Preview: Turnaj žen v Monterrey

2. 3. 2009, 10:35
Previews 6
Monterrey je jedním ze tří nejdůležitějších měst v Mexiku a letos se dostalo také poprvé do kalenděře WTA Tour. Tenistky v čele s Agnieszkou Radwaňskou z Polska budou na kurtech s rychlým povrchem bojovat o dotace v celkové hodnotě 220.000 dolarů.

Podnik WTA International v Monterrey je jediným, který se v tomto týdnu hraje a bude generálkou na Indian Wells, kde prestižní turnaj začíná příští týden 11. března.

Do role největší favoritky je postavena Agnieszka Radwaňská z Polska. Světová desítka se však v posledních týdnech hledá a na finálovou účast čeká už osm měsíců. Naposledy v Dubaji prohrála už v úvodním kole se svou mladší sestrou Urszulou. V Mexiku ji ve vůbec prvním vzájemném zápase čeká Číňanka Li Na.

Fakta:
Monterrey (Mexiko)
Abierto Monterrey 2009
WTA International
02. - 08. 03. 2009
povrch: tvrdý povrch
dotace: 220.000 dolarů
draw: 32 hráček
oficiální webová stránka
single draw

V horami obklopeném městě bude druhou nasazenou Francouzka Marion Bartoliová. Tu v posledních týdnech trápila viróza a před 14 dny ve Spojených arabských emirátech vzdala zápas třetího kola proti Zvonarevové kvůi bolesti v chodidle. Její připravenost prověří v prvním kole jedna z úspěšných kvalifikantek.

Po neúspěšném finále v Acapulku se na další mexické klání chystá Flavia Pennettaová. Italce se v Latinské Americe daří, posledních šest sezon hrála v Acapulku pokaždé o titul. Zda jí bude vyhovovat i rychlý povrch v Monterrey naznačí duel se zkušenou Američankou Jill Craybasovou.

WTA International Monterrey:
vítězka ... 280 b. (37.000 dolarů)
finále ... 200 b. (19.000 dolarů)
semifinále ... 130 b. (10.200 dolarů)
čtvrtfinále ... 70 b. (5.340 dolarů)
2. kolo ... 30 b. (2.950 dolarů)
1. kolo ... 0 b. (1.725 dolarů)

Po antukových kláních v Bogotě a Acapulku se do Monterrey přesune hned pětice českých hráček. Jedinou nasazenou Češkou bude semifinalistka z Acapulka Iveta Benešová, jež má coby turnajová šestka na úvod těžký los v podobě bývalé patnácté tenistky světa Šahar Peerové z Izraele.

Lucie Šafářová si v úvodu sezony připala slušné výsledky, ale jediný zápas na antuce v Acapulku nezvládla. V Mexiku měla čas se aklimatizovat a teď se může opět soustředit na oblíbenější rychlé kurty. Postup do 2. kola by Šafářové neměl dělat problémy: střetne se s domácí divokou kartou Torresovou Sandovalovou, hráčkou čtvrté světové stovky.

Na turnaji s nejnižší možnou dotací 220.000 dolarů budou ve dvouhře startovat také Petra Cetkovská, Barbora Záhlavová-Strýcová a Klára Zakopalová. Všechny tři mohou na nasazenou soupeřku narazit až ve druhém kole.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Radwaňská vypadá na fotce nejmíň tak na pětatřicet, a to má sotva dvacet...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to Polka, tak co bys nechtěl, že... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš nějaké zkušenosti s polskými ženštinami, esposito?:))
Reagovat
smazaný uživatel
vzhledem k tomu, že to mám do Polska 15km tak jo... Ještě na střední se vždycky na všechny akce jako lyžáky, vodáky apod. jezdilo s polskými děvčaty a vůbec, taky o víkendech jich po městě spoustu potkáš ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad nejsou všechna tak "krásná" jako Agnieszka, ne?:))
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě ne, prostě asi tak jako všude na světě. A každej už si vybere podle sebe!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist