Preview: Safinová - Clijstersová

14. 8. 2009, 12:25
Previews 12
Sama si zřejmě takový návrat na kurty nepředstavovala. Kim Clijstersová se po dvou letech objevila na turnaji WTA a dnes bude hrát v Cincinnati proti světové jedničce Dinaře Safinové o semifinále.
Profily hráčů
Dinara Safinová - Kim Clijstersová

V Cincinnati se koná turnaj dotovaný dvěma miliony dolarů. Vstoupilo do něj hned 14 nejlepších tenistek světa, z nichž se však většině příliš nedaří. To však nelze říct o Kim Clijstersové, jež zatím v žebříčku ani nefiguruje.

Vítězka US Open z roku 2005 a dvojnásobná šampionka Turnaje mistryň Clijstersová ukončila kariéru na jaře 2007. Důvodem byla častá zranění, ztráta motivace a také touha po rodině. V červenci se pak Clijstersová provdala za amerického basketbalistu Briana Lynche, který hraje belgickou ligu.

H2H Safinová - Clijstersová (1-6)
2004 Australian Open tv. povrch
... Clijsters 6-2 6-1
2004 Paříž, koberec
... Clijsters 6-1 6-1
2005 Hasselt, tv. povrch
... Clijsters 6-0 6-1
2005 Berlín, antuka
... Clijsters 7-5 6-2
2005 Los Angeles, tv. povrch
... Clijsters 6-0 7-5
2006 Antwerpy, koberec
... Clijsters 7-6(1) 6-4
2006 Řím, antuka
... Safina 6-4 7-6(2)

Zpráva o těhotenství belgické tenistky se dostala na veřejnost jen měsíc poté, co ukončila profesionální dráhu. Rok po porodu dcera Jady oznámila, že se vrátí k tenisu.

Odehrála několik exhibičních zápasů a objevila se také v americké letní soutěži družstev World Team Tennis. Velký návrat si naplánovala do Cincinnati, kde pořadatelé neváhali a udělili Belgičance divokou kartu.

A návrat šestadvacaetileté Clijstersové je zdařilý. Postupně vyřadila světovou čtrnáctku Bartoliovou, dvacítku Schnyderovou a včera i šestku Kuzněcovovou, vítězku letošního Roland Garros.

A poražená Ruska řekla, že Kim může za měsíc vyhrát US Open "Myslím, že má slušnou šanci. Hraje skvěle a... každý, kdo je připravený, má dobrou šanci uspět. Ona už US Open jednou vyhrála, a tak ví, jak se to dělá," žertovala čtyřiadvacetiletá Ruska. "Je na tom stejně dobře, jako před lety. Nevím, jestli si to pamatujete, ale v roce 2004 přes půl roku nehrála kvůli zranění zápěstí a pak se vrátila a vyhrála turnaje v Indian Wells a Miami," zavzpomínala na jiný skvělý návrat belgické tenistky.

"Necítím se unavená nebo tak něco. Drobné bolesti rozeženou další zápasy. Tělo se přizpůsobí," ujišťovala po své třetí výhře Clijstersová, jež ve své kariéře získala 34 titulů, včetně jednoho grandslamového.

Clijstersovou teď čeká první hráčka žebříčku Dinara Safinová. Tedy nejtěžší soupeřka, kterou nyní na okruhu může potkat. Jenže třiadvacetileté Rusce se v létě přestalo dařit. Už v úvodním zápase měla velké problémy s Italkou Vinciovou, když osmkrát prohrála podání. ANi včera s Shuai Peng nepodala oslnivý výkon. Znovu se dopuštěla dvojchyb a řady nevynucených chyb.

Pokles formy zaznamenala ale už minulý týdev LA, kde neobhájila titul: ve třetím kole vypadla s Jie Zheng. A ve finále v Portoroži sotva udolala Italku Erraniovou.

S Clijstersovou prohrála 6 ze sedmi duelů, uspěla jen v posledním zápase před třemi lety na antuce.

"Je to vynikající hráčka. Myslím, že hraje jako dřív. Talent se prostě neztrácí," uvažovala Safinová o své nadcházející soupeřce. "Kim bude možná trochu pomalejší, ale pořád je dost mladá," dodala Safinová.

Pokud budou hráčky pokračovat ve svých výkonech, bude mít Safinová hodně velké problémy, aby Belgičanku zastavila. Sázkové kanceláře ale tak skeptické nejsou, vyšší kurs 1.95 vypsali na Clijstersovou. Zápas začíná v 20:15 hodin a například zde najdete odkaz na přímý přenos.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím.
Mám na dnešní denr velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.
info zde:

http://kolemdvou.cz/chat/viewtopic.php?t=17799
Reagovat
smazaný uživatel
Safina Safina!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kim mám rád ale fandil jsem Dinarce tip mi wisel.. JUPI...
Reagovat
smazaný uživatel
skoda, dnešný tiket nevyjde :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Zatial vedie 5:2 a Kim nestaci na nu to teda zasnem.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem wedel ze to snad jeste wyhraje Dinara.. dokonce jsem si na ni i wsadil:D hodne stesti..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že safina ten duel psychicky nezvládne
Reagovat
smazaný uživatel
hm, ta klajstrs to je hrozný zvíře.
Reagovat
smazaný uživatel
no Marfušo?? myslíš že bude pomalejší?vždit seš labilní ta tě smete jak malinu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem viděl Kim hrát a hrála opravdu parádně,pokud Safina bude hrát tak jako proti Pengové tak podle mě nemá šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, doufám, že se ani jedna nesesype a předvedou nám obe dve dneska eňo ňuňo utkání!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist