Preview: Nadal - Djokovič

7. 3. 2009, 21:35
Previews 2
Španělští deblisté sice nezískali třetí postupový bod a svým fanouškům tak připravili zklamání, ovšem takřka celému tenisovému světu udělali radost. Na antuce ve španělském Benidormu totiž s největší pravděpodobností dojde v neděli k souboji světové jedničky Rafaela Nadala s třetím hráčem žebříčku ATP Novakem Djokovičem.
Profily hráčů
Rafael Nadal - Novak Djokovič

Ve španělském Benidormu se kvůli poškozené tribuně silným větrem začalo hrát až v sobotu. Nejprve David Ferrer ve třech setech porazil srbskou jedničku Djokoviče a následně domácí lídr Rafael Nadal deklasoval Tipsareviče. Španělští deblisté Lopez s Robredem však podlehli srbskému duu Troicki/Zimonjič a o postupujícím do čtvrtfinále se bude rozhodovat až v neděli.

Třetí postupový bod může získat už Rafael Nadal. Ten o vrchol loňského ročníku Davisova poháru přišel kvůli zranění kolena a krajanům ve finále v Argentině nepomohl. Letos si už připsal triumf na Australian Open, ale pak měl znovu problémy s kolenem, které jsou přičítány jeho silovému pojetí hry.

Na první kolo týmové soutěže se však stihl dát dohromady a mohl se těšit na první antukový zápas sezony. Tedy na povrchu, na kterém za poslední tři sezony prohrál jen dvě utkání. Svou suverenitu na oranžové hlíně potvrdil i v Benidormu: proti Tipsarevičovi nemusel podat ani optimální výkon a vyhrál snadno 6-1 6-0 6-2.

Novak Djokovič před týdnem vyhrál první letošní turnaj, ale stále není ve své kůži. A problém nebude jen ve změně značky raket. Na kurtu se trápí, ta tam je jeho sebevědomí, se kterým soupeře ničil v minulé sezoně.

Ani v reprezentačním triku neožil. Naopak, prohra 0-3 na sety s Ferrerem potvrdila, že antukový povrch jeho trápení může ještě zvýraznit. Ve třech setech se dopustil 60 nevynucených chyb a "hrál druhé housle". "Snažil jsem se hrát co nejlépe, ale nedařilo se mi narušit Davidův rytmus na tomto povrchu. Chyboval jsem častěji, a to hlavně v důležitých momentech," kritizoval se Djokovič, jenž hrál na antuce poprvé od loňského French Open.

Resumé: Střetne se první se třetím hráčem světa, nicméně vysoké favorizování Nadala je na místě. Na antuce je takřka neporazitelný, o čemž se sám Djokovič v minulosti již pětkrát přesvědčil. Navíc Srbova současná nepohoda mu na důvěře také nepřidá. Posuďte sami - za sázku na Djokovičovo vítězství nad Nadalem byste v případě Srbova úspěchu svůj vklad téměř zesedminásobili.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
urcite to bude vyborny zapas snad sa novak schopy a vyburcuje sa k skvelemu vykonu WAMOS RAFAAAAAAA
Reagovat
smazaný uživatel
Tady není co řešit, Rafa ho jednoznačně smete ve třech setech, teda pokuď to Djoker dřív neskrečuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist