Preview: Radwaňská - Cibulková

30. 8. 2008, 12:00
Previews 10
Ve třetím kole ženského pavouka US Open na sebe narazí dvě devatenáctileté hráčky. Slovenská kráska Cibulková vyzve Polku Radwaňskou. Mírnou favoritkou zápasu je Radwaňská.

Agnieszka Radwaňská letos zažívá povedený rok. Vstoupila do něj sice prohrou 2:1 s Italkou Pennettaovou, ale v dalších turnajích už sbírala výhry. Na Australian Open dokázala vyřadit světovou dvojku Kuznětsovou nebo Rusku Petrovovou. Nad její síly byla až ve čtvrtfinále Hantuchová. V nepříliš kvalitně obsazeném turnaji v Pattaya City Radwaňská zvítězila. Následoval turnaj v Doze, kde Radwaňská ve čtvrtfinále proazila 2:1 svou dnešní soupeřku Cibulkovou. Její úspěšná pouť skončila až v semifinále, kde nestačila na Rusku Šarapovou. Na turnaji dokázala vyřadit i nasazenou jedničku Anu Ivanovičovou. V Dubaji nestačila Radwaňská v provním kole na Chakvetadzeovou, v Indian Wells ve čtvrtfinále na Kuznětsovou a ostudně prohrála v posledním zápase na hardu s neznámou De Britovou.

V následujících turnajích na antuce Radwaňská porážela jen papírově slabší soupeřky, na favoritky většinou nevyzrála. Vyjímkou je pouze triumf v Istanbulu, kde ve finále porazila nasazenou jedničku Dementěvovou. V červnu triumfovala na trávě v Eastbourne, kde vyřadila například Petrovovu nebo Bartoliovou. Před grandslamem v USA si zahrála na hardu ještě dvakrát. Ve Stockholmu nestačila v semifinále na Wozniackou a na olympijském turnaji skončila ve druhém kole na raketě Schiavoneové.

Dominika Cibulková sice rok 2008 začala poměrně neúspěšné, ale její forma je stoupající. Na turnaji v Doze vyřadila například Schnyderovou nebo Venus Williamsovou. Nestačila až ve čtvrtfinále na dnešní soupeřku Radwaňskou. Velký úspěch zaznamenala na antukovém turnaji Amelia Island v USA. Zde se po senzačních výhrách nad Azarenkovou, Chakvetadzeovou nebo Mauresmovou dostala až do finále, kde už nad její síly byla Šarapová. V následujícím období dlouho na nějaký úspěch čekala, forma se ji vrátila až zpátky na hardu. Ve Stanfordu porazila Petrovou a Bondarenkovou. V Los Angeles prohrála ve druhém kole s kvalifikantkou Kudryatsevou. Chuť si napravila v Montrealu, kde porazila postupně Dementěvovou, Petrovovu, Jankovičovou a Bartoliovou. Prohrála až ve finále, se Safinovou. Na olympijském turnaji došla do třetího kola, kde nedokázala znovu porazit Jankovičovou. V posledním turnaji před US Open prohrála v prvním kole v New Havenu s Wozniackou.

V prvních dvou kolech měly obě hráčky slabší soupeřky. Radwaňská porazila Shvedovou a Duque Marinovou, Cibulková si poradila s Craybasovou a Olaruovou. Agnieszka Radwaňská letos dokázala, že se umí připravit na velké turnaje, kterým US Open určitě je. Dominika Cibulková ale nebude lehkou soupeřkou, na hardu hraje asi nejraději a letos získala skalp už několika silných soupeřek. Sázková kancelář bwin mírně favorizuje Polku, na kterou je vypsán kurz 1.55, na výhru Cibulkové 2.28.

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dominika dnes absolutne sklamala,svojim vykonom.Ma strasne co dohanat,v profesionalite.Ale ma buducnost,nie ako Hantuchova.Domi no emotions,just play
Reagovat
smazaný uživatel
Tak alespoň je vidět, že státní příslušnost nerozhoduje(jak se tu pár lidí snaží předvést), na druhou stranu by Cibule v dnešní době porazila každou českou tenistku a Radwanská je těžká soupeřka narozdíl od Bremond. Takže škoda....
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, tenis je individuální sport, hodně lidí to vidí podobně. Slováky ale neberu jako cizince, s mládeží bez historického povědomí je to bohužel horší. Moje nejoblíbenější stanice je slovenské Radio FM, naše komerční rádiostoky nebo Radiožurnál mají k jejich vybranému hudebnímu vkusu dost daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
0:6 3:6 tak to sem necekala..........
Reagovat
smazaný uživatel
ty jo dominika 0:6 0:1 tj zlý.........ssakra mam sazeno:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Favorizujem Dominiku,vo forme v ktorej je by mala Radwansku porazit.
Reagovat
skott
dojde az do semifinale!Verim ji, ale proti Williamskam to bude mit tezky.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu utopie. A když v semifinále vyhraje nad naším miláčkem, tak dokonce v žebříčku přeskočí Světlanu. Přidělování bodů je hodně kruté. Jeden grandslam převálcuje úspěchy na několika ostatních turnajích. Navíc stačí poslední set vyhrát v tajbrejku (blbí amíci!), kde o výhře nakonec rozhoduje jeden míč.
Reagovat
Berg
vyhraje 2-1
Reagovat
smazaný uživatel
Jj tak tady verim dominice myslim ze ma formu a ze radwanskou porazí......a vsadim si na ní tak doufam DOMI ze me nezklames:D:D:D:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist