Preview: Pennettaová - Paszeková

12. 9. 2008, 08:20
Previews 0
Turnaj na Bali má dnes na programu čtvrtfinálové zápasy. Mezi nejlepších osm se dostala také jedna z favoritek, třetí nasazená Italka Flavia Pennettaová. O postup do semifinále se utká se sedmnáctiletou Tamirou Paszekovou z Rakouska, kterou letos v létě porazila.
Profily hráčů
Flavia Pennettaová - Tamira Paszeková

Flavia Pennettaová zažívá povedenou sezonu. Od úvodu roku si v žebříčku polepšila o více jak 20 pozic. Aktuálně jí patří 16. místo, čímž vyrovnala své maximum. A po turnaji na Bali si může poskočit ještě výš.

Šestadvacetiletá Italka nemá svůj vyhrazený oblíbený povrch kurtů. Loňskou sezonu zakončila titulem na rychlém povrchu v Bangkoku, na úvod letošní sezony vyhrála dva turnaje naopak na jihoamerických antukách - v chilském Viňa del Mar a mexickém Acapulku. Na French Open si připsala skalp Venus Williamsové a postupem do osmifinále vyrovnala své grandslamové maximum.

Letní turné po Spojených státech začala cennou účastí ve finále na turnaji v Los Angeles. Prohrála až se suverénní Safinovou. Cestou přešla i přes svou dnešní soupeřku - Paszekovou porazila 2-6 6-1 6-4. Na olympiádě překvapila sama sebe vyřazením už v 1. kole. Vynahradila si to však na US Open, kde mj. přešla přes Petrovovou nebo Mauresmovou a poprvé v kariéře postoupila na grandslamu mezi nejlepších osm. Úspěch jí samozřejmě dodal sebevědomí.

V indonéském Bali hraje počtvrté v kariéře. Postupem do čtvrtfinále zde vyrovnala své maximum z roku 2005. V prvním kole si poradila s Američankou Kingovou a včera přešla přes Rodionovou z Ruska. S ní měla v druhé sadě menší potíže, ale dokázala se dostat i ze stavu 0-4 a vyhrát 6-3 7-5.

Tamira Paszeková byla ve svých šestnáctiletech na 35. místě světového žebříčku, když při své loňské premiérové účasti ve Wimbledonu postoupila až do osmifinále. To následně zopakovala i na US Open.

Ovšem letošní sezona se sedmnáctileté Rakušance absolutně nevydařila. Pouze v Aucklandu si zahrála semifinále a v Montrealu, kde překvapivě získala skalp zdravotně indisponované Ivanovičové, si zahrála čtvrtfinále. Mimo tyto turnaje už vyhrála jen 4 zápasy a 14 prohrála.

Na Bali si poradila ve dvou setech jak s Němkou Groenefeldovou, tak s Italkou Sarou Erraniovou.

Resumé: Paszeková letos neprodává svůj talent. Doslova zamrzla na bodu mrazu. Na její druhý letošní postup do semifinále je vypsán kurs 2.70. Ale asi jen těžko může pomýšlet na výhru nad čtvrtfinalistkou US Open a šestnáctou hráčkou světa Pennettaovou. Ta už letos Rakušanku porazila a i dnes bookmakeři vidí favoritku v Italce, na jejíž postup si můžete vsadit v kursu 1.40.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist