Preview: Sestry Williamsovy vyzvou v semifinále Rusky

2. 7. 2009, 08:00
Previews 3
Finále ženské dvouhry ve Wimbledonu má být stejně jako před rokem záležitostí sester Williamsových, které si z uplynulých devíti ročníků rozdělily celkem sedm titulů. Americkým tenistkám zbývá k repríze loňského souboje udělat poslední krok. Ve čtvrtečním semifinále je čekají ruské soupeřky - obhájkyni prvenství Venus světová jednička Safinová a Serenu čtyřka Jelena Dementěvová.

"Nikdy nevíte, co se může stát, ale vím, že obě (Serena a Venus) hrají skvěle a zaslouží si být ve finále," konstatovala Běloruska Victoria Azarenková po vyřazení ve čtvrtfinále se Serenou.

I statistiky mluví před semifinále pro sestry Williamsovy. Pětinásobná vítězka turnaje Venus vede nad Safinovou ve vzájemných duelech 2-1 a Serena nad Dementěvovou 5-3.

Proč jsou Serena a Venus na trávě tak nebezpečné? "Máme pro tenhle turnaj skvělou hru," uvedla Serena. "Obě razantně podáváme a myslím, že výborně returnujeme, dobře se pohybujeme a máme solidní hru od základní čáry," dodala současná světová trojka.

Olympijská vítězka Dementěvová ale neztratila v turnaji ani set a silou úderů se letos možná sestrám Williamsovým může rovnat. "Snažím se být maximálně agresivní," řekla Ruska. "Nemyslím na styl soupeřky, ale soustředím se jen na svůj výkon. Mnozí se tomu diví, ale dosud to fungovalo, tak uvidíme," prohlásila Dementěvová.

I Safinová, kterou trápí bolavé koleno, nechce přijít na dvorec s poraženeckou náladou. "Venus trávu miluje. Já si půjdu zápas užít a hrát svůj nejlepší tenis," konstatovala Ruska, které stále chybí grandslamový titul.

Venus před zápasem se Safinovou prohlásila, že ji čeká stará známá, takže musí odvést svoji tradiční práci. "Ona se snaží chodit trochu dopředu a umí dobře vyvážit agresivní styl s obranou. Když se jí daří, tak i servis má solidní," řekla americká tenistka.

Obě Rusky stále čekají na premiérový grandslamový titul, Dementěvová navíc už téměř pět let nebyla ani ve finále. Naopak sestry Williamsovy, mnohonásobné grandslamové vítězky, získaly jenom ve Wimbledonu dohromady již sedm titulů. A to jen ve dvouhře. Ve sbírce mají také řadu společných triumfů ve čtyřhře, ve které jsou stále ve hře i letos.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
čtvrteční program (02. 07. 2009)

Centrální dvorec (začátek ve 14:00):
Dementěvová (4-Rus.) - S. Williamsová (2-USA)
Safinová (1-Rus.) - V. Williamsová (3-USA)
Nestor/Zimonjič (2-Kan./Srb.) - Blake/Fish (USA).

kompletní čtvrteční program

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Eleno, ještě jeden set! Obzvláště Serreně by ta prohra hodně slušela - tenis hrát umí, holka. Ale chtělo by to pár lekcí pokory:)
Reagovat
a.magerova
http://sport.idnes.cz/centrkurt-ve-wimbledonu-vstup-povolen-jen-krasnym-fx1-/tenis.asp?c=A090701_224215_tenis_par
Reagovat
smazaný uživatel
Holky hlavně by to chtělo konečně po dlouhé době nějakou pořádnou hru, velkej boj a hodně dobrejch výměn. Nějak to postrádám. Ať pak vyhrajou ty lepší, hlavně aby se bylo na co dívat!!! Tak snad se mi to splní....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist