Preview: Nadal - Ferrer

12. 8. 2009, 10:00
Previews 20
Poprvé po 73 dnech se v soutěžním utkání ve dvouhře představí druhý hráč světa Rafael Nadal. Poprvé od překvapivého vyřazení z Roland Garros. Hned ho čeká obhajoba titulu na kanadském Masters 1000, kde v úvodním zápase narazí na nebezpečného krajana Davida Ferrera.
Profily hráčů
Rafael Nadal - David Ferrer

Číslo 31 bylo konečnou. 31. května 2009 totiž přišel Rafael Nadal o svou čtyři roky trvající neporazitelnost na antukovém grandslamu French Open. V Paříži vyhrál 31 zápasů v řadě, až narazil v osmifinále letošního ročníku na sebevědomého Švéda Söderlinga. Podlehl mu ve čtyřech setech a pak se dva měsíce a dvanáct dní na kurtech neobjevil.

Ne že by prohru neunesl, naopak přál konečně ttul největšímu rivalovi Federerovi, ale znovu ho zradily zdravotní problémy. Konkrétně s koleny, se kterými laboruje už od svých 15 let. V souvislosti s tímto zraněním se mluví i o předčasném konci  Španělovy kariéry.

Třiadvacetiletý rodák z Mallorky však o tom nechce ani slyšet a opět se na kurty vrací. V Montrealu, kde obhajuje loňský triumf z Toronta (Canada Masters se hraje každý sudý rok v Torontu a každý lichý v Montrealu). Jenže říká: 'Vyhrát v Montrealu? To bude skoro nemožné.'

Času na přípravu neměl na rozdávání a sám cítí, že v ideální pohodě není. Stihl se už rozehrát alespoň dvěma zápasy ve čtyřhře, ve které hrál společně s jedním ze svých trenérů Franciscem Roigem. V prvním kole porazili duo Djokovič/Vemič, včera podlehli Ramovi s Mirným.

Přímo v Montrealu bude hrát potřetí. Při premiéře před čtyřmi lety získal titul, předloni vypadl v semifinále s Djokovičem. S tím může hrát o finále i letos, případně s Roddickem. Ve čtvrtfinále by zřejmě narazil na Del Potra. Jenže už v úvodu ho nečeká nic snadného.

Ve večerním zápase se totiž na centrálním dvorci střetne s krajanem Davidem Ferrerem, nedávno ještě hráčem první světové desítky. Nyní je až devatenáctý, nicméně v druhé polovině sezony nemusí obhajovat příliš bodů a dá se očekávat jeho vzestup zpět.

Sedmadvacetiletý Ferrer není pouze antukářem. Ostatně tři ze svých sedmi titulů získal na betonu nebo na trávě. Naposledy se představil na antuce v Umagu, kde nečekaně vypadl už ve druhém kole s Massuem.

V Montrealu hraje potřetí a znovu úvodní zápas zvládl. Dál se ale zatím ještě nedostal. Pouze loni v Torontu, kdy měl v prvním kole volný los. Dva zápasy však znovu nevyhrál. Letos zahájil hladkou výhrou 6-3 6-0 nad Srbem Troickým, jenž v posledních dnech laboroval se zraněním.

Z deseti vzájemných zápasů se sedmkrát z výhry radoval Nadal. Naposledy letos ve finále podniku v Barceloně. Na hardu mají bilanci 1-1, když Ferrer svého úspěšnějšího krajana vyřadil v roce 2007 na US Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
David ho dá. Od Rafu hned nemůžete čekat nějaké výkony. On se zase rozjede, ale chce to čas. V každém případě David půjde zpátky do desítky a jeho cesta začne hned v Montrealu.
Reagovat
smazaný uživatel
dnes v noci respektive zítra ráno v 1.00 novasport to jistí .)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám obavu, že rupne. No, podívám se na to, bůh ví za jak dlouho ho zase uvidíme... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Jéžiš...nemaluj čerta na zed, ale jsem taky skeptická, snad to dá.
Reagovat
pepi
prosim prosim kde to muzu sledovat krom nova sport a nejisteho bet365?
Reagovat
smazaný uživatel
fromsport.com
Reagovat
smazaný uživatel
atdhe.net
Reagovat
smazaný uživatel
Docela mě překvapuje, že máš problémy s bet365, podle mne nic lepšího a čistějšího na webu neběží. Já jenom pokud myslíš Wimbledon, tak ten byl placený a pořadatel volné šíření zakázal, i když na atdhe.net myslim stejně běžel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja poznám bet365, atdhe, channelsurfing, myp2p, justin tv, livescorehunter a na ďalšie si už teraz nespomeniem, ale fromsport som tu tuším prvýkrát napísala ja, keď sa nemýlim, Yavanne na Wimbledon, a už to tu píše každý... A na bete nejdú grandslamy, svine, oni si za to furt pýtajú prachy a ešte k tomu tam dávajú prevážne len ATP. Ale k meritu veci - chcelo by to niečo nové, tak hľadajte a nepýtajte sa furt :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, nicy, s tym fromsport mas uplnu pravdu a som ti za to fakt vdacna, inak zdravim ta po dlheeeej dobe :) videla si na atpworldtour.com novaka v zupane?
:-)))) resp. v slipoch
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja ťa pozdravujem :) ksždý si tady privlastňuje moju stránku :(( hahah..... no už som sa nato teda podivala.. nohy ma pekne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sledovat tenis na miniobrázku z netu musí být supr zážitek, vy sportovní "fandové" :-) Všechny grandslamy jdou zadarmo na satelitu.
Australian Open: Eurosport, BBC
French Open: Eurosport, France, BBC
Wimbledon: BBC, DSF
US Open: Eurosport
Reagovat
carolyn
A jééje, už to zase začíná, USO se blíží tak tu budeme číst jen o satelitech ...
Reagovat
smazaný uživatel
A na 100% idú na DSF a BBC aj negrandslamy? :) Inak "BBC" a "BBC World" je to isté?
Reagovat
smazaný uživatel
Na DSF a BBC toho mimo GS moc nejde (jejich domácí turnaje a Davis cup), placené sportovní programy jsou v tomhle mnohem lepší.
Pokud píšu o BBC, tak myslím jejich občasné přenosy na satelitní pozici 28E. Dávají tam jen hudbu a sport na víc kanálech. Z Wimbledonu přenáší BBC zadarmo do Evropy (stačí malá parabola) současně 5-6 kurtů, v tom toto vysílání nemá vůbec konkurenci.
Reagovat
smazaný uživatel
Třiadvacetiletý rodák z Malorky

píše se to Mallorca
Reagovat
Administrator
Dobrý den, děkuji, opraveno.
Reagovat
misoSK
po slovensky resp. aj po cesky sa to pise malorka tak neviem kde je problem
Reagovat
smazaný uživatel
SK, ty umíš česky ??? 1. pád cizích jmen zůstává původní, ale při skloňování dochází v některých pádech ke změně písmena C na K:
Mallorca, Mallorky, Mallorce, Mallorku, Mallorce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist