Preview: Murray - Djokovič

5. 4. 2009, 08:23
Previews 17
O titul z Miami si zahrají třetí hráč světa Novak Djokovič a světová čtyřka Andy Murray. Brit Srba v posledních dvou vzájemných střetnutích porazil. Naváže na vítěznou sérii i dnes?
Profily hráčů
Andy Murray - Novak Djokovič

Andy Murray má v letošním roce úctyhodnou bilanci 28 výher z 29 zápasů. "Už nemá takové výkyvy jako v minulosti, je teď mnohem soustředěnější," pronesl nedávno Nadal. Jednadvacetiletý Brit je od loňského léta jednuduše nejlepším hráčem světa, alespoň co se bilance týká. Od olympiády v Pekingu prohrál jen pět zápasů. Nejen že porážel Federera, nestačili na něj několikrát Djokovič, Roddick, Verdasco ani Nadal. Až před měsícem Murrayho zbrzdila viróza. Přišel o Davis Cup a před turnajem v Indian Wells netrénoval. Přestože od sebe dobré výsledky neočekával, prohrál až ve finále s Nadalem.

Debakl 1-6 2-6 se světovou jedničkou na Murraym zanechal, byť nepatrné, následky. V Miami se v prvních kolech na postup hodně nadřel. A to hrál s antukáři Monakem a Massuem. Kritické momenty ustál a v osmifinále smetl Troického. Tedy Srb se velkým množstvím chyb smetl sám. Připravenost jednadvacetiletého Brita to rozhodně neukázalo. Narazit měl ve čtvrtfinále na Verdaska, jenže ten se v úvodu utkání zranil a s bolavou nohou nedokázal vzdorovat. V semifinále mu zase úlohu usnadnila únava Del Potra, který o den dříve po třech hodinách zdolal Nadala.

"Řekl bych, že jsem v prvním setu hrál výborně, pak jsem ale trochu polevil. On (Del Potro) začal dobře podávat a rozehrál se i na returnu. Ve třetím setu už jsem zase hrál svou hru. Měl jsem ze hry dobrý pocit, údery jsem trefoval jak mám. Ve finále se pokusím o to samé," plánoval čtvrtý hráč světa.

O třetí titul z turnajů série Masters bude Murray usilovat proti Djokovičovi, který v Miami triumfoval předloni. Jednadvacetiletý Brit má s o pouhý týden mladším Srbem pasivní bilanci, nicméně poslední dva vzájemné duely loni na rychlém povrchu vyhrál. "Vím, že musím hrát velmi dobře, abych ho porazil. Ale loni jsem s ním dvakrát vyhrál. Cítím se sebevědomě a před finálovým zápasem necítím žádný velký tlak. Bude to skvělé utkání," těší se Murray.

Novak Djokovič až do semifinále neztratil ani set. Výkony stále nepodával ideální, ale zdá se, že si s novou raketou konečně začíná rozumět. V Miami přešel postupně přes Dančeviče, Mathieua, Berdycha a pak dokonce ukončil sérii porážek s Francouzem Tsongou. V semifinále se utkal s Federerem a první set chyboval a prohrál. Pak se ale karta obrátila, Srb svou hru zpřesnil a utkání zaslouženě otočil. Problémy neměl ani s fyzičkou, která ho potrápila ve čtvrtfinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Murray je cvok na entou a připadá mi jako arogantní i*diot, Djoky aspoň umí pobavit, i když se mi nelíbí že dýchá na záda Fedexovi, ale což...Djoky poď!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Novak je na tom horsie s Murraym, ako Roger s Novakom, Roger ma este dost velky naskok, nech vyhra radsej Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole Nole Nole!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
I když Djokovič porazil mého nejbolíbenějšího,Fedeho,aji tk mu fandim..Je to sympaťák a toho skota nemám zrovna v oblibě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je k tomu nič čo povedať. Len, nech sa darí, Djoky!
Reagovat
smazaný uživatel
tak, tak...uz ked porazil mojho favorita, nech aspon vyhra. Inak neviem, ci si videlal toto video, ale to fakt stoji za to a nema to chybu. http://www.youtube.com/watch?v=xFwRh-N-3Z8
Ked Djokovic skonci s tenisom, nech je hercom, prosiiiim...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som videla dalo by sa povedať všetky videa a dodnes si to púšťam a smejem sa :) Ale dúfam, že vieš, že on to robil pre zábavu sebe a ľuďom, nechcel tým nikoho uraziť, ale niektorí jedinci to zrovna nepochopili... :( Tak preto sa toho vzdal. Teda aspoň na verejnosti. Uvidíme, ja si myslím, že ajkeď potom za dúfajme hoooodne dlho skončí, tak o ňom ešte budeme počuť ;-) A ja toho Murraya nemám rada. Jak sa naňho kuknem, tak mi je zle :P Taký zubál... :D Na stránke atpworldtour má dobrú fotku :D, ja si ju snaď vytlačím :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je skoda, ze s tym musel prestat, myslim, ze sme tym o vela ochudobneni. V ziadnom pripade si nemyslim, ze by na tom bolo nieco zle, neukazoval nic, co by nebola pravda. Ja som citala, ze najviac to vadilo Nadalovi, ostatni hraci to brali v pohode a myslim, ze tak to ma byt, dokazat si urobit srandu sam zo seba. A to by som povedala, ze Nadala v tom videu este dost setril... Drzim mu vecer palce, tiez Murrayho neznasam aj s tymi jeho bielimi anglickymi nohami. Tu fotku idem hned pozriet....
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, Nadal ešte môže byť rád :) Ja som ale niekde čítala, že ani Federer z toho nebol nadšený. A som rada, že to takto berieš, keby vypadol on, tak by mi to aj bolo celkom jedno, kto vyhraje. Snáď... by som to nepriala Andymu. Lebo vieš, ten ranking nie je bohviečo. Už mu dýcha na krk :P Inak, Djoky má neskutočný hypnotický pohľad. :) A tá foto je fakt universal, taký ušatý zubál a tie jeho ksichty.. ako sa ti zdá tá foto?? inak podobne aj Nadal. Napríklad si pozri:
http://a.espncdn.com/photo/2007/1111/ten_g_nadal_300.jpg
http://img.deniksport.cz/img/2/gallery/283634_sport-tenis-nadal-federer.jpg
http://i.idnes.cz/09/013/gal/ROU28bf7a_nadal.JPG
:D no ja nemožem :D
Alebo, že :D
http://img.cas.sk/img/4/article/258847_import-rafael-nadal-ctk-rafael-nadal-ctk.jpg
P.S.: all: nič proti nadalovi... :)
Reagovat
smazaný uživatel
já se ut toho videa s djokovičem vždy válím smíchy:-D ta poslední fotka s nadalem nemá chybu vypadá tam jako kosmířan z filmu MIB :-D no já se nedívím,že to sem tam někomu vadilo,každý si myslí ,že jeho stal je nejlepší a najednou příde Joker a ukáže jim jak to asi vypadá v realu:-D
Reagovat
smazaný uživatel
styl
Reagovat
smazaný uživatel
tak toto fakt nemalo chybu, uz som sa poriadne dlho takto dobre nepobavila, fakt diky. A takisto nic proti Nadalovi. Tej Murrayho fotky som sa normalne zlakla, takisto perfektna. Inak s tym rankingom mas pravdu, Novak musi vyhrat!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nech sa kuknú na video že ako vyzerajú :) Mne tá posledná fotka pripomína skôr Guffiho :) a páči sa mi štýl Marie Sharapovej, jájh tie jej rituály :) alebo ako servíruje Jelena Jankovic. A z ATP sa mi páči Djoky, Federerov pohled ako vyhadzuje ten balónek a Nadal, jak tri hodiny čaká než vyhodí do vzduchu a ruky má vedľa seba naboku :D Alebo Roddick, keď servíruje tie jeho ruky :) a potom ešte Ferrer, jak si pinká balónkem a tak sa pri tom húpe :D A ešte by som mohla menovať donekonečna... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no roddick a jeho o dvě čísla větší trička spíše:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Hej yavanna, ty fotky - no konec :D a mas pravdu, musí vyhrať, lebo keby bol svetová 4, tak zle bude s tou jeho psychikou. Buď ho to neskutočne naštartuje, alebo ho to zlomí tak, že už si ani neškrtne...
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, Lacostakove velke tricka nemaju chybu, inak podla mna ich Novak napodobnil tak vierohodne, ze ani nemuseli predtym hovorit, koho ide imitovat, urcite by sme to uhadli. Ja mam z ATP najradsej Rogera, Novaka a Del Potra. Mam strasne rada Novakov vyraz tvare, ked podava....
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že naňom sú najkrajšie ručičky a vlasy. Enem aby sa nedal ostrihať ako napr. na AO 2008. Vtedy mu to moc nepasovalo. No, on tiež niektoré výrazy tváre to je niečo :) Tie oči hore :D ale tak sa tvári každý, keď podáva.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist