Preview: Nadal - Ferrer

26. 4. 2009, 11:30
Previews 9
Do finále podniku ATP World Tour 500 v Barceloně po roce znovu postoupili domácí tenisté Rafael Nadal a David Ferrer. Zatímco světová jednička v metropoli Katalánska usiluje o již 5. titul v řadě, Ferrer se svým krajanem prohrál na antuce už pět posledních soubojů.
Profily hráčů
Rafael Nadal - David Ferrer

Za poslední čtyři sezony na antuce poznal jen čtyřikrát hořkost porážky. Rafael Nadal je jednoduše antukovým králem. A to už od dob, kdy tenisu neohrozitelně vládl Federer. To ostatně potvrzují i jeho nevídané série: na French Open při čtyřech startech ještě nikdy neprohrál, v Monte Carlu vyhrál posledních pět ročníků a stejný kousek se mu může povést i dnes v Barceloně. Na antuce vyhrál již 24 zápasů po sobě.

Se začátkem antukové sezony Nadalovi začíná doslova zápasový maraton. Mezi tři podniky Masters 1000 a Roland Garros totiž tradičně zařazuje také účast na oblíbeném domácím turnaji v Barceloně. Loni se na něm únava projevila pár dní po triumfu v Římě. Jinak ale pomalým kurtům dominuje, což potvrzuje i letos. Odehrál 11 zápasů a jediný set ztratil s Dokovičem. V metropoli Katalánska vzal určitě za vděk pátečnímu volnu, kdy ve čtvrtfinále nemusel bojovat proti Nalbandianovi, který kvůli zánětu v kyčli odstoupil. Jinak smetl Gila, Rochuse a včera i Davyděnka 6-3 6-2, když odvrátil všech 6 brejkbolů.

Poslední dva ročníky turnaje v Barceloně skončili pro Davida Ferrera až na raketě suverénního krajana Nadala. Loni prohrál ve třech setech ve finále, v roce 2007 vypadl v semifinále.

Letos se spolu utkají znovu, přestože Ferrer v úvodních kolech ztratil set s Kukuškinem i Staracem. V pátek však s krajanem Robredem ani jednou neprohrál vlastní servis a potřetí v řadě postoupil do semifinále. "Po fyzické stránce jsem se cítil lépe než na začátku turnaje. Je to normální, když se v úvodních zápasech dostáváte do tempa. Úroveň mé hry je ok; dobrá, ale ne dokonalá," našel Ferrer na svém výkonu chyby.

"Je to třetí rok po sobě, co jsem se tu dostal do semifinále. Mám z toho radost. Tohle je turnaj, který sleduju už od svých osmi let, kdy jsem chodil na stadion s rodiči jako divák. Teď si užívám každou minutu, kterou strávím na kurtu," dodal sedmadvacetiletý Španěl. Ten včera zvládl i třísetový souboj s Chilanem Gonzalezem a dnes má možnost odvety za poslední dva ročníky.

Resumé: Ferrer má s Nadalem bilanci 3-6, na antuce však svého slavnějšího krajana už pětkrát nedokázal porazit. Přestože je to jeden z fyzicky nejlépe vybavených tenistů, dnes bude zaostávat i v tomto faktoru. V Barceloně odehrál o pět setů víc, než Nadal. A právě odpočatý dvaadvacetiletý rodák z Mallorky by neměl v dnešním utkání zaváhat. Pátý triumf v řadě má velmi blízko.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
prosim muže sem někdo dát adresu kde to na netu bude?
Děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
vamos:
http://www.bet365.com/home/default.asp? musis sa zaregistrovat, ale je to zdarma a lepsia kvalita obrazu, aspon u mna, po zaregistrovani das live streaming
alebo na www.atdhe.net
Reagovat
smazaný uživatel
tam to nejede.. ?? :-)(
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atdhe.net/6350/watch-atp-barcelona--nadal-vs-ferrer
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bet365.com/extra/extra.aspx?ContentPath=LiveStreaming%2cStreaming
Reagovat
smazaný uživatel
njn rafael nadal i když ho nemám rád tak prostě nejlepší na antuce a myslím že ho neporazí nikdo do 5 měsíců
Reagovat
smazaný uživatel
Do 5 měsíců...? Myslím, že už na RG 2009 bude mít velké problémy.Federer, Djokovic, Murray, Tsonga, Monfils... Ti všichni ho mohou porazit.Každý půjde do zápasu proti němu s tím, že nemá co ztratit... A další věc - zranění - Nadal půjde i přes bolest jen aby obhájil... To se mu nemusí vyplatit.Samozřejmě je největší favorit, ale myslím, že French Open '09 nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak především na antuce to s tou bolestí nebude tak hrozné když hraje bez tejpů.Roger loni taky neměl co ztratit.Osobně si také nejsem výhrou Rafi jistý,musís se dostat do finále a to už nepoustí.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli bude federer hrát ,tak jak hraje ,tak bude rád jak na autuce porazí monfilse a ne nadala:-)jinak ve finále FG by mohl být podle mě djokovic nebo i murray.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist