Preview: V. Williamsová - Pennettaová

19. 10. 2008, 10:15
Previews 4
Dnešním dnem skončí turnaj okruhu WTA ve švýcarském Curychu. O vrchol akce se postará finálovým utkáním Venus Williamsová s Pennettaovou. Favoritkou je Američanka, ale Pennettaová s dnešní soupeřkou vyhrávat umí.
Profily hráčů
Venus Williams

Venus Williamsová je v aktuálním žebříčku na devátém místě. Jejím nejoblíbenějším povrchem je nejspíš tráva. Na zeleném pažitu dokázala vyhrát Wimledon letos i loni. Ale ani na hardu a v hale Venus nezaostává. Rok 2008 začal na tvrdém povrchu Australian Open. Williamsová měla poměrně lehký los, první těžká soupeřka přišla až ve čtvrtfinále a Williamsová na Ivanovičovou nestačila. Na turnaji v Doze skončila hned ve druhém kole na raketě Cibulkové. V Memphiské hale se Venus neohřála dlouho, česká tenistka Kvitová ji překvapivě porazila 2:1 v prvním kole. Výhru nad silnější soupeřkou si Venus připsala až na tvrdém povrchu v Bangalúru, kde porazila Pengovou nebo Zvonarevovou. V semifinále ale nestačila na svou sestru. Série turnajů na tvrdém povrchu byla zakončena v Miami, kde Williamsová ve čtvrtfinále nestačila na Kuznětsovou.

Na antuce v Říme vyhrála Williamsová osmifinále se Zvonarevovou, ale ve čtvrtfinále prohrála s Jankovičovou. Na French Open opět skončila na raketě první silnější soupeřky, tentokrát ve třetím kole právě s dnešní soupeřkou Pennettaovou. Následoval Wimbledon a zde Venus Williamsová přemožitelku stejně jako v roce 2007 nenašla. Turnajovým pavoukem prošla dokonce bez ztráty setu. Na OH v Pekingu vypadla nečekaně s domácí Na Liovou ve čtvrtfinále. Na dalším turnaji US Open Venus porazila všechny soupeřky, kde byla favoritem, ale svou sestru ve čtvrtfinále porazit nedokázala. Stejně jako v USA i ve Stuttgartu byla v každém zápase Williamsová favorizována, ale opět se do finále nedokázala dostat. Tentokrát skončila v semifinále na raketě Jankovičové. Před deseti dny nastoupila Williamsová k utkání prvního kola v moskevské hale proti Pennettaové a prohrála. Do dnešního finále se Venus dostala přes výhry nad Bondarenkovou, Schiavoneovou a Ivanovičovou.

Nejoblíbenějším povrchem Italky Pennettaové je antuka. Poslední měsíce má ale Pennettaová formu i na hardu. První letošní výrazný úspěch na tomto povrchu zaznamenala v Los Angeles, kde po výhrách nad silnými soupeřkami jako je Wozniaková, Sugiyamová, Bammerová, Matteková a především Safinová dokázala turnaj vyhrát. Formu však nepotvrdila v Montrealu, kde nestačila na De Britovou ani na OH, kde vypadla hned v prvním kole s Kanepiovou. Flavia se nepředvedla ani v New Havenu, tentokrát nestačila na Cristeovou.

Forma se ale vrátila na US Open. Pennettaová porazila Petrovovou, Mauresmovou nebo Pengovou. Nestačila až ve čtvrtfinále na Safinovou. V Bali prohrála Flavia s Paszekovou a v Tokiu s Jankovičovou. Poslední dva turnaje hrané na tvrdém povrchu v hale sice přinesly porážku v prvním kole ve Stuttgartu s Bondarenkovou, ale také již dříve zmiňované vítězství Pennettaové nad Venus Williamsovou v Moskvě. Stejně jako v Tokiu i v Moskvě se katem Pennettaové stala Jankovičová. Na turnaji v Curychu již má Pennettaová na svém kontě velice cenná vítězství. Porážka Petrovové a Jankovičové svědčí o velice dobré formě Pennettaové.

Sázková kancelář Bwin favorizuje kurzem 1.28 Williamsovou. Pokud bych mohl zmínit svůj názor, Američance tolik nevěřím a už vůbec ne s tak nízkým kurzem. Pennettaová dokázala s Williamsovou třikrát ze čtyř střetnutí zvítězit, letos na hardu porazila několik silných favoritek, proto kurz 3.32 na její vítězství se mi jeví velice výhodně. Dnešní finále bude určitě velice pěkným soubojem.

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Flavia neměla vubec dobrou psychiku. Prvni set byl velice vyrovnany a trosku lepsi byla práve Flavia. Pak prisel zkazeny TB a bylo po zápase, slo videt od zacatku ze je enrvozni a po prvni brejku nedokazal uz vubec reagovat. Vse korunovala tim, kdyz za stavu *2:4 pri svem podani trefila 3x po sobe micek do site z prvni rany 0:40 a byl konec. Skdoa, mel jsme over 21.5 gemu, chybel jeden :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak viděl jsem jen pár posledních gemů a přišlo mi, že Flavia byla výměnách trochu lepší. Dokázala Venus přitlačit, uměla vystavět výměnu až k vítěznému úderu, ale pak ten míček poslala neomylně do sítě. Ty poslední gemy dostala Venus moc dárečků v podobně nevynucených chyb soupeřky.. Ale jak jsem psal na začátku, nemůžu soudit, celej zápas jsem nemohl sledovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To je krava, celej 1. set hraje Flavia lip, a tie break totalne zesere :(
Reagovat
skott
Venus by mela tentokrat vyhrat.Ctyri porazky v rade s hrackou jako Penetta by bylo pod jeji uroven.Pokud vim Penetta nikdy nevyhrala dulezity turnaj a jen jednou byla ve finale tierII.Pokud Venus prohrava je to obvykle kvuli vlastnim chybam, proto by bylo dobre drzet si servis a ukoncovat vymeny rychle na siti.Povrch v Zurichu je hodne rychly a to by ji melo vyhovovat.Venus je favoritkou na vsech turnajich, kterych se ucastni, ale uz dlouho (krome Wimby) nic nevyhrala, tak ted ma nejvetsi prilezitost to zmenit..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist