Kvitová - vždycky chyběl 1 zápas. Od finále US 2016 které prohrála úplně zbytečně, přes Turnaj mistryň, ostudou v přitroublou Jugo na Austr.OPEN etc. Hraje 20 let tenis a neumí hrát na antuce ? To je pak těžký. Je výborná, ale bude jak Dementjeva - celou kariéru v "desítce" ale jinak nic.A ke všemu ten Hrdlička - no to je konec. To spíš nějakej GS vyhraje časem Kristýna, která je trpělivá a má lepší mozek.
Reagovat
EllNino
tak větší snůšku nesmyslů jsem dlouho nečetl :) promin
Reagovat
Andrew89
asi tak:D
Reagovat
gigin
Vy jste ale Hlavsa pane Vachmajstr.
Reagovat
bIbec
jj, Kristýna je trpělivá a má lepší mozek.
Reagovat
VlS
Vítěznej příspěvek ze soutěže o kravinu dne?
Reagovat
jirkomar
Á, pan Hlavsa rozpálil troubu a už vidí výjevy. Petr... něco červenýho... Bezruč :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist