Preview: Nadal - Ferrer

1. 1. 2010, 11:13
Previews 6
Ještě nedávno spolu slavili triumf v Davisově poháru. Dnes je však čeká bitva o postup do finále na exhibici v Abú Dhabí. Pro Rafaela Nadala je to první ostřejší prověrka v nové sezoně, Ferrer si už stihl připsat skalp vítěze Turnaje mistrů Davyděnka.
Profily hráčů
Rafael Nadal a David Ferrer

Rafael Nadal zahájil loňskou sezonu jako světová jednička. Sérií zranění však přišel o řadu turnajů včetně Wimbledonu a do čela žebříčku se vrátil znovu Federer.

Třiadvacetiletý rodák z Mallorky čeká na turnajový titul od dubna. Z posledních osmi podniků vyválčil pouhé dvě účasti ve finále a rok zakončil na Turnaji mistrů bez zisku jediného setu. Chuť si spravil až ve finále Davisova poháru, ve kterém Španělé smetli výběr Česka a obhájili titul.

Ze všech tenistů světové špičky tak končil sezonu nejpozději. Po Davis Cupu měl před novou sezonou volno jen necelý měsíc. "Přípravu jsem měl krátkou, ale dobrou, a po třech týdnech jsem jsem připravený znovu začít," řekl Nadal španělskému deníku AS krátce před svým prvním zápasem v nové sezoně. "Na začátku roku budu připravený asi o něco méně než loni," upozorňuje.

Před rokem se na Australian Open, které mimochodem vyhrál, připravoval rovněž v Abú Dhabí. Ve finále prohrál s Murrayem a letos chce výsledek vylepšit. "Finále je dobrý výsledek, ale tenis se hraje pro vítězství."

Prvním, kdo světovou dvojku prověří, bude krajan David Ferrer. Ve Spojených Arabských Emirátech neměl vůbec startovat, ale na poslední chvíli zastoupil zraněného Tsongu. A že je adekvátní náhradou potvrdil včera, když ve třech setech zdolal nedávného šampiona Turnaje mistrů Davyděnka. Ruský tenista v závěru roku laboroval s virózou, což se v závěru střetnutí projevilo.

Sedmadvacetiletý Španěl se po slušné první polovině minulé sezony v závěru roku trápil, ale nakonec výrazně pomohl k triumfu Španělska v Davisově poháru. Zvrat v duelu proti Štěpánkovi prakticky rozhodl o vítězi finálového souboje a vítězství by Ferrera mohlo nakoupnout do nové sezony. Podobně jako před rokem Verdaska.

Hráč s vizáží mušketýra má s Nadalem nelichotivou bilanci. Z jedenácti soubojů si připsal pouhé tři výhry, navíc ta první ve statistikách leží téměř šest let.

Na vítěze španělské bitvy bude v sobotním finále čekat Federer, nebo Söderling.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
carolyn
Tak jak je to s tím videjkem? Už si měl na to víc jak rok :-D

Od: nepofata
Našel si nějaké vtipné video na Rogera? :-)
[ Reagovat ]
17.12.08 19:32Od: carolyn
nic vtipnějšího nenajde to jen nadal dělá foooopááá :-D
[ Reagovat ]
17.12.08 19:53Od: Secaa
Nebojte já něco najdu.zaím nebyl čas,ale už brzo. :)
[ Reagovat ]
Reagovat
smazaný uživatel
:D těch na youtube je až až ... :))
Reagovat
carolyn
http://www.tenisportal.cz/zpravy/?page=151

Tak tady je odkaz co se tu dělo právě pře rokem :-)
Pan Broz se pasoval na 2. místo za tenisovou debatu, škoda že tu letos není, docela bych chtěla vědět jak by to ohodnotil letos :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hned první den v roce takový zápas. Myslím, že David má velmi slušné šance na finále. Včera hrál dobře, i když mu to Kolja ulehčil svými chybami. No, záleží s čím příjde Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
tezko rict jak RAFA BUDE HRAT,ale doufam,ze to bude opet on!jak se mu zacne darit dostane elan!na antuce nemam takove obavy jako maji nekteri,on tam oziva!jak hral ROGER?VIDELI JSTE TO?
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrát rozhodně mohl ale jen do té doby než se posral...Rafa ale nutno říct hraje líp než jsem čekal...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist