Problém je stále v psychice, mrzí Safinovou

1. 7. 2009, 22:45
Aktuality 10
Když Dinara Safinová ve včerejším čtvrtfinále po boji vyřadila Němku Lisickou, odcházely z kurtu obě tenistky spokojeny. Lisická dosáhla životního úspěchu už postupem ze 4. kola, světová jednička se poprvé dostala do semifinále Wimbledonu. Přesto Ruska si postěžovala na svou psychiku. Mozek si dělá co chce, říká.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Nestává se často, aby obě hráčky odcházely z kurtu s úsměvem, ale v čtvrtfinálovém zápasu, kdy Safinová porazila Lisickou, tomu tak bylo.

Ruska je sice světovou jedničkou, ale na trávě je na ní vyvíjen daleko menší tlak. Pokud nepředvede dobrý servis, musí vše vyběhat.

"Někdy nedělám věci tak, jak bych chtěla", řekla Safinová po zápase, ve kterém předvedla 15 dvojchyb a 38 nevynucených chyb. "Zneklidňuje mě, když mám pocit, že bych mohla hrát mnohem lépe, ale ono to prostě nejde. Stejně jako proti Amelii Mauresmové, kdy to byl dobrý zápas, ale rovněž jsem měla pomalý začátek, jako bych hrála jen na polovinu, ale pak jsem se rozehrála. A to je to, co mě štve - proč nemohu hrát od začátku takovým způsobem, kterým jsem končila zápas proti Mauresmové."

Safinová si získala přízeň novinářů a snaží se ze sebe setřást přezdívky jako "Maratova malá sestřička" nebo "Světová jednička bez vyhraného grandslamu". Když byla tázána, zda pracuje i na psychice, s kamennou tváří odpověděla: "Kdybych na ní pracovala, neudělala bych 50 dvojchyb! Je to pouze můj mozek, který nedělá věci, tak jak bych chtěla."

Nicméně, obě odehráli dobrý zápas. Safinová ve WImbledonu poprvé došla až do semifinále, a pokud se dostane ještě dál, bude to pro ni bonus. Semifinále proti Venus Williamsové je nad její očekávání. "Každým dnem se na trávě zlepšuji, hraji zde docela dobře. Pokud já i Venus budeme hrát svůj nejlepší tenis, bude to padesát na padesát. Myslím, že Venus není jasnou favoritkou, mám proti ní šanci, věří si třiadvacetiletá Ruska.

Pro Lisickou není vyřazení v grandslamovém čtvrtfinále zklamáním, je jí teprve 19 let. "Byl to skvělý turnaj, myslím, že nikdo nečekal, že se dostanu tak daleko," řekla Němka, která se díky Wimbledonu vyhoupne na 27. místo světového žebříčku. "Samozřejmě jsem smutná, že jsem prohrála, ale dala jsem do toho všechno a tvrdě jsem bojovala. Dinara má více zkušeností než já a ve druhém týdnu grandslamu už byla hodněkrát. Ví, jak se s tím vypořádat."

"Učila jsem se, jak hrát na trávě. Teď vím, že na trávě už hrát umím a nemusím se bát se sem příští rok vrátit a hrát všechny turnaje na trávě. Už se opravdu hodně těším, protože jsem šťastná z toho, co jsem tady předvedla. Víte, myslím, že příští sezona pro mě bude dobrým rokem," usmívala se Lisická.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Důležité je , aby holky předvedly super hru! Je jí nějak u těch děvčat málo. Pořádnej zápas a boj plnej neuvěřitelných míčků a výměn, to by byla paráda!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Me štve, jak říkají že je mladičká Wozniacki, Lisicka atd... Třeba Caroline snad nikdy na grandslamu neprošla do čtvrtfinále a dělají z ní jaký je to úspěch. Lisicka za se postoupila do čtvrtfinále a dělají z toho nějakou aféru. Tehdy Maria Sharapova když jí bylo 17 let dokázala vyhrát Wimbledon a porazit S. Williamsovou a Lindsay Davenportovou. V jejich letech měla už 2 grandslamové vavříny a spoustu vyhraných turnajů. A hrála mezi lepšími hráčkami:(
Reagovat
smazaný uživatel
Umíš mluvit také o někom jiným než o Maruš? Ve velmi mladém věku toho dokázala třeba Hingis daleko víc než Šarapka a tý je 23 a to Hingis už téměř končila a Williamsky v 17 letech už byly též veliké hvězdy, pak Capriati - taky ve velmi mladém věku byla ohromná hvězda, Seleš to samé, těch bylo a bude!!!
Reagovat
skott
Zapominas na to, ze v dobach kdy mezi profesionalky vstupovala Martina nebo Williamsky (nemluve o Capriati a Seles) neplatila jeste vekova omezeni jako je tomu v soucasnosti.Dnesni mlade tenistky do 18 let maji presne urceno max. pocet turnaju, kterych se mohou ucastnit.Zadna dalsi Hingis uz nikdy nebude!
Reagovat
smazaný uživatel
to asi nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud má proti Venus šanci, musela by ji opít ruskou vodkou.:-) Zápas podle mě tak 80/20 pro Venus.
A ve druhém semi se může stát cokoliv, ale myslím, že Se.ena vyhraje ve třech setech, takže tipuji 65/35.
Reagovat
smazaný uživatel
taky Vám Safina připadá jako chlap? a je hrozně vohnutá, to je děsný - jako z pravěku.
Reagovat
smazaný uživatel
je taková krapet nahnutá :o) každopádně je to jedna z mála sympatických Rusek...
Reagovat
smazaný uživatel
clovek je to ale asi maximalne rovnej a jeji hra je taky takova. Ovsem jinak poctenicko ..... hracky odchazeli.... odehrali, Zabloudil, o prazdninach neplati shoda podmetu s prisudkem ????
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle spíš vypadá na vrozenou skoliózu páteře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist