Preview: Safinová - Kuzněcovová

10. 10. 2008, 10:00
Previews 2
Už počtvrté v této sezoně se střetnou Rusky Dinara Safinová a Světlana Kuzněcovová. Stejně jako dominuje posledním turnajům Safinová, vyhrála i všechny letošní duely s Kuzněcovovou. Ani jedno z deseti vzájemných utkání se však nehrálo v hale. Až dnes před domácím publikem v Moskvě si zahrají o postup do semifinále.
Dinara Safinová - Světana Kuzněcovová

Poprvé si spolu zahráli ještě jako čtrnáctileté, respektive patnáctileté tenistky v roce 2000 na antuce v Mallorce. Uspěla o rok mladší Safinová. Od té doby spolu sehrály dalších devět zápasů a o výhry se s pravidelností střídaly. Až letos začala dominovat Safinová. Všechny tři duely vyhrála. Na antuce i na rychlém povrchu.

Dinara Safinová totiž od letošního jara podává nejlepší výkony ze všech tenistek. Získala čtyři tituly, třikrát, včetně French Open, hrála ve finále. Skvělé výsledky ji katapultovaly až na třetí místo světového žebříčku. A také na Turnaj mistryň do Dohá.

V hale však od roku 2005, kdy triumfovala v Paříži, nikdy nepostoupila ani do finále. Maximálně do semifinále, které letos obhajuje i v Moskvě. Minulý týden ve Stuttgartu absolutně nestačila na Venus Williamsovou. Ani do turnaje v rodném městě nevstoupila nejlépe. Proti Francouzce Mauresmové prohrála první set, ale přestože šestkrát ztratila vlastní servis, po třísetovém boji postoupila.

Dnes se pokusí navázat na tři týdny starý finálový zápas z Tokia, kde smetla Světlanu Kuzněcovovou 6-1 6-3. Její dnešní soupeřka by mohla být s ulynulou sezonou také vcelku spokojena. Na French Open postoupila do semifinále, pětkrát si zahrála finále. Jenže ani jednou nedokázala získat titul. A to dojem určitě kazí.

A halové turnaje určitě nepatří mezi její nejoblíbenější. Ještě nikdy si pod střechou nezahrála ve finále. Většinou končí před jeho branami, podobně jako loni v Moskvě. Letos halovou sezonu zahájila porážkou od Patty Schnyderové v prvním kole turnaje ve Stuttgartu. Na moskevském Kremling Cupu ale ve dvou setech porazila Číňanku Li Na i Italku Saru Erraniovou. Bude stačit i na rozjetou Safinovou?

Resumé: Ani jedna z hráček v hale výraznějších výsledků nedosahuje. Před domácím publikem na prestižním podniku se však chtějí ukázat obě. V Rusku se spolu utkají vlastně poprvé. Zatímco Safinová už může hrát uvolněně, Kuzněcovová bojuje o Turnaj mistryň. To může její výkon trochu poznamenat. Stejně jako fakt, že Safinovou letos ještě neporazila. Podaří se jí to před ruským publikem? Bookmakeři tomu příliš nevěří, vypsali na ni kurs 2.48.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Autore, je to jinak. Asi čerpáte z nějaké statistiky, kde to taky popletli. Turnaj v Tokiu byl outdoor hard, to nezpochybňuju. Finále bylo ale kvůli větru přesunuto do haly. Viděl jsem to na Eurosportu, ta hala je jistá na 99,999 %.
A Dohá je špatně (Kremling taky). Anglicky Doha, český přepis je tuším Dauhá.
S tím legračním "Safinová už může hrát uvolněně" lze taky s úspěchem polemizovat. Jakoby se dnes nehrálo o její první #2 v celé kariéře! Po tolika letech !!!
Reagovat
skott
Pokud dneska nekomu z dvojice Safinu verim tak je to Dinara.Kdyz se ji bude darit hned od zacatku tak ve 2setech v opacnem pripade ji udola ve trech:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist