Preview: Safin - Malisse

10. 6. 2009, 13:46
Previews 4
Pokud počasí v Londýně výrazněji nenaruší program tenisového turnaje, uzavře duel Rusa Marata Safina s Xavierem Malissem z Belgie dnešní program v Queen's Clubu. Bude to souboj dvou velkých bouřliváků.
Profily hráčů
Marat Safin - Xavier Malisse

Devětadvacetiletý Marat Safin plánuje, že po této sezoně s tenisem skončí. Chce si prý užívat normálního života. Chuť vyhrávat v něm stále je, ale během pěti měsíců vyhrál na okruhu ATP jen 6 zápasů. Pouze v Melbourne hrál třetí kolo.

V žebříčku se ale pořád drží v širší světové špičce. Dlouho tomu už ale být nemusí, protože za 14 dní bude ve Wimbledonu obhajovat body za loňské nečekané semifinále. Bylo překvapivé, protože od roku 2005, kdy v Melbourne získal svůj druhý grandslamový titul (prvního dosáhl o pět let dříve na US Open), se trápil a na velkých turnajích hrál jen dvakrát v osmifinále.

H2H Safin - Malisse 3-2
2008 Masters Monte Carlo
Safin 6-3 6-2 (antuka)
2003 Rotterdam
Safin 7-5 6-3 (tv. povrch)
2002 Masters Řím
Malisse 6-3 6-4 (antuka)
2001 Los Angeles
Malisse 7-5 6-3 (tv. povrch)
2001 Milán
Safin 3-6 6-3 7-5 (koberec)

Po přechodu z antuky na trávu jistě sám Safin doufá, že se dočká lepších výsledků. Od března odehrál osm duelů a vyhrát dokázal jen dvakrát. Naposledy se představil v Paříži, kde ve druhém kole po dramatické pětisetové bitvě podlehl domácímu Ouannovi. V Queen's Clubu startuje počtvrté, maximálně však došel při své premiéře před devíti lety do čtvrtfinále. Zajímovostí je, že se ruský tenista s Londýnem loučil vždy po prohraném tie-breaku.

Xavier Malisse, kterému bude 29 let příští měsíc, zažíval nejlepší tenisové roky v sezonách 2001 - 2007. Právě před dvěma lety získal v úvodu roku dva ze svých tří titulů, jenže slibně rozjetá sezona pro Belgičana skončila zraněním zápěstí. Od té chvíle se už do první světové stovky vrátit nedokázal, přitom v letech minulých byl stabilním hráčem Top 50.

Rodák z belgického Kortrijku je známý podobně jako Safin i kvůli svým výstřelkům na kurtech. Bouřlivá povaha ho zřejmě připravila i o více titulů, protože nezvládl dalších 8 finálových bitev.

Největšího grandslamového úspěchu dosáhl před sedmi lety na trávě ve Wimbledonu, kde podlehl až v semifinále po pěti setech Nalbandianovi. Jinak ale jeho mise na grandslamech končili nejdál v osmifinále. V Londýně má za sebou již čtyři duely. Zvládl kvalifikaci, když přešel přes Kleina, Dančeviče a Fallu. V prvním kole mu vzdal Španěl Andujar.

Malisse se tak měl možnost dobře rozehrát a dnes může se Safinem vyrovnat bilanci vzájemných soubojů na 3-3. Nejčerstvější zápas je z loňské sezony, kdy na antuce vyhrál hladce Safin. Dočkáme se pohledného tenisu, nebo snad bouřlivých výstřelků? Utkání začne zhruba v 19:00 hodin a vysílat ho bude stanice Eurosport.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
zase s nim ozralou nekam jeblo,tentokrat si to 'odniesli' zada.
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytečné to preview, Maratek má totiž namožená záda a ani tam nenastoupí!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
prosim vas kde se da sledovat zapas mezi sharapova vs glatch??? dekuju
Reagovat
radimd
wta tento tyden myslim nikde neni live video.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist