Preview: Hewitt - Hernych

12. 3. 2009, 12:13
Previews 8
Po následující dva týdny zaujme pozici centra tenisového dění Indian Wells. Včerejší start hlavní soutěže žen napodobí dnes i muži, jejichž klání patří do série ATP World Tour 1000. Kompletní světová špička si mezi sebe rozdělí pohádkovou sumu čtyř a půl milionu dolarů. V jednom z utkání prvního kola na sebe narazí Lleyton Hewitt a Jan Hernych.
Profily hráčů

Lleyton Hewitt patří již dlouhou dobu k předním hráčům. Nejlepší období zažíval na začátku tisíciletí, vždyť ve dvaceti letech vévodil světovému žebříčku a měl na svém kontě šest turnajových vavřínů. Od roku 2006 však své pozice postupně vyklízel, a zdálo se, že kariéra někdejšího šampióna nenávratně uvadá.

V předešlé sezóně nedosáhl ani jednoho semifinále, a tak se rozhodl k razantnímu prohlášení. „Rok 2009 beru jako svůj poslední pokus k návratu mezi špičku, pokud se mi nepovede opět vyhrávat, s tenisem skončím,“ prohlásil Hewitt.

Pro rozehrání zvolil počátkem ledna Hopman Cup. První ostrý start přišel v Sydney, odkud odjížděl coby čtvrtfinalista. Zklamáním skončilo domácí melbournské vystoupení, přestože prohra v úvodním kole s Fernandem Gonzalezem z Chile po pětisetové bitvě nebyla žádnou ostudou. Přechod na americkou půdu nezahájil nejlépe. V San Jose podlehl záhy Mardymu Fishovi. Výraznější výsledek zaznamenal až v Memphisu. Zde jej v semifinále zastavil po boji Andy Roddick. Od té doby se ale populární Australan opět hledá. V Delray Beach balil kufry již po prvním kole, to nestačil Lu Yen-hsunovi. Současná světová sedmasedmdesátka šokovala také o víkendu v Davis Cupu, když podlehla Udomchokemu z Thajska.

Jan Hernych
pronikl v povědomí před pěti lety dvojicí čtvrtfinálových účastí z Dauhá a Toronta. Následující sezónu dokonce tyto úspěchy překonal, v Aucklandu a Hertogenboschi postoupil mezi kvarteto nejlepších. Další start na nizozemském travnatém povrchu proměnil ve finálové působení. Loni pronikl do čtvrtfinále ve Stuttgartu, navíc ovládl challengerová klání v Praze a Bratislavě.

Nový ročník zahájil v Dauhá, ovšem podle očekávání nestačil na Monfilse. V Sydney dokonce nepostoupil ani z kvalifikace, výhry se nedočkal devětadvacetiletý český hráč ani na Australian Open, byť statečně vzdoroval Hanescuovi z Rumunska. Úspěch přišel v Záhřebu, kde porazil trojici soupeřů. Navíc nebyl v semifinále daleko od pokoření Ančiče, několik promarněných Hernychových mečbolů poslalo nakonec dál domácího borce. V Marseille i Dubaji uhrál po jednom vítězství, v obou případech mu stopku ve druhém kole vystavil Novak Djokovič. Třiašedesátý hráč planety však rozhodně proti světové trojce nezanechal špatný dojem. O víkendu pak ve třech setech podlehl Tsongovi, když za již rozhodnutého stavu nastoupil k nic neřešící dvouhře v Davis Cupu.

Oba tenisté se dosud střetli pětkrát. Pokaždé se z vítězství radoval Hewitt. Podaří se tentokrát uspět v současnosti lépe žebříčkově postavenému Hernychovi? Bwin favorizuje Hewitta, na jehož výhru vypsal kurs 1.44, varianta úspěchu Hernycha je ohodnocena kursem 2.62

.

TenisPortal.cz, Zbyněk Svoboda

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hewitt vyhra aj ked Hernych je dost neprijemny super...
Reagovat
smazaný uživatel
já bych řekl ze hernych ba mel byt favorit dyt kolik chybelo aby porazil djokoviče
Reagovat
spaniel
Ale jdi ty brepto aj s tím svým idolem někam. Vždyť už na to nemá, ten výkon z Delray beach byla ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
kto sa smeje naposledy , ten sa smeje najlepsie ,:)...
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt to neumí jenom proti asijatům - Udomchoke, Lu apod. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem Hewitta v Menphisu proti Roddickovi a první půlku zápasu hrál velmi dobře. :-).
Reagovat
smazaný uživatel
*Memphisu
Reagovat
smazaný uživatel
dobre hral aj proti Hrbatemu, Gonzalezovi, Kieferovi, ale aj proti Blakeovi ale bolo dost aj zapasov ktore nehral dobre , napr. Lu, Udomchoke, s Blakeom na Hopman Cupe , s Fishom... ale mal aj dost tazke losy a vsetky zapasy so silnejsimi supermi mal vyrovnane , boli aj zavahania ale ja si myslim a verim, ze dneska vyhra ... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist