Preview: Hantuchová - Paszeková

13. 9. 2008, 08:56
Previews 0
225 tisíci dolary dotovaný turnaj v indonéském Bali má dnes na programu semifinálové zápasy. V jednom z nich na sebe narazí stále teprve sedmnáctiletá Tamira Paszeková z Rakouska a nejvýše nasazená Slovenka Daniela Hantuchová, někdejší světová pětka. Půjde o jejich první vzájemné utkání.
Hantuchová Daniela

Trojnásobná vítězka WTA Hantuchová letos nečeká pouze na první titul, slovenská tenistka si v této sezoně zatím na žádném z turnajů nezahrála ani finále. Minulý rok přitom na dvou podnicích triumfovala a v dalších dvou případech skončila jako poražená finalistka.

Finálovou účast obhajuje pětadvacetiletá hráčka také v Bali, kde minulý rok nestačila v boji o titul na Američanku Davenportovou. Letos by ale byla pravděpodobně za takový výsledek ráda, protože od skvělého lednového semifinále na Australian Open je opět mezi poslední čtyřkou až tento týden, tedy o necelých 8 měsíců později.

Ne, že by rodačka z Popradu balila kufry v prvních kolech, zahrála si i čtvrtfinále v Antverpách, v Indian Wells a v New Havenu, ale pokud se bavíme o současné 11. hráčce žebříčku WTA, pak jsou její letošní výsledky nejspíš nedostačující.

V Indonésii ale jakoby si bývalá světová pětka vzpomněla, jak se hraje 'velký' tenis a po roce tu opět klepe na finálová vrata. Je ale pravdou, že tak moc toho v Bali zatím letos nepředvedla. V prvním kole měla jako první nasazená tenistka volný los a v dalších dvou vyřadila Savčukovou z Ukrajiny a Číňanku Chanovou. Bohužel pro Slovenku se ale nedá říct, že šlo o výhry zcela hladké.

I v boji o 10. finálovou účast kariéry čeká Hantuchovou relativně překonatelná překážka - v cestě jí stojí stále ještě sedmnáctiletá Rakušanka Tamira Paszeková.

Ta se ale do finále nedostala náhodou. Hráčka, která přes svůj nízký věk kroutí mezi profesionálkami už třetí sezonu, v prvním kole vyprovodila Němku Groenefeldovou, která se v poslední době výrazně zlepšila, ve druhém neměla slitování s vítězkou dvou letošních titulů Italkou Erraniovou a naposledy vyřadila čerstvou čtvrtfinalistku US Open a 16. hráčku světa další Italku Flavii Pennettaovou. Posledním dvěma soupeřkám navíc na cestu domů přibalila i 'kanára'.

Aktuálně 85. tenistce žebříčku se letos tolik nedařilo - podobně jako Hantuchová, zazářila v úvodu sezony, když hrála semifinále v novozélandském Aucklandu. Pak se jí ale na dlouhé měsíce přestalo dařit a do této doby vypadla v hrozivých osmi případech dokonce hned v prvním kole. Totálně selhala hlavně na antuce a trávě, kde nebyla schopná vyhrát z pěti zápasů ani jeden.

S opětovným startem 'hardové' sezony šly ale výkony Paszekové opět nahoru - v Montrealu si zahrála čtvrtfinále a tento týden v Bali zaznamenala třetí semifinálovou účast v kariéře.

Rakouská tenistka už má na svém kontě i jeden titul - jako patnáctiletá triumfovala v roce 2006 ve slovinské Portoroži. Velmi dobře se jí dařilo i loni a v červenci 2007 jí ve světovém žebříčku patřilo 35. místo. Danielu Hantuchovou tedy evidentně čeká souboj s talentovanou soupeřkou, která se na indonéském turnaji navíc prezentuje v dobré formě.

Toho jsou si vědomi i bookmakeři bwin, kteří na jejich souboj nasadili poměrně vyrovnané kurzy i přesto, že obě soupeřky dělí v žebříčku 74 míst. Na výhru Hantuchové si tak můžete vsadit v kursu 1,6 a vítězství Paszekové máte k dispozici s kursem 2,18.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist