Preview: Jankovičová - Cibulková

29. 4. 2009, 12:48
Previews 3
Na antuce v německém Stuttgartu probíhá turnaj WTA Premier, kde tenistky hrají o dotace ve výši 700.000 dolarů. Jednou z favoritek je Srbka Jelena Jankovičová, kterou dnes čeká střetnutí se Slovenkou Cibulkovou.
Jelena Jankovičová - Dominika Cibulková

Letos se ve Stuttgartu hraje poprvé na antuce. V minulých sezonách se totiž na jihozápadě Německa hrálo až na podzim a tenistky se scházely na rychlém povrchu v hale. A právě loňský ročník vyhrála Jelena Jankovičová. A nebyla to žádná snadná cesta za triumfem, porazit musela Zvonarevovou, Venus Williamsovou nebo Petrovovou.

Loni na antuce obhájila titul v Římě - kde se bude hrát za týden - a semifinále na French Open. V této sezoně zahájila část roku na oranžové drti triumfem v Marbelle, kde však větší konkurence chyběla. O víkendu zvládla také Fed Cup proti Španělkám a společně s Ivanovičovou dotáhly Srbskou poprvé mezi elitu.

S věhlasnějšími soupeřkami jako Safinová, Dementěvová, Azarenková nebo Wozniacká musí nyní počítat ve Stuttgartu. Čtyřiadvacetiletá Srbka narazí v prvním kole na o čtyři roky mladší Dominiku Cibulkovou.

Talentovaná Slovenka se za poslední rok prodrala až do Top 20, v posledních týdnech však její výkony stagnují. Na třech turnajích vzdala, když ji přemohla nemoc nebo ji nenechalo dohrát svalové zranění. Při víkendovém Fed Cupu ve třech setech podlehla Mauresmové a po boji zdolala Cornetovou. Na antuku si zvyká už téměř měsíc.

Resumé: Tenistky na sebe dnes narazí již popáté. Pouze loni na rychlém povrchu v Montrealu dokázala Cibulková svou úspěšnější sokyni zdolat a dokráčet až do finále. Jediný duel na antuce, před rokem v Paříži, zvládla Jankovičová ve dvou setech. Také ve Stuttgartu bude ve večerním utkání favoritkou Srbka, jež letos na antuce vyhrála všech svých sedm utkání. U Cibulkové je stále nejistý její zdravotní stav.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Cibulko znic ji!!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to proběhlo opačně..dva skorokanáři :-)
Reagovat
skott
nj, blba Cibule, nemela hrat, kdyz je zranena a nemuze behat:/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist