Preview: Radwaňská - Bartoliová

17. 9. 2008, 14:00
Previews 0
Ženský betonový turnaj Pan Pacific Open v Tokiu má na programu osmifinálové zápasy. V jednom z nich na sebe narazí tenistky, jejichž shodným maximem v žebříčku WTA je 9. místo - Marion Bartoliová z Francie a vítězka tří letošních titulů Polka Agnieszka Radwaňská, která nad dnešní soupeřkou vyhrála oba vzájemné zápasy.
Bartoli Marion

Bez 14 dnů čtyřiadvacetiletá Francouzka Marion Bartoliová, která je profesionálkou od roku 2000, zaznamenala opravdový úspěch na okruhu WTA až v roce 2006. Tehdy dokázala vyhrát 3 turnaje a ustálila se v první světové dvacítce. Přestože loni netriumfovala nikde, zahrála si vysoce ceněné finále Wimbledonu a v říjnu stejného roku dosáhla osobního maxima v žebříčku - 9. pozice.

Tyto výsledky a následné prolomení hranice elitní světové desítky jasně pojmenovaly Bartoliové potenciál, ovšem za to, že je stále 14. hráčkou světa, může být sedminásobná finalistka WTA spíše ráda. Vstup do letošní sezony se jí totiž vůbec nepodařil. Adeptka Top 10 by si asi neměla dovolit 5 a půl měsíce při 13 startech zaznamenat maximálně osmifinále.

Hráčka, která všechny tituly své kariéry vyhrála v roce 2006, se letos probudila až ve druhé polovině června v Eastbourne, kde na travnatém povrchu vybojovala semifinálovou účast. O měsíc později si na tvrdém povrchu ve Stanfordu zahrála finále a o 14 dní později další semifinále - tentokrát v Montrealu. Na následném US Open, které bylo jejím nejlepším letošním grandslamem, vypadla ve 4. kole.

Dá se tedy říct, že pokud měla francouzská tenistka v tomto roce nějakou formu, pak je to v těchto týdnech. To naznačila i včera v Tokiu, když kvalitní protivnici Marii Kirilenkové z Ruska povolila jen 4 hry. Dnes v noci středoevropského času jí čeká souboj s jednou z nejúspěšnějších tenistek tohoto roku - Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Devatenáctiletá Radwaňská je profesionálkou od roku 2005 a na prosazení mezi elitu tak čekala relativně krátkou dobu. Svůj první titul získala rodačka z Krakowa v roce 2007, na což navázala letos ziskem dalších tří trofejí. Během superúspěšné letošní sezony, která jí vystřelila až na 9. místo světa, navíc prokázala tolik důležitou všestrannost, když každý z titulů získala na jiném povrchu.

V současnosti světová tenistka číslo 10 získala svůj první letošní triumf už v únoru, kdy nenašla přemožitelku na 'hardu' v thajském Pattaya City. V květnu pak vítězstvím v Istanbulu prokázala své antukářské schopnosti a o měsíc později vyzvedla nad hlavu pohár pro vítězku i na trávě - radovala se v britském Eastbourne.

Výborně se jí letos navíc dařilo i v katarském Doha a ve švédském Stockholmu, kde vybojovala semifinále a stabilní výkonnost předvedla i na všech čtyřech grandslamech - ve Francii a Americe skončila v osmifinále, v Austrálii a Anglii dosáhla čtvrtfinále.

Radwaňská, která při své premiérové účasti v Tokiu plní roli šesté nasazené, si v prvním kole bez problémů poradila s domácí Nakamuraovou a před dnešním soubojem s Bartoliovou jí může hřát vědomí, že francouzskou soupeřku porazila v obou vzájemných zápasech.

Bookmakeři v tomto případě s určováním favorita neváhají. Letošní úspěchy a vzájemné zápasy jednoznačně ukazují na Radwaňskou, jejíž výhru nabízejí v kursu 1,4. Vítězství Bartoliové je sázkařům k dispozici s kursem 2,7.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist