Preview: Nadal - Söderling

2. 1. 2010, 11:46
Previews 38
Robin Söderling dokázal na třináctý pokus porazit Federera a zvedl si sebevědomí. Srazit se mu ho pokusí dnes ve finále exhibice v Abú Dhabí Rafael Nadal, který však se švédským soupeřem nemá z minulé sezony dobré zkušenosti.
Profily hráčů
Rafael Nadal - Robin Söderling

Rafael Nadal zahájil loňskou sezonu jako světová jednička. Sérií zranění však přišel o řadu turnajů včetně Wimbledonu a do čela žebříčku se vrátil znovu Federer.

Třiadvacetiletý rodák z Mallorky čeká na turnajový titul od dubna. Z posledních osmi podniků vyválčil pouhé dvě účasti ve finále a rok zakončil na Turnaji mistrů bez zisku jediného setu. Chuť si spravil až ve finále Davisova poháru, ve kterém Španělé smetli výběr Česka a obhájili titul.

Ze všech tenistů světové špičky tak končil sezonu nejpozději. Po Davis Cupu měl před novou sezonou volno jen necelý měsíc. "Přípravu jsem měl krátkou, ale dobrou, a po třech týdnech jsem jsem připravený znovu začít," řekl Nadal španělskému deníku AS krátce před svým prvním zápasem v nové sezoně. "Na začátku roku budu připravený asi o něco méně než loni," upozorňuje.

Před rokem se na Australian Open, které mimochodem vyhrál, připravoval rovněž v Abú Dhabí. Ve finále prohrál s Murrayem a letos chce výsledek vylepšit. "Finále je dobrý výsledek, ale tenis se hraje pro vítězství."

Zápas o titul Nadala čeká i letos. Včera porazil Davida Ferrera 7-6 6-3 a po roce si zopakuje finálový souboj s přemožitelem Rogera Federera.

Světovou jedničku v pátek vyřadil Robin Söderling, se kterým Nadal poslední dva vzájemné souboje prohrál.

Švéd Söderling má za sebou úspěšnou sezonu. Na French Open se dostal až do finále, poprvé nakoukl do první světové desítky a na závěr roku si na Turnaji mistrů zahrál semifinále.

A povedl se mu i vstup do roku 2010, když ještě na Silvestra porazil Wawrinku a na Nový rok udoal Federera. "Vzrostlo mi sebevědomí a už vím, že dokážu porážet všechny elitní soupeře. A že mezi ně patřím," prohlásil rodák ze švédského Tibra.

Dnes má možnost po světové jedničce porazit i dvojku Nadala. Španělský tenista má Söderlingovi co vracet: ztratil s ním neporazitelnost na Roland Garros a odveta se mu nezdařila ani naTurnaji mistrů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
nech ho tele,ma tam vrazeny ty tanga,se mnou se vcera hadal a sam to mel v sobe pohadane...to NIKE,to bude hrat RAFA V tom oranzovem s ruz.natepnikama?to ne....ale tu zelenou uz vyslict taky!cernozluta by bodla..
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, oranžová v kombinaci s růžovou, bude vypadat asi jako cestář - bukatýr :DDDD U Nike by se trochu měli vzpamatovat.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
proc to nedali FEDOVI tu kombinaci,jen si o predstav...co furt davaj jemu take barvy...(sleduj jak mi hned napisou neco o bukvach...)nebo taky DAVYDENKO kdyby hral v tomto..tyto barvy mu nikdy stesti neprinesly
Reagovat
smazaný uživatel
Davyděnko by taky mohl změnit značku. Já vlastně ani nevím co obléká Davyděnko. Adidas by asi neuškodil
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že Puma. Ale Kolja je asi hlavně rád, že vůbec někoho má, měl problémy se sponzory.
Reagovat
smazaný uživatel
Není to náhodou Slezanger?. Myslím že po Londýně by mohl Kolja podepsat s nějakou lepší firmou.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak puma to opravdu neni

http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/06_01/NikolayDavydenko_468x591.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, slezanger taky ne, airness to je:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsi teď ty chtráku ... 2:0 pro Robina co? ... Osle
Reagovat
smazaný uživatel
dnes tu s elegánovci nepočítej, ti jsou zalezlí jako krysy (kterýma ostatně jsou) v kanálech a objeví se tu se svýma siláckýma plkama až před Katarem .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přírodopis základní školy by to chtělo.
Reagovat
smazaný uživatel
konecne...jsem rada,pekny start
Reagovat
majjkaa
Tak Robin potrapil, ale Rafa do dotiahol ako som si myslela :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nám ten rok krásně začíná, Rafa opět vyhrává, elegoš je v prdel., co víc si přát :D

Hezký večer všem fandům tenisu i elegošům (těm obzvlášť :o]) a zdejšímu panu tipérovi .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, "elegoš" mal byť podľa teba v prdel*, aj celú minulú sezónu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně má barney radost po tolika proplakaných nocích ... jen si představte od května 2009 ...
Reagovat
smazaný uživatel
regnul jsem se tady na tomto webu loni (2009) na jaře, takže příště než se začneš trapňovat, raději si to ověř .))))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre no, strapnila som sa hrozné :) ale viem si predstaviť čo si na neho vravel po prehratom Australian Open :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslel jsem si, že se na špici nevrátí, to je pravda, Rafův jarní náskok 5000 bodů byl pohodlný, ale holt štěstí se opět přiklonilo k elegounovi, ale každá voda jednou steče dolů a elegoun se dostane...ke dnu? :D A taky jsem loni řekl, že elegoš nebude po Wim 2010 na čele žebříčku a zatím si stojím .)))
Reagovat
smazaný uživatel
No to už asi nebude :) konkurencia je obrovská, ale aspoň si priznaj, že Roger pre tenis veľa urobil.
A preto že niekto nadáva na Rafu, nemusíš odsudzovať všetkých Fedexových fanúšikov, resp. fanatikov.
Reagovat
smazaný uživatel
no udělal a neudělal, ve své podstatě pro tenis udělali hodně všichni špičkoví hráči, nejenom pan elegán :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex má brutální obhajování hlavně v květnu, v červnu, taky myslim, že to nedá. I když jak jsem včera koukal, tak trochu potrénoval! Bohužel ta psychika ho táhne dolů, a dotahování koncovek začíná být někdy problém. Ještě mě u něj napadlo, že to měl možná takhle už dřív, ale že vynikal nad většinou hráčů (prakticky až na vzájemné souboje s Rafou, občas Djokem a Murraym) takovým způsobem a vyhrával většinou tak hladce, že jsme si toho ani nevšimli....
Reagovat
smazaný uživatel
Tady jsou odkazy na nové kolekce nike,adidas na AO 2010 :

http://i40.tinypic.com/34xiyz8.jpg

http://tt.tennis-warehouse.com/showthread.php?t=302681
Reagovat
smazaný uživatel
U toho druhého odkazu, je i dole oblečení Verdasca a Tsongy.:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim nejlepší Verdasco, tam je alespoň nápad. U RAfy se zatím Nike jako tradičně příliš nevytáhl. Světlým bodem je loňské a letošní zelené triko a to samé v modré barvě.
Reagovat
smazaný uživatel
nesouhlas kámo, to loňské zelené (prohrávací) se mi vůbec nelíbí, oproti tomu tmavě modrému, co měl v Montrealu a Cinci (mám ho samosebou ve skříni) je takový nevýrazný, i to žlutý na USO bylo hezčí! Letošní kolekce je zatím hrozná, outfit AO oranž.. vypadá jak cestář Petr Čech .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mně je na tom nejlépe Fernando, uvidíme s čím příjde Sergio Tachini pro Noleho, doufám že to nebude nějaká katastrofa...i když moc bych se nedivil jak vidím Karloviče a Robreda.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to už si řikal, že se ti nelíbí, já si ho chtěl dokonce koupit, ale když jsem na podzim koukal na ty turnaje z Číny a viděl v něm každýho pátýho rákosníka fandu v hledišti, tak mě trošku přešla chuť, ale tu barvu můžu. :)
To je hrůza to oranžový, co? U Nike mu to navrhuje asi někdo, kdo ho nemá vůbec, ale vůbec rád. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jj já se vůbec divím, že po tom loňském šlápnutí do houna s tou růžovou na RG (u nás jich mají ještě snad takových 15 kusů po 750,-), se nepoučili a tu růžovou do té oranžové AO 2010 zase cpou!!! Je to přinejmenším trochu zvláštní, že jdou zase do propadáku místo toho, aby vsadili na osvědčené barvy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mně měl Rafa jeden z nejlepších ourfitů na AO 2009. Jinak ta oranžová s růžovou se jim nepovedla.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, AO 09 byl hodně povedenej, taky se toho prodalo šíleně moc, i na tu antukovou část to nebylo špatný ta žlutá se zelenou a bílou, ovšem letošní kolekce je zatím opravdová hrůza :(
Reagovat
smazaný uživatel
A RG 2007 a 2008 kolekce taky nebyly špatné, řekněme že do AO 2009 se to dalo, pak už to šlo od 10 k 5. Ale upřímně řečeno si Rafu nedovedu představit v jiném oblečení než v nike.

http://www.tennis-warehouse.com/player.html?ccode=RNADAL
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že si o tu růžovou neříká sám, protože tvrdil, že ji má rád ;), u nich to asi opravdu není teploušská barva, protože španělé chlapi, śi vezmou klidně řůžovou košili, případně svetr i na jednání!!! To by se člověk u nás znemožnil. A taky si myslim, že tomu jeho týmu nedošlo do dnes!, proč mu Frantíci na RG tolik nefandili jako před tím .....
Reagovat
smazaný uživatel
minuly rok mel na AO trika i bez limecku,do tmava a do bledemodra,byl tam i ruzovy prouzek,ale mne se moc libily,toto je moc ostre,ta oranzova nevim....ta zluta na US OPEN SE DALA,tu ruzovou po FO rozstrihal asi
Reagovat
smazaný uživatel
Good job Rafa :)
Reagovat
smazaný uživatel
1 set je doma,konecne!hezka hra,ale nak se mi to kouse na fromsport,ty kde na to koukas?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fromsport.com/video-143900.html
tadyse divam ja, sem tam se to sekne ale jinac to jede pomerne slusne i obraz je hezky :)
Reagovat
a.magerova
Kluci hrajete dobře ... přála bych si (nám) 3 vyrovnané sety jako zatím 1.set.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist