Preview: Nadal - Verdasco

1. 5. 2009, 14:22
Previews 23
Když se spolu střetli naposledy, byla z toho nejdelší bitva v historii Australian Open. Ani v Melbourne však na sedmý pokus Verdasco svého úspěšnějšího krajana neporazil. Další možnost má dnes v Římě, ovšem to by musel ukončit i Nadalovu sérii 27 vítězných zápasů v řadě.
Profily hráčů
Rafael Nadal - Fernando Verdasco

Za poslední čtyři sezony na antuce poznal jen čtyřikrát hořkost porážky. Rafael Nadal je jednoduše antukovým králem. A to už od dob, kdy tenisu neohrozitelně vládl Federer. To ostatně potvrzují i jeho nevídané série: na French Open při čtyřech startech ještě nikdy neprohrál, v Monte Carlu a v Barceloně vyhrál posledních pět ročníků.

Se začátkem antukové sezony Nadalovi začíná doslova zápasový maraton. V měsíci dubnu už čtyři roky neprohrál jediný zápas. Pouze v Římě loni po třech triumfech prohrál už v úvodním zápase s Juanem Carlosem Ferrerem. Letos ale znovu válí i v italské metropoli a po snadných výhrách nad Seppim a Söderlingem postoupil do čtvrtfinále.

V něm se utká se svým krajanem Fernandem Verdaskem. Ten letos válel na Australian Open, kde vypadl až v semifinále po velké bitvě právě s Nadelem. S ním prohrál i šest předchozích soubojů, včetně dvou antukových.

Pětadvacetiletý Verdasco se ale nemusí chlubit jen výsledkem z Melbourne. Hrál finále v Brisbane a na podnicích Masters v Miami, Indian Wells a Monte Carlu byl ve čtvrtfinále. Jenže nestačil na favority Federera, Murrayho a Djokoviče. A v Římě narazí na prvního hráče "velké čtyřky" Nadala.

Přestože za svou kariéru získal jen dva tituly, je už osmým hráčem světového žebříčku. Předvádí líbivý agresivní tenis, ale na úplnou špičku stále nestačí. Změní to snad dnes jako velký outsider? V předchozích zápasech ztratil set s Fishem a včera večer ho potrápil Francouz Gasquet. Nadal bude jiná káva.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
nevi prosim nekdo kde se to da sledovat na netu? mel jsem osvedcenou adresu ale ta nefunguje :( diky
Reagovat
dabelsobul
http://www.atdhe.net/6350/watch-atp-masters-rome

http://www.channelsurfing.net/watch-internazionali-bnl-d-italia.html
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Rafa bude historicky lepší než Fedex, už má 6 grandslamů a je mu teprve 22 let... Na antuce naprosto suverénní, na ostatním povrchu skoro taky. !Zajímá mě kdy přijde do světového tenisu opravdový Cyborg, který vyhraje přes 21 grandslamů... Někdo kdo bude bez emocí! Jinak dnes vyhraje Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Historicky ho může v jednom překonat už tenhle tejden.Jinak Fernanda bych nepodceňoval,na Rafu se musí brzo projevit únava.
Reagovat
dabelsobul
Vzpomen ja byl pred per lety dominantni Federer... na Nadala taky brzy dojde, a myslim, ze driv nez na Federera. Jeho zdravi nemuze timto stylem hry dlouho vydrzet...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to je jediný na co Nadalivi odpůrci mohou spoléhat a k čemu se moho modlit.
Reagovat
smazaný uživatel
lol:-D přesně Secca ,tedka si to vystihnul:-D
Reagovat
dabelsobul
Nadaluv odpurce nejsem, a uspechy mu preju. Jen neverim, ze bude dominovat jeste minimalne tri roky v kuse...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to také nemyslel na tebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu vetu co si povedal si zapamataj, ked bude Nadal padat strmhlav volnym padom. Fed bol č.1 4,5 roka. Nadal tam nie je ani rok, uvidime. Ak sa bude niekto modlit, tak to budes jediny Ty. Uz si chystaj soplikkapesnicky, budes ich potrebovať strasne vela. Dufam, ze po tom zavyjajucom pajacovi po 1-2,3 rokoch uz nebude ani chyru ani slychu. A ked sa vrati, tak ho Fed, s juniorom Fedikom na chrbte, uforhanduje a vrati tam, odkial prisiel, do ZOO.
Reagovat
smazaný uživatel
Ááááá pan chytrý :-* do zoo patříš max. ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Fíha, tak chytila rybička udičku. Na pobyt v ZOO nemám dostatočné výrazové prostriedky. V tom je jedinečný len pán Nadal. Videl si film Tarzan, tak ten na pána Nadala nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
si jenom další debil co viděl tenis leda z vrtulníku,proto si nejspíše zaslech jak heká nadal a něco ti to možná připomnělo,to jestli bude nadal No.1 rok ,dva tři je mi jedno nepřestanu mu fandit ani potom stejně jako ty federerovi,tak nechápu co tady poučuješ a děláš ze sebe ještě větší hovno než si.
Reagovat
smazaný uživatel
Já chytil udičku?Neoslovuj mě a já na tebe nebudu reagovat.No to nebudu ani tak pač to by mi musli bloknout účet.Možná z toho jednou vyrosteš jestli ne je mi tě "lúto".
Reagovat
smazaný uživatel
z coho akoze by som mal vyrásť? Ja som vysoký dosť. Nechaj si svojho Nadala a Feda nechaj na pokoji a "bude klid".
Reagovat
smazaný uživatel
Hovoris a pises si "zo srdca" !Tvoje "myslienkove výlevy" sú mi známe. Tymto spôsobom relaxujes a vypúštas páru. Ak Ti pomože?!
Mimochodom reagoval som na Seceu. Tak sa so mnou netráp a "buď v klidu".
Reagovat
smazaný uživatel
no to je realita ne myšlenka,jestli ty si reagoval na seccu ,tak já sem reagoval na ty tvoje myšlenkové výlevy. A nebyla to reakce,ale jeno si hodil hovno do pranice a čekal až ti na to někdo odpoví,takže vypouštět rozumy tady chodíš ty a nehádej se se mnou,když nemáš pravdu chtrolíne.
Reagovat
smazaný uživatel
Si agresivny a hlupy. Mal by si menej pit. Takze necham Ta masturbovat na nete.
Reagovat
smazaný uživatel
zrovna od tebe to sedí,už asi nevíš co napsat a hodně tě to štve:-)
Reagovat
smazaný uživatel
S Tebou si mozem pisat do rana. Len aby bolo o com.
Reagovat
smazaný uživatel
nemám zájem ,zajdi si na seznamku
Reagovat
smazaný uživatel
Já si mam nechta Nadala?To víš že si ho necham ty si strč Rogera třeba do ... já jsem tu proti němu nic neměl.To že ho překoná v tom že vyhraje více turnajů série 100 je jasný alespoň dočasně.Podívej se jak se tu chováš,a to Nadala posíláš do Zoo a přitom tvé IQ nedosahuje ani IQ slona (tím nechci urazit slony).Jestli si myslíš že neumím psát takové výlevy jako ty na Adresu Rogera tak tě můžu ujistit že mi to taky jde,ale chudácí rozumní fans Rogera.Tímto s tebou končím.
Reagovat
smazaný uživatel
abudabi: neviem ako moze niekto predpovedat, kto kedy skonci s tenisom, to fakt milujem take reci, ze nadal vydrzi este 2 max. tri roky. Preco by nemohol vydrzat este 10? Svoje moznosti pozna najlepsie kazdy sam a za tie sa ist neda, to by potom vsetci sportovci hrali tak 5 rokov a dochodok. Ja som 100% fanusik Rogera, ale nemam rada, ked sa tu ostatni hraci urazaju alebo niekam posielaju, to je ubohe.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist