Preview: Ivanovičová - Petrovová

18. 9. 2008, 08:43
Previews 0
Především mužské tenisové fanoušky dnes čeká malý svátek. Na kurtu se po delší době objeví jedna z nejkrásnějších tenistek na okruhu - Srbka Ana Ivanovičová. Dvacetiletá hráčka, která se nedávno pár dnů ohřála na ženském tenisovém trůnu, si o postup do čtvrtfinále turnaje v Tokiu zahraje s Naďou Petrovovou z Ruska.
Profily hráčů
Ivanovic Ana

Letošní sezona pro Ivanovičovou nezačala vůbec špatně. Na úvodním turnaji roku v Sydney jí vyřadila v semifinále tehdy ještě aktivní Justin Heninová a na následném Australian Open podlehla až ve finále Rusce Marii Šarapovové. První titul získala v březnu, když vyhrála silně obsazený turnaj v Indian Wells.

Přechod na antuku zcela ideální nebyl - v Berlíně jí v semifinále vyřadila Jelena Dementěvová, o týden později v Římě vypadla s Bulharkou Pironkovou dokonce ve druhém kole. Pak ale přišlo French Open a s ním největší úspěch kariéry dvacetileté Srbky. Ivanovičová v Paříži vyhrála svůj první grandslamový titul a stala se světovou jedničkou.

Vítězka sedmi titulů WTA si ale možná tento úspěch nestačila plně vychutnat. Od té doby jsou s jejím jménem totiž spojena hlavně dvě slova: zranění, prohry. Od triumfu na Roland Garros uplynulo téměř tři a půl měsíce, během nichž stihla jen 3 nepovedené starty. Ve Wimbledonu ji ve 3. kole zastavila Číňanka Zhengová, v Montrealu v osmifinále Paszeková a naposledy na US Open nedokázala ve 2. kole porazit Coinovou z Francie. Tyto výsledky byly ale z velké části ovlivněny jejími problémy s palcem.

O výsostné postavení v žebříčku Ivanovičová logicky rychle přišla a z aktuálně třetí pozice se tento týden v Tokiu chce snažit opět na první místo zaútočit. Rodačka z Bělehradu je podle vlastních slov už dva týdny fyzicky zcela fit a jako první v Japonsku její formu otestuje Ruska Naďa Petrovová. Ta má se Srbkou pasivní vzájemnou bilanci 2:4, navíc jí podlehla ve třech posledních duelech.

V šestadvacetileté Petrovové se skrývá značný tenisový potenciál. Současná světová dvacítka triumfovala v roce 2006 na pěti podnicích, tehdy se stala 3. hráčkou světa. Majitelka osmi titulů a sedmnáctinásobná finalistka ale od té doby držela trofej pro turnajovou vítězku 'pouze' dvakrát.

Jednou se to rodačce z Moskvy podařilo i letos - přesně před měsícem nenašla přemožitelku v Cincinnati. První půlka sezony se ale Petrovové vůbec nepovedla. Ještě v polovině června mohla za svůj největší letošní úspěch považovat osmifinále z Australian Open. Lépě se jí začalo dařit až na trávě - v Eastbourne hrála finále, ve Wimbledonu skončila před branami semifinále. Na tvrdém povrchu si pak vedle zmíněného úspěchu v Cincinnati vedla dobře také v Los Angeles a na Bali, kde před pár dny vybojovala semifinále.

Na Pan Pacific Open v Tokiu si Ruska v prvním kole poradila 7:5, 6:2 s Rezaiovou z Francie.

Bookmakeři bwin příliš nehledí na nerozehranost Ivanovičové a na její výhru nasazují kurs 1,46. Na vítězství Petrovové nabízejí kurs 2,5, což je bezkonkurenční maximum na sázkovém trhu.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist