Preview: Kirilenková - Šafářová

4. 3. 2009, 11:50
Previews 10
S cílem na pátý pokus konečně svou dnešní soupeřku porazit půjde Lucie Šafářová do dnešního duelu v Monterrey. Ve druhém kole se střetne s Ruskou Marií Kirilenkovou, se kterou ve čtyřech vzájemných zápasech neuhrála ještě ani set.
Maria Kirilenková - Lucie Šafářová

Je to už tradice. Od roku 2005 se spolu v každé sezoně střetnou na otevřeném dvorci s rychlým povrchem. Se stejnou pravidelností jakou na sebe naráží, vyhrává Kirilenková zápasy. Šafářová proti stejně staré Rusce nikdy neuhrála ani set. Jen jednou ho dotáhla alespoň do tie-breaku. To by mohlo být, ozvlášť u žen, po psychické stránce dost svazující.

Maria Kirilenková, jež loni nakoukla i do první světové dvacítky, však v úvodu nové sezony marně hledá formu. Nastoupila ke třem zápasům a všechny hladce prohrála. S Klejbanovovou, Erraniovou i Pavljučenkovou. Více se tak zviditelnila pózováním před objektivy fotoaparátů. Aktuální 38. hráčka světa uspěla až v mexickém Monterrey, kde v úvodním kole porazila 6-4 6-3 Marinu Erakovičovou.

Vítězku pěti turnajů WTA však asi monohem více prověří dvaadvacetiletá rodačka z Brna. Ač Lucie Šafářová na Rusku dosud neuměla zahrát, má v této sezoně o poznání lepší formu, ze kterou vděčí především kvalitní přípravě. Když pomineme jediný zápas na antuce, tak v žádném zápase výrazně neselhala. V Mexiku smetla domácí Torresovou-Sandovalovou a dala zapomenout na neúspěch v Acapulku.

Resumé: Šafářové betony vyhovují, získala na nich tři ze svých čtyř titulů. Dnes se pokusí překonat černou sérii proti Kirilenkové, a pokud by uspěla, mohlo by jí to zvednout sebevědomí nejen na turnaji v Monterrey, ale také pro nadcházející podniky v Indian Wells a Miami. Levoruká tenistka se snaží kvalitní výkony přetavit v nějaký výraznější výsledek a dnešní duel by mohl být zlomový. Na vítězku bude ve čtvrtfinále čekat Cetkovská nebo Číňanka Li Na. Bookmakeři bwin dávají větší šance Kirlenkové, zřejmě kvůli vzájemné bilanci. Jste-li názoru, že důležitější je forma, vsaďte si na postup Šafářové s kursem 2.25.

.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
yes, she made it!
Reagovat
Mercury
15-0 za vzhled by ji na začatek mohli připsat :o) je to kočička
Reagovat
smazaný uživatel
na vzhled se nehraje, nazapomínej, že jednou z nejlepších hráček byla také jedna z nejošklivějších na okruhu (ještě v nedávné době)
Reagovat
smazaný uživatel
Když k tomu přidáš Amelie Mauresmo, tak je opravdu fakt, že krása s výkonem nesouvisí + nevím jak ostatní pánové, ale např. i současná světová jednička není zrovna moje gusto ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Forma hovoří jasně, ale Kirilenko se zase jako by pomalu dostávala zpátky, tak to je nemožný zápas na tipování...Ale spíš by měla Lucka:))
Reagovat
smazaný uživatel
Maria se vrátila pod trenérská křídla svého tatíka, takže ty výsledky teď přijdou si myslím. Spíš by měla vyhrát Maruška ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš by měla vyhrát Lucinka:))
Reagovat
smazaný uživatel
Lucinka by měla vyhrát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Marie vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
luca))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist