Preview: Pennettaová - Cibulková

23. 10. 2008, 09:36
Previews 5
Osmifinálovou bitvu dvou sympatických tenistek dnes nabídne halový turnaj v rakouském Linci. 19letá Slovenka Dominika Cibulková, nedávná přemožitelka Any Ivanovičové, vyzve čerstvou finalistku z Curychu Flavii Pennettaovou z Itálie. Jediné letošní vzájemné utkání vyhrála na Australian Open Italka, čímž vyrovnala na 1:1. Obě hráčky jsou v dobré formě.
Cibulková Dominika

Cibulková je jedním z letošních objevů WTA. Talentovaná Slovenka je plná sebevědomí a se svými 161 centimetry je schopná porážet o čtvrt metru vyšší soupeřky. A ne ledajaké. Před 14 dny v Moskvě si s jejími tvrdými údery nedokázala poradit nedávná světová jednička Srbka Ivanovičová.

Ta ale není její jedinou letošní obětí. Svěřenkyně trenéra Vladimíra Pláteníka v tomto roce dokázala porazit například Mauresmovou, Venus Williamsovou, Petrovovou, Dementěvovou nebo aktuální světovou jedničku Jankovičovou.

19letá Slovenka v tomto roce dvakrát bojovala o titul. Pokaždé ale narazila na extrémní sílu ruských finálových soupeřek. V dubnu v Amelia Island podlehla Šarapovové, začátkem srpna v Montrealu Safinové. Vedle toho boj s nesnadným losem a řádka čtvrtfinálových účastí.

Bratislavská rodačka ale srdnatě bojuje. Byť nezvedá nad hlavu tituly, každou chvíli porazí favorizovanou soupeřku a v současnosti jí v žebříčku náleží skvělé 20. místo. Naposledy přešla v Moskvě přes Bartoliovou a Ivanovičovou, než jí ve čtvrtfinále po boji porazila pozdější finalistka Zvonarevová.

Je evidentní, že Cibulková je stále při chuti a v dobré formě. Tento týden si v 1. kole halového turnaje v Linci poradila s domácí Rakušankou Meusburgerovou. "Hrála jsem dobře, od prvních minut jsem na soupeřku vyvíjela tlak a přehrávala jsem ji ve výměnách. Dobře jsem se rozehrála do dalšího kola," řekla po hladké výhře.

Tam ji dnes čeká Flavia Pennettaová. Nic snadného, protože italská tenistka je v těchto dnech také ve skvělé formě. V neděli bojovala v Curychu o titul, týden předtím v Moskvě vyřadila Venus Williamsovou a není to tak dávno, co na tvrdém povrchu hrála finále v Los Angeles a čtvrtfinále na US Open.

Tyto výsledky vytváří rozdíl mezi Pennettaovou minulou a současnou. 26letá Italka totiž vždy platila hlavně za vynikající antukářku a potvrdila to i v úvodu letošní sezony. V únoru a březnu triumfovala na dvou jihoamerických antukových turnajích - v chilském Vina del Mar a mexickém Akapulku. Na svém oblíbeném povrchu si následně zahrála i osmifinále na French Open a semifinále v Palermu. 

Držitelka šesti titulů letos angažovala nového trenéra a s ním se snaží uspět i na rychlých površích, k čemuž má díky svým tvrdým úderům dobré dispozice. Díky těmto ambicím a velmi dobrým výsledkům se Pennettaová v pondělí posunula na své maximum v žebříčku - 14. místo.

Ve formě se Italka prezentovala i v úvodním kole v Linci. Maďarka Szavayová proti ní uhrála pouze 3 gamy.

S Cibulkovou se Pennettaová utkala už dvakrát a vždy se hrály tři sety. Minulý rok se na antuce v Bad Gasteinu radovala Slovenka, letos na Australian Open zvládla odvetu Italka.

Bookmakeři bwin Cibulkovou podceňují ještě víc než konkurence a na její výhru nabízejí nejvyšší kurs na sázkovém trhu - 2,75. S kursem 1,39 na vítězství Pennettaové jsou naopak níže než všichni ostatní.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Forma Pennety šla rapidně nahoru od chvíle, kdy přestala šukat s Moyou. Ostatně sex mezi tenisty nikomu nic dobrého nepřinesl. Takový Štěpánek už "odrovnal" dvě hráčky (Hingis a Vaidišovou) a třeba Šafářová bude dalším zářným příkladem, jak skončit s tenisem při lásce na kurtu.
Reagovat
skott
Hh, a Cibulkova chodila a chodi s kym??Tvuj argument nejak pokulhava, protoze Domi zaziva nejlepsi obdobi kariery...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a v nejlepším období kariéry dostala dneska 12:4 ! Takže asi začla chodit s Hrbatým...
Reagovat
skott
Jeden prohrany zapas snad nezmeni celou uspesnou sezonu.Navic ona nerandi s tenistama od vcerejska.
Reagovat
smazaný uživatel
cibulková si před tim asi dobře za... a tak na kurtu už byla jen pro legraci. no cibule, to si tam neměla ani chodit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist