Preview: Nadal - Roddick

14. 6. 2008, 10:58
Previews 5
Na trávě v londýnském Queen`s Clubu se dnes v boji o postup do finále porve nejvýše nasazený Rafael Nadal proti Andymu Roddickovi. Španěl sice z posledních 27 zápasů jen jednou prohrál, po včerejší vyčerpávající bitvě s Karlovičem ho však čeká odpočatý Američan Roddick, s nímž má vyrovnanou vzájemnou bilanci 2-2.
Profily hráčů
Rafael Nadal (#2-Španělsko) - Andy Roddick (#6-USA)

Rafael Nadal suverénně vyhrál antukové French Open a z letošních 23 zápasů na antuce prohrál jen jedno. Teď má před sebou velkou výzvu - poprvé uspět na Wimbledonu, kde už pět let kraluje Roger Federer. Současně by tak zaútočil i na Švýcarův post světové jedničky.

Španělský tenista po Roland Garros prohlásil, že bere přípravu na Wimbledon velmi vážně a chce si svou formu udržet. To se mu právě v minulých letech příliš nedařilo. V Londýně v letech 2006 a 2007 vypadl pokaždé ve čtvrtfinále. Přesto na následném grandslamu na trávě prohrál vždy až ve finále s Federerem.

Je jasné, že je Nadal, současná světová dvojka, dominantní hlavně na antuce. Ale pokud chce být světovou jedničkou, musí získávat úspěchy i na jiných površích. Letos si poprvé na trávě, mimo Wimbledon, zahraje semifinále. To si zajistil dvousetovou výhrou nad Björkmanem, ve třech setech vyřadil Japonce Nišikoriho, a že bere přípravu vážně, potvrdil včerejší vydřenou výhrou nad Chorvatem Karlovičem - ten v zápase nasázel 35 es, což samo o sobě dělá téměř 9 vyhraných gamů. I když "Rafa" soupeřův servis ani jednou neprolomil, dokázal utkání vyhrát ve třech tie-breacích.

Andy Roddick je na trávě velmi silný. Ve Wimbledonu hrál dvakrát finále, v londýnském Queen`s Clubu vyhrál čtyři ročníky z posledních pěti. I on patří k tenistům, kteří se mohou opřít o výborné podání. Sice se jako nikdo jiný nevyrovná Karlovičovi, ale nadruhou stranu má kvalitnější mezihru.

Pětadvacetiletý Američan letos vyhrál 2 turnaje - v San Jose a v Dubaji, kde porazil i svého dnešního soupeře. Celkově se spolu střetli čtyřikrát, a vzájemnou bilanci mají vyrovnanou. Na trávě ještě nehráli, na hardu je stav 2-1 pro Roddicka.

Roddickovi se letos dařilo i na méně oblíbené antuce, když v Římě postoupil do semifinále. V něm však musel po třech gamech vzdát. Bolavá záda musel léčit měsíc. Objevil se až na turnaji v Londýně, kde v úvodním kole porazil krajana Ginepriho 6-7 6-1 6-1. Po utkání se nechal slyšet, že herní výpadek mu rozhodně neprospěl. V druhém kole vyhrál první set 7-6 na dalším Američanem Fishem, tan ovšem následně z utkání odstoupil. Ještě více Roddickovi cestu do semifinále usnadnil Brit Andy Murray, ten vinnou zraněného palce k utkání nenastoupil vůbec.

Resumé: Rafael Nadal určitě nemá v úmyslu zápas předem vypouštět. Ovšem, 9 dní před Wimbledonem také nebude riskovat žádné zranění. Po včerejším náročném zápase proti Karlovičovi by se mu mohli ozvat bolavé puchýře. V tom případě si myslím, že by utkání raději nedohrál a šetřil zdraví na grandslam. Naopak Roddick je v Londýně plný sil, ale stále mu chybí herní tempo. Na trávě má Američan každopádně slušnou šanci světovou dvojku porazit. Tím spíše, že v Queen`s Clubu za posledních 5 lel prohrál jen jedno utkání. Bookmakeři si toho jsou vědomi, a tak na Nadala vypsali poměrně vysoký kurs 1.64. Věříte-li, že Roddick na oblíbeném podniku porazí světovou dvojku, vsaďte si s kursem 1.99.

Rafael Nadal (#2-Španělsko) - Andy Roddick (#6-USA):

Detail zápasu
Bwin.com: 1.64 - 1.99

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa zitra porazi Djokovice,bude to generalka na semifinale ve Wimbledonu,Rafa vyhraje zitra a vyhraje letos i Wimbledon,hraje v ohromne pohode,forma z Parize zustala a to je hlavni!Motivaci vyhrat Wimbledon ma a navic
si letos dela s Federerem co chce,pokud se Federer do finale vubec dostane,ale vzhledem k losu to vypada,ze asi ano!
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS RAFA !!! Paráda
Reagovat
smazaný uživatel
dobre ze som to netipoval.myslim ze Roddick ho zmákne lebo nieje ho vidno na scene poslednu dobu.
Reagovat
smazaný uživatel
Do toho Andy na trávě na Nadala máš.
Reagovat
dabelsobul
Taky myslim, tim spise ze Nadal ma v nohach tezky zapas a pripadne zraneni (napriklad puchyre) nebude riskovat. Ale Roddick se zatím moc nerozhrál, tak uvidíme. Každopadne na Eurosportu by to mohl byt zajimavy boj :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist