Preview: Ivanovičová - Benešová

29. 5. 2009, 08:45
Previews 6
Iveta Benešová se pokusí poprvé v kariéře postoupit do grandslamového osmifinále. Dnes se jí však do cesty v Paříži postaví obhájkyně titulu Ana Ivanovičová, kterou navíc dosud nedokázala porazit.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová - Iveta Benešová

Benešová má s Ivanovičovou, negativní bilanci. S osmou hráčkou světa se česká jednička utkala čtyřikrát a pokaždé odešla poražena. Na antuce hrály jednou a před čtyřmi letyprávě v Paříži uhrála česká tenistka jen 4 gamy. Na páté střetnutí čekají už tři roky.

Ana Ivanovičová loni Roland Garros vyhrála a předloni v Paříži hrála finále. Loňský úspěch byl jejím premiérovým grandslamovým triumfem a následně se také dostala do čela světového žebříčku. Jenže dlouho tam nevydržela. Zlobilo ji zranění palce a pokud se vůbec na kurty dostala, daleko to na turnajích nedotáhla. Za poslední rok si připsala pouze titul loni na podzim v hale v Linci.

Od loňského triumfu na French Open si Ivanovičová prošla velkou životní školou. Nejvíce ji zaskočila ztráta soukromí. "To jsem nečekala, pořád mě někdo fotil a každý sledoval, co dělám mimo kurty. Bralo mi to moc energie," vysvětlila rodačka z Bělehradu, proč se přestěhovala do švýcarské Basileje, kde žije třeba Michael Schumacher.

Letos jen jednou přešla přes čtvrtfinále - v Indian Wells nakonec v boji o titul podlehla Zvonarevové. Před French Open bojovala se zraněním kolena a její start v Paříži byl ohrožen. Odehrála jen jeden přípravný turnaj a v Římě vypadla už ve druhém kole s Agnieszkou Radwaňskou. Na grandslam se ale stihla dfát do pořádku a v prvním kole i přes problémy zdolala Italku Erraniovou.

"Cítím, že se dostávám do formy a jsem opravdu fit," uvedla Ivanovičová po postupu do 2. kola. "Musím stále pracovat a podobně těžké zápasy potřebuji. Tady body zadarmo nezískám," prohlásila tenistka. "Jsem zdravotně v pořádku, bolest je pryč a jsem připravena porvat se o titul. Jsem optimistka," věří si. Pak smetla Tanasugarnovou, od které se však na antuce zázraky nečekají.

Iveta Benešová ve své kariéře získala zatím jediný turnajový vavřín. Je tomu již pět let, ale nejlepší sezonu zažívá letos. Hrála o titul v Hobartu, dvakrát vypadla těsně před finálovými branami. Na lukrativcním podniku v Miami postoupila až do čtvrtfinále. Jenže pak ji skolila nemoc a šestadvacetiletá tenistka pod peřinou zapomněla formu.

Ve Fed Cupu nečekaně propadla a na antuce vyhrála jen jedno utkání ze čtyř. Navíc ve třech setech nad 164. hráčkou světa Silvaovou. Také před odletem do Paříže byla nachlazená, stihla se však vyléčit.

V prvním kole jí vzdala Němka Goergesová a ve druhém smetla Rusku Kudrjavcevovou. "Mám za sebou dva zápasy odehrané a na další se těším, to rozhodně. A nebudu řešit, že hraju proti Ivanovičové. Každý se dá porazit," řekla Benešová. "Nechci koukat na to, kdo stojí proti mě, budu se snažit hrát svoji hru a uvidíme," prohlásila s tím, že když je vůči soupeři moc velký respekt, tak je to na hře znát.

Pokud by šestadvacetiletá rodačka z Mostu soupeřku na dvorci Suzanne Lenglenové zaskočila a postoupila, vylepšila by své pařížské maximum, které si vytvořila loni účastí ve třetím kole. V osmifinále by si zahrála s lepší z dvojice Azarenková - Suarezová. Duel začíná v 11:00 hodin.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
zdravím, mám tu něco pro ortodoxní Fedoušovce. Rozhovor s Matsem Wilanderem, který komentuje pro Eurosport. Článek si přečtěte na www.idnes.cz

"Kdo je nejlepší hráč na antuce kromě Nadala?
Právě Federer, o hodně před ostatními. Když to vezmu historicky, Nadal je číslo jedna, Björn Borg dvě a Federer tři."

"Proč? Pořád se Nadala bojí? Bylo to tady hodně vidět v loňském finále.
Pamatuju si jednu jeho větu právě loni před finále. Tvrdil, že časy, kdy se Nadala na antuce bál, jsou pryč. Vypadal sebevědomě, ale pak vyšel na kurt a byl na něm vidět větší strach než kdykoliv předtím. Hodně mě tím zklamal, byl jako malý kluk. Bál se Nadala loni tady a bál se ho i letos na Australian Open. Bojí se ho vždycky, když proti němu nastoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavý rozhovor:-) doporučuju přečíst a názor at si udělá každý sám:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepomylil si si diskusiu? Ved to je o Benešovej a Ivanovicovej?
Co sa tyka toho rozhovoru, je obsiahlejsi a nie je mi jasne, co si chcel svojim postrehom zasa vydedukovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Anička to vyhraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
no to pochybujem :D
Reagovat
smazaný uživatel
ha-ha :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist