Preview: Finále US Open Djokovič - Nadal

12. 9. 2011, 13:30
Previews 126
Letošní US Open vyvrcholí znovu až v pondělí a opět se ve finále mužské dvouhry potkají Rafael Nadala a Novak Djokovič. Zatímco loni byl mírným favoritem Španěl, dnes má větší šanci na úspěch sebevědomý Srb.
Profily hráčů
Novak Djokovič - Rafael Nadal

Novak Djokovič může vyšperkovat už tak famózní sezonu titulem na US Open. První hráč světa je v letošní sezoně zcela dominantní. Prohrál pouhé dva zápasy z 65. S Nadalem hrál pětkrát, vždy ve finále a pokaždé zvítězil, včetně Wimbledonu.

"Vím, že mám hru na to, abych ho porazil, což jsem letos dokázal na třech různých površích. Musím si věřit, že to dokážu znovu," vyhlásil Djokovič. "Na druhou stranu je třeba být na zřeteli, že Rafa už vyhrál deset grandslamů a nedá mi nic zadarmo," doplnil. 

Rafael Nadal se pokusí vzpomenout na loňský rok. Tehdy ve finále výborně podával a výhrou zkompletoval svoji grandslamovou sbírku. Letos se mu ale nedaří rozjetý Djokovičův stroj přelstít. "Prohrál jsem s ním posledních pět zápasů, všechno to byla finále. To je jeho výhoda a favoritem bude právě on," připomněl Nadal letošní černou sérii proti Djokovičovi. 

"Novak letos hraje fantasticky hlavně po psychické stránce. Má obrovské sebevědomí," uvědomuje si pětadvacetiletá rodák z Malorky. "Oproti těm předchozím zápasům musím něco změnit. Musím hrát svou hru. Právě s takovým plánem jsem ho v minulosti porážel. Hlavní je samozřejmě hrát velmi dobře. Potřebuji zůstat psychicky silný po celý zápas, bojovat o každý míček a pořád věřit ve vítězství. To jsou věci, které jsem letos nedokázal skloubit," dodal Španěl, který loni na US Open zkompletoval tituly ze všech grandslamů.

Čtyřiadvacetiletý Djokovič odvrátil v semifinále dva mečboly v utkání se Švýcarem Rogerem Federerem a opět ukázal, jak je silný psychicky. "Mentálně se dostal na fantastickou úroveň," všiml si Nadal a přidal další přednost Djokoviče, která ze Srba dělá nezdolného tenisového "Terminátora": "Má z nás asi nejrychlejší oči."

Djokovič si na triumf troufá, ale zároveň tvrdí, že není stoprocentním favoritem finále. "Samozřejmě chci vyhrát, s tím jdu vždy na kurt a věřím tomu, ale teď už se nedá nic předpovídat. Bude to těžké," řekl svěřenec Slováka Mariána Vajdy.

Na US Open už je Djokovič ve finále potřetí v kariéře. Vedle loňské prohry s Nadalem, padl v New Yorku těsně před branami rovněž v roce 2007, kdy nestačil na Federera. "Líbilo by se mi, kdyby platilo to třetice všeho dobrého," usmál se.

Začátek finále je naplánován na 22:00 hodin SELČ (16:00 místního času) a hrát by se mělo za slunečného počasí. Podle předpovědi bude polojasno až oblačno, teplota mezi 24 až 28 stupni Celsia a pravděpodobnost srážek je velmi nízká.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

126
Přidat komentář
smazaný uživatel
Noleho v soucasne forme muze dat jen Roger a Andy, pokud budou hrat stoprocentni tenis a budou to mit taky stoprocentne srovnano v hlave ve stezejni okamziky, Jinak nadherny zapas, Jeste,ze to skoncilo takto a mohla jsem si alespon na dve hodiny lehnout, Nyni vstric dalsim zapasum,ale asi dlouho toto nikdo neprekona.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherná podívaná, ale škoda toho smutnýho konce :-((
Skore mezi nejlepšími čtyřmi je 16-10-4-0 a šance dotáhnout Rožéra je zase menší. Pokud Rafan bude vyhrávat už jen Paříž, nemá šanci. Rožér je sice pořád absolutní špička, ale snad už GS nevyhraje.
Reagovat
Pe3k
Nemusíš mít vůbec strach, Nadal Paříž už vyhrávat nebude a Federer tituly ještě získá.
Reagovat
smazaný uživatel
No Federer má šancu vyhrať GS, len v prípade, že sa ho nezúčastnia alebo vypadnú Nole s Rafom..Vlastne takto vyhral aj drvivú väčšinu svojich GS, takže nič nové...;)
Reagovat
Pe3k
Roger může vyhrát jakýkoli grand slam. Jeho jediná překážka je Nadal. Pokud jej nepotká, v případném finále má s Djokovicem velkou šanci vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, Rožér tituly z ATP 250 nebo 500 ještě v pohodě dá, ale brzo přijde situace, kdy na GS si ho bude podávat i takový Murray. V tomhle věku už moc pětiseťáků nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Okrem poslednej pol hodinky sme sledovali to najlepšie z celého tenisového roku..Neuveriteľné ako vysoko nastavil latku Djokovič..Dnes odohral najlepší zápas sezóny, Rafa z neho dokázal vyžmýkať 100% jeho tenisového umenia..Možno mal aj troška šťastia, pevnejšie nervy, no v prvom rade lepší return..Ten rozhodol, že sa Rafa na rozdiel od Noleho na každý fiftín oveľa viac nadrel...Celkovo to bol veľmi vyrovnaný, epický zápas, priemerný "gem" trval 6,5 minúty, neuveriteľné tenis..Obaja jasne ukázali, s akým obrovským náskokom dominujú svetovému tenisu..Rafa nehral zle, možno mohol viac používať longline forehand, ktorým bol úspešný v treťom sete, alebo agresvínejší z backhandu, no v princípe odohral svoje najlepšie finále a predviedol výkon, ktorý by na Federera stačil s prstom v zadku..Celkovo má Rafa smolu, že sa z Djokoviča stalo dokonalo komplexné monštrum, s tým nikto nerátal..Za normálnych okolností mal mať už 12 GS..Teším sa na pokračovanie ich rivality, vzájomné zápasy sú tenisovým pohľadením.
Reagovat
Pe3k
Vyrovnaný zápas? Rafa může být rád, že nedostal 3:0. A to, že gemy trvaly dlouho je jen tím, že Nadal vrací míčky dokud Djokovič neskazí nebo nezakončí. Z posledních 16 setů vyhrál Djokovic 14 a Nadala drtí na všech površích. Fandit Nadalovi je jedna věc a je to ok, ale nemít žádnou soudnost ( nepoznat jak je Nadal bez šance) je věc druhá. Respekt oboum hráčům a gratulace vítězi.
Reagovat
Stan_Borowitz
jsi se tak leda ty. Nadal měl jedinou šanci za stavu 2:0 v prvním setu. Kdyby neměl Djokovič krátký výpadek prvního servisu ve třetím setu, tak by jej Djokovič smázl 3:0. Jediný moment, kdy Djokovičovi hrozila na letošním US Open porážka, bylo v semi s Federerem. Tam rozhodla "troška šťastia, pevnejšie nervy a lepší return". Dnes byl Djokovič jasně lepší ve všech herních činnostech. Celkově "nemá Rafa smolu, že sa z Djokoviča stalo dokonalo komplexné monštrum", má smolu, že hraje stylem, který nemá proti Djokovičovi naději na úspěch.
Reagovat
Pe3k
Jsem rád, že je tady alespoň někdo, kdo dokáže objektivně zhodnotit situaci, fanoušci Rafy to jako obvykle nejsou schopni. Naprostý souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapci, Djokovičovi hrozila porážka v každom game, v ktorom bola zhoda...Takže sa môžete vrátiť na smetisko dejín, kde nájdete svojho favorita..Djoker bije všetko hlava-nehlava, vrátane Federera..Ak mu táto forma vydrží bude vyhrávať úplne všetko, ak nevydrží bude vyhrávať Rafa..Jednoduché.
Reagovat
Stan_Borowitz
slovo "epic" použité v tomto kontextu znamená v angličtině úplně jiného než slovo epický (výpravný, dějový) v češtině či slovenštině. Čech nebo Slovák by nejspíš použili "dramatický", termín "epický" může použít jedině Tatar.
Reagovat
Stan_Borowitz
"Djokovičovi hrozila porážka v každom game, v ktorom bola zhoda." No tak to si dál sni své sladké, byť pomýlené sny. Djokovičovi hrozila porážka na letošním US Open jen jednou, a to když v pátém setu s Federerem čelil dvěma mečbolům. To je prostě objektivní realita, s tím nic nenaděláš.
Reagovat
Pe3k
Máš sice pravdu, ale musím se zastat forehanda, protže slůvko epic se velice často používá např. v komentářích různých tenisových highlights na youtube. Použil jej špatně, ale myslel to dobře :D
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, tak ty si fakt tatar..:)..Termín "epický zápas" je celkom bežný, málo čítaš..
Reagovat
Stan_Borowitz
No v angličtině je epic na místě, tam má i tento význam (dramatický). Ale v ČJ nebo SK je to nesmysl, protože epický v češtině (slovenštině) znamená výpravný či dějový. Ale bohužel se používá stále častěji, podobně jako třeba "definitivně" coby překlad anglického "definitely"...
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdiel medzi porážkou a porážkou s matchballmi neexistuje..Akurát urobí z daného hráča väčšieho hlupáka..To vám naozaj tak málo stačí na utešenie..Gratulujem, je to úsmevné.
Reagovat
Stan_Borowitz
hmm... a když budou všude psát "debyl", tak si taky budeš myslet, že to je správně? Asi jo, že... ty jsi fakt prostá duše, snadno manipulovatelná.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to sčasti metafora, ktorej význam sa nesmie chápať exaktne..To je ale snáď jasné..
Reagovat
smazaný uživatel
Absolútne necitlivo zvolený príklad s tým "debylom"..Síce v tvomom prípade mi príklad s debylom príde nanajvyš symbolický :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, jenže teď argumentuje proti něčemu, co nikdo netvrdil, prosťáčku. Nehovořilo se o tom, jestli je rozdíl mezi porážkami, ale jakou měl kdo šanci na výhru. A to je zjevné - Nadal pramalou, Federer poměrně velkou. V zápase s Federerem stačilo, aby Djokovič zkazil jeden return, v zápase s Nadalem by jich musel zkazit tak dvacet. Jestli ti něco říkají pojmy jako "pravděpodobnost" (asi ne, že?), tak si to přeber v hlavě, jak nejlíp umíš.
Reagovat
Stan_Borowitz
čekal jsem, jestli se chytíš. Nezklamal jsi. Potrefená husa vždy zakejhá jako první...
Reagovat
smazaný uživatel
A keby bolo hovienko cukor, dávame si ho do kávy..Tak zlez z toho obláčku a vráť sa na zem z krajiný zázrakov a konštrukcií :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Bože můj, vždyť ty ani nevíš, co je to metafora. To opravdu není, když se slova používají ve špatném významu na základě špatného překladu, hochu...
Reagovat
Pe3k
:D

Jedno anglické slovíčko se tu, ale parádně hodí a to je owning. Djokovic just owning Nadal. 6:0 na zápasy, 14:4 na sety. O vyrovnanosti nemůže být řeč. Novak ho rozdrtil.
Reagovat
Stan_Borowitz
to s tím hovínkem je nějaký zvyk u vás doma? Pak už se nedivím ničemu. Člověk s takovými zvláštními zvyky nemůže porozumět ani jednoduchým souvislostem. Tak promiň, že jsem tě obtěžoval úvahami, na které evidentně nejsi intelektuálně vybaven. Běž si dát kávu s tou tvojí přísadou, ať se uklidníš z toho vypětí. Dobrou noc.
Reagovat
smazaný uživatel
Že ty máš ťažký život, priznaj..Umelo vytvorený ukazovať "šancu na porážku" Djokoviča mohol vymyslieť iba fanatický Feť(ď)ák, ktorý žije mimo realitu..Dnes hral Djoker trikrát lepšie ako v semi, to bolo do očí bijúce. Piatim setmi sa môže utešovať iba prvoplánový fanúšik..+ nezabudni ma poučiť, čo je metafora..Vlastne choď poučiť celé SR+ČR, keďže to všetci používajú zle..Ty pedagóg..Si naozaj na smiech, aj neskoro v noci..
Reagovat
smazaný uživatel
A tými pokusmi o osobné invektíva si iba podpiluješ už tak schátraný konár..Nie je v tom ani štipka dôvtipu, máš nulovú fantáziu a príspevkami ukazuješ svoju malosť..Myslím, že nepatriš vo svojom okolí k tým obľúbeným..
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se to blbě posuzuje, zda hrál Djokovič dnes líp než s Federerem; přece jen Fedex a Nadal jsou úplně jiní typy hráčů a Federer má daleko lepší servis než Nadal atd.
Reagovat
Stan_Borowitz
ale ne, "všetci to nepoužívajú zle", jen trotlové jako ty. Takoví, kterým stačí, aby někdo o "hovienku" napsal, že je to "cukor", a už si jím vesele sladí kávu. A když je někdo upozorní na to, že to není cukr, ale ho.no, tak se ještě ve své omezenosti rozčilují, že to tak není, že přece "je to tak bežné" nebo že je to "hovienko" je metafora cukru. No a pokud nejsi schopen pochopit tak triviální skutečnost, že JEDINÝ hráč, který letos Djokoviče porazil ze hry a podruhé jej měl "na lopatě", není Nadal, ale Federer, tak jen ukazuješ, že jsi rozumu velmi mdlého. Jako ostatně v celé této diskusi a i jindy na tomto webu. To není o tom, kdo komu fandí, to je o prostém rozumu.
Reagovat
Stan_Borowitz
samozřejmě, máš naprostou pravdu. Takovou pitomost může tvrdit jen někdo, kdo nepozná tenisovou raketu od badmintonové a navíc chorobně nenávidí nejmenovaného hráče...
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo musíš neustále dokozovať, že máš o koliečko menej?..Tvoja neschopnosť pochopiť jednoduchý text je úchvatná..Nadal porazil Djokoviča 16krát..Vlastne nie porazil, ale zvíťazil nad ním, ak by si sa chcel ťahať za slovíčka ty hovienko..rozumeno?..
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebreč, synku, tentokrát to byl (na tebe) celkem dobrý intelektuální výkon, akorát jsi přehlédl slůvko "letos". Nebo si možná myslíš, že to slovo znamená "za celou kariéru". Ale neznamená. Znamená to "v této sezóně" (přičemž sezóna není totéž co zóna nebo fazóna, jak by sis možná mohl myslet, je to "ročník"). A není to ani metafora. Mimochodem, ta tvoje obsese výkaly začíná být poněkud podezřelá, v každém případě však nechutná...
Reagovat
smazaný uživatel
Zima, zima..samá zima..Ja o voze ty o koze (metafora)..Máš hendikep vytiahnuť z obsahu len minimum informácií, tých jednoduchších..Si poznačený, stále sa otáčaš len okolo akejsi Federerov výhry, pritom to je mimo tému panáčik...Nechápem tvoju šimpanziu logiku, skús trošku viac prispievať k téme, vzchop sa hovienko.
Reagovat
Stan_Borowitz
jen dále ukazuj svou hloupost, když tě to baví.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdeže tajtrlíku..Od toho si tu ty...
Reagovat
Stan_Borowitz
jasně, hlavně klid, ať se nepočuráš radostí z toho, jak jsi mi to nandal ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som veľmi kľudný..V skutočnosti vo mne vzbudzuješ ľútosť...Ak s tým nemáš osobný problém, rád by som ťa požiadal o číslo účtu v súkromnej správe...Veľmi rád by som prispel symbolickou sumou na pokus o veškerú dostupnú liečbu tvojej osoby..Tu ide už sranda bokom, kamaráti nekamaráti. Pomôžem, chlape..Nevzdávaj to!
Reagovat
smazaný uživatel
No, každopádně bych řekl, že to byl nejhezčí či nejlepší zápas roku a pravděpodobně nejlepší finále US Open, co pamatuji (tj. řekněme od roku 1990).

Fratulace Novakovi, fantastický výkon od obou.
Reagovat
smazaný uživatel
Dostal jsem, co jsem chtel a ted muzu jit v klidu spat.
Smekam klobouk, GREAT MATCH!
Reagovat
hatatytla
bláznivej zápas, když už to vypadalo, že rafa vyhraje díky nolemu problémy se zády, tak Nole předvedl jeden z nejdokonalejších setů v historii.
Reagovat
Pe3k
Tak a všem Nadalovým fanouškům došlo, o kolik je Djokovic lepší. Měřil jsem to a je to o parník. Nadal se vůbec nechytá. Jeho hra je jen o vracení míčků. Neumí útočit, kolem tenisu na betonech ani nešel. Federer je jediný kdo může Djokovice porážet. Nadal nemá nic, čím by ho mohl porazit. Navíc měl Novak mnohem náročnější cestu do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
O kolik?..S nadalom odohral o 13(!) gamov menej ako s Federerom a trvalo do o 20minút dlhšie..Dnešný zápas ukázal o aký kus sú obaja pred ostatným svetom..Neuveriteľné, ako vás jedna šťastná výhra z Paríža dokáže učičikať..
Reagovat
Stan_Borowitz
ale nepovídej, ty šťastná výhro. Mně tedy připadla daleko šťastnější ta Djokovičova výhra v semifinále US Open než Federerova v Paříži...
Reagovat
Pe3k
Wake up. Federer hrál mnohem lépe než Nadal. Djokovic byl rád, že vůbec vyhrál. Kdežto s Nadalem měl zápas pod kontrolou a Nadal vůbec neměl co hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Djoko proti Fedexovi byl o parník horší než ten včerejší. Včera jednoduše neměl Rafan šancu, to co tam Srbákovi zase padalo bylo neuvěřitelné. Jasně je vidět, že tito dva tenisté jsou někde jinde než zbytek.
Reagovat
Stan_Borowitz
kdo měl na US Open šanci porazit Djokoviče, byl opět Federer - jediný hráč, který jej letos dokázal porazit ze hry a zabránil mu v zisku čistého Grand Slamu. Djokovič hraje fenomenálně, když vezmeme v potaz, že hraje v éře Nadala a Federera...
Reagovat
Pe3k
Žádná éra Nanala sice nebyla a už ani nebude, ale jinak souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som strasne rad ze do finale postupili prave títo dvaja a ja môžem sledovať jedno neskutočné predstavenie a to sme ešte možno z daleka neskončili. Parádny zápas, som rád že nemusím vstávať do práce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsi ten stastnejsi, Muzeme jen tise zavidet.
Reagovat
smazaný uživatel
TOTO JE EPICKÉ!
Reagovat
smazaný uživatel
At zije dalsi nocni maraton. Takovy tenis si nezaslouzi aby Rafa prohral s nulou. Oba hraji na krev, je to neuveritelne,ale uroven jde stale nahoru, svetove vymeny,Je to tady. Tak uvidime, jak to Rafu nakopne . Vzdyt jednu noc clovek vydrzi nespat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole Rafo, já chci jít spát :D
Reagovat
smazaný uživatel
SHOW POKRACUJE!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konečně Rafa potvrdil break. Ta kvalita obou soupeřů je dneska neskutečná, jedinečný tenis!
Reagovat
safi1313
Djokovic je buh-takovy stesti(pasky, lajny) to nemuze normalni clovek zahrat a on to zahraje nekolikrat ve vymene!!! nezaslouzi si vyhrat 3:0!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je naozaj nehrateľné. Djokovič práve v zápasoch s Nadalom ukazuje 100% svojej výkonnosti..Hrá s ním naozaj všetko, pásky, čiary okolnosti jednotlivých gemov..Popravde, nespomínam si na lepší tenisový výkon, aký dnes predvádza Djokovič..Returny, hra od základnej čiary, backhand, forehand..Nejde to zo žiadnej strany..Dnes dokonalý Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Rafa, tohle si nezaslouží, je fakt , že Djokovič má mj. i velký štěstí , kolikrát mu tam padnou neskutečný míče. Ale je sympatický na Nadalovi , že furt bojuje a jistě bude bojovat dál. Takovej Roger, ať ho mám rád , by už to dávno zabalil.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále s Rogerem by byla jinačí káva :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom, Rafa musí hrať víťazné údery aj z bachkandu..Vždy keď zaútočí, Novak sa bráni, no následne Rafa hru spomalí rezaným bachhandom a vráti Noleho do výmeny, namiesto toho, aby ju sám Rafa ukončil..
Reagovat
tito
asi tak, tohle vidím jako největší chybu- je dána tím, jak si nevěří. Ale bojuje i když to nejde, za to jej mám rád. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A druhou chybou je absencia ľahkých bodov..Djokovič ich má výrazne viac..Ale to je dané aj skvele fungujúcim returnom Noleho...:(
Reagovat
Tomasito
..prijde mi,ze prestava kontrolovat svoje emoce..aby jsme se jeste nedockali neceho podobneho jako vcera od Sereny?:-)
..jinak klobouk dolu co zatim akteri tohoto finale predvadeji..ma to opravdovy finalovy naboj..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel průběh a hlavně výsledek všech těch vyrovnaných gamů je dán rozdílem v kvalitě hry obou. Novak je výrazně lepší v naprosté většině všech tenisových činností : servis, return, backhand, pohyb, kontrola míče... bohužel Rafa na něj nemá žádnou účinnou hru. Jdu spát :(
Reagovat
smazaný uživatel
Troška to nedáva logiku, čo si napísal. Ak by bol Nole výrazne lepší, tak sa tie gamy ani len nedostanú do zhody...Bohužiaľ, Rafa nedokáže tie gamy doviezť do víťazného konca..Dostane sa na prah víťazstva, ale nie je schopný urobiť posledný krok..To je psychická deka vybudovaná z dosavadného priebehu zápasu..
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Rafan :-((( To se nemělo stát.
Vypadá to, že od něj dostane naloženo pošestý za sebou. Jestli Novak bude i v dalších letech takhle úspěšný, Rafa Rožéra v počtu GS titulů už nedostihne :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako nemam rád jeho chování na kurtu, tak to co předvádí na kurtu je ta nejdokonalejší obrana s okamžitým přechodem do útoku co jsem kdy v tenise viděl. Klobouk dolů před tím co se dneska na tom kurtu děje.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužiaľ, v tenise existujú gamy a gamy..Tie ľahké majú nulový dosah na psychiku oboch tenistov, avšak tie vyrovnané, dlhé po niekoľkonásobných zhodách častokrát rozhodujú..Dnes sa dosiaľ hralo 4-5 maratónskych gamov a všetky(!!) vyhral Djokovič..Napriek tomu, že v nich mal Rafa výrazné šance..To musí strašne zrážať tenistu, ktorý v nich ťahá za kratší koniec..Potom sa nečudujme, že Rafa ide v zápase výkonosťou dole, navyše keď zabije breakball pri smeči do siete..
Reagovat
Matti
jj ten míček prohrát byla velká chyba.
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand: v mnoha ohledech mi zápasy Djo-Nad v tomto roce připomínají zápolení Rogera s Rafou. Jak říkáš s těmi rozhodujícími gamy a šancemi... Ale Nadal, zdá se mi, už má z Djokovice ještě větší vítr, než měl kdy Fedex ze Španěla.

ale ještě počkejme...
Reagovat
smazaný uživatel
11 gemů - 84 minut..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně jako ve Wimbledonu. Rafa není schopen zrychlit výměnu. Nesmyslně přeliftované údery - nesmyslně krátké.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, rovnaký zápas ako vo Wimbledone. Prvé gamy Rafa lepší, aktívnejší mal viacej breakballových príležitostí. Lenže v štvrtej hre nevyužil tri a v následnom naopak neodvrátil už prvý súperov..Všetky vyrovnané gamy vyhral Djoker a to dostalo Rafu pod úplnu deku. Hra znova ustráchane, iba čaká čo sa stane, vôbec nedáva zápasu vlastný rukopis..škoda..Prvý set je pre zápas rozhodujúci, snáď nabudúce.
Reagovat
smazaný uživatel
Navyse Rafa vôbec nevie dostať Noleho pod tlak. Hlavne vďaka tomu, že to hrá so železnou pravidelnosťou do backhanedu, čo Nole jasne očakáva..A je to jeho najlepší úder...
Reagovat
Matti
pořád je to ,, jen ,, jeden set. Snad zabere ještě.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle prvních 2 gamů se zdá, že Rafa změnil taktiku a z útoku přešel do obrany. A nechává tvořit Djokovice.
Reagovat
tito
No bohužel nechává Novaka hrát, zase zkrátil délku úderů z bekhendu...
Reagovat
Vojtiik
on ten BH totalne tragicky, strasne to presuje jenom pres silu, totalne netechnicky...
Reagovat
tito
No to mám právě pocit, že ne, že dává slabé údery.....
Reagovat
Vojtiik
asi jsem to spatne napsal.. prave proto ze ten BH taha tolik pres silu rukou, tak ty udery jsou pomale a nemaji delku, absolutne mi tam chybí ten švih a práce celeho tela (oproti Djokovi napriklad, ktery ten BH hraje ukazkove)
Reagovat
misoSK
Dnes sa priklanam mierne na stranu Rafu, nefandim mu, ale co som sledoval vsetky zapasy US OPEN tak mi nieco hovori, ze dnes uz Rafa zdola Novaka
Reagovat
hatatytla
co ti to hovorilo prosimtě:D
Reagovat
misoSK
chytraku, pocas zapasu sa ozyvat dokaze kazdy
Reagovat
hatatytla
já to nemyslel zle, jenom nemám rád ty fráze něco mě říká, cejtim to v kostech atd.
Reagovat
misoSK
v tychto zapasoch sa ani inac tipovat neda, su to vyrovnane zapasy, rovnako ako semifinale Federera s Djokom, tam by ani ten najvacsi odbornik nedokazal predpovedat taky priebeh...vcera vo finale bol vsak Novak lepsi, priznam sa ze ma prekvapil ako presne dokazal hrat vo vymenach, bol to jeho najlepsi vykon na US OPEN
Reagovat
smazaný uživatel
Jediné, v co bych rád věřil je, že na konci matche neuvidím tarzana bijícího se v hruď.
Vamos Rafa. !!!
Reagovat
smazaný uživatel
no jednou už Djokera také musí porazit, ale nerad bych aby dnes. Raději ať vyhraje Tarzan než anabliky "vypěstovaný" s výrazem nenávidím Tě Rafael. mimochodem jukni na to foto, nevím, kdo se více podobá Tarzanovi či pravěkému člověku, ale to myslím samo s nadsázkou, na urážky by tu nemělo být place...
Reagovat
smazaný uživatel
Já dám spíše na to, jak se kdo chová, než jak vypadá...
Reagovat
Pe3k
Takže máš rád kluky co se škrábou v ... ?
Reagovat
smazaný uživatel
Čoveče, asi jo. Rozhodně je mám raději, než kluky, co si musí před servisem 20x klepnout s tenisákem.
Reagovat
Pe3k
Tak to klepání nemá rád asi nikdo a Nadal to v minulosti dělal taky. Když Nole vyhraje, začne si věřit tak moc, že přestane i klepat s tenisákem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo to zvýší na 30x , jako že se mu to osvědčilo...
Reagovat
Pe3k
To snad ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa 3:1
Reagovat
smazaný uživatel
Snad... Věřím tomu, Rafa předvádí skvělý tenis, i když je Djoko král sezony, věřím... :) snad to bude krásná bitva, ze které vzejde jako vítež Rafa... VAMOS :)
Reagovat
safi1313
Rafa je na US open famózní a bezchybný, přesto věřím ve vyrovnanou bitvu kterou si v 5ti setech vydře Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Souboj TITANU se blizi... djoker 3:1 win...HOWG
Reagovat
Jakub
Ňákej natěšenej. Doufám že zase neusneš :-)
Reagovat
skott
zajimave vybrane foto
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
ladka
Nadal vyhrá....
Reagovat
smazaný uživatel
.. kde?
Reagovat
smazaný uživatel
Jste neskutecne tenisove hloupoučký !!! Komentare k zapasu Nadal-Muraj ...... je od vas vrcholem amaterizmu. Rafael momentalne předvání absolutne dokonalou hru ( mozna vubec nejlepsi kdy jakou hral ). Rychlost a chytrost jeho uderů je fascinujicí...bekhend opět dlouhy a neomylny.

v pondělí OČEKAVEJTE OBROVSKY KUS HISTORIE s NEPŘEKONATELNOU KVALITOU a VYROVNANOSTÍ

Tip: bohužel Novak čtvrtý Grand nezíská...ale tim je velice optimisticke Rafaelovo skore 11 ke konečnym 16 Švýcara
Reagovat
tito
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic dnes vyhrá a potvrdí nadvládu Nadal je jednička na antuce ale na tvrdém je momentálně djofex aj fedexe smázl a to hrál Fdex dost dobrý tenis který na Tsongu stačil 3:0 takže dnes 70 procent Djokokovicccccc!;-)
Reagovat
Pe3k
Smáznul?
Reagovat
safi1313
Rafa je na US open famózní a bezchybný, přesto věřím ve vyrovnanou bitvu kterou si v 5ti setech vydře Rafa
Reagovat
Jakub
Osobně si myslím, že vyhraje Djokovič. Důvod je ten, že se zdá že Djokimu vadí spíše rychlá hra nízko nad sítí, ala Federer. Vysoký přeliftovaný míč, který hraje Nadal je samozřejmě obtížnější na techniku při odehrání, a hráč se více naběhá, ale ani s jedním v současnosti nemá Djoki problém. Nadal sice dokáže hrou na maximální riziko příbít Noleho, ale Djokiho obrana je příliš dobrá na to, aby to Rafa vydržel. Ale rozdíly jsou tak malé, že vývoj zápasu se může změnit i několikrát během setu. Nicméně ani jeden to nemůže vyhrát tak, že by to prostě upinkal a nic se mu nemohlo stát (jako např. Rafa minulý rok ve Wimbledonu proti Berdychovi, nebo Djoki letos proti Murraymu).
Reagovat
smazaný uživatel
Favorit je Djokovic ale věřím, že Rafa mu ukáže, že letos má taky skvělou formu. 5 finále to je taky úspěch, jen si ještě Rafa nezvykl na Djokovicovu hru, ale po páte se už porazit nenechá.. Přeju mu to, protože když začínal, tak tu byl Federer a teď, v jeho nejlepších letech je tu Djokovic, který mu chce vyfouknout zasloužený titul. Má moje uznání, protože hrát s chronicky nemocnými koleny není sranda a musí si rozložit síly tak, aby neměl zase zranění a půl roku nemarodoval... Má to těžší než Djokovic, protože ten je 100% zdravý, ale Rafa je nemocný vlastně pořád a musí brát ohled na svoje kolena. Přeju mu další výhru, Djokovic mi není ani trochu sympatický a výhru si nezaslouží.. Těším se na 11 grandslam Rafo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
*po šesté :D
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič má alergii na pyl a na potraviny a asi i astma ... takhle si teda 100% zdraví rozhodně nepředstavuju ;)
Reagovat
Pe3k
Nadal si kolena zničil sám. Djokovic má astma, problémy s očima a s ramenem. Nejprve si zjisti fakta a pak piš.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, všichni jsou zdraví, jen Nadal má nemocná kolena.
Reagovat
Teo
Podle mě dneska vyhraje Rafa. Cítím to v kostech:o)
Reagovat
Pe3k
55% na 45% - zajímavé. Osobně dávám tak 65% Djokovicovi. Nadal má výhodu, že neměl žáden těžký zápas, má více sil, ale Djokovic si zase více věří. Ať už vyhraje kdokoliv Djokovic je král letošní sezony.
Reagovat
mac.hall
Vidím to tak , že by se molo jednat o hodně vyrovnaný zápas. Novak podle mně zatím nepředvádí svou vrcholovou formu a Rafa hraje co potřebuje. Pokud se Jokerovi podaří zopakovat famózní výkon z letošního finálového zápasu ve Wimbledonu , kdy ve 2. setu Rafu totálně vymazal, pak asi nebude mít Rafík moc šancí. Je to ale otázka pro Sybilu. Může to dopadnout jakkoliv ale nějak cítím v kostech , že dnes se bude nakonec smát Rafa. Každopádně je na co se těšit.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím pěkně nevíte někdo jestli by se někde nedaly stáhnout tenisové zápasy např.Federer-Djokovič ?
Reagovat
smazaný uživatel
z jakýho turnaje?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze dnes to Rafa zvladne.
Reagovat
taffer
Ve formě torrentů na http://t3nnis.tv nebo www.tennishaven.com - tam je myslím ale potřeba pozvánka.
Reagovat
smazaný uživatel
Hatatytla má recht, v současné době se mi také zdají nesmírně vyrovnaní. Bude to řež. Ani bych neřekl, že ta letošní bilance 5:0 je pro Rafana vyloženě negativní, vždyť za kariéru už vyhrál co mohl, alespoň má novou, konkrétní motivaci. A vypadá teď mnohem líp než když ho v Kanadě urval Dodig. A propos, jak se to má s tím Noleho ramenem? Bylo něco nového? Komentoval to nějak?
Reagovat
smazaný uživatel
Novak svoje loňské finálko už obhájil a vítězstvím může jen získat. Pod tlakem bude Nadal. Takže Nole - Go! Očekávám krásný mač ... !
Reagovat
smazaný uživatel
Nerad to hovorim, ale Sašek dnes Rafu porazi!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi bohužel jo. :-(((
Reagovat
Matti
Pokud Rafa vymaže nebo alespoň co nejvíce eliminuje vzpomínky na všechny letošní prohry s Djokem, má poměrně velkou šanci. Herně jsou teď dle mého, stejně na tom, možná dokonce i o chloupek je lepší Rafa, který se každým zápasem lepší, ale ta hlava a ty prohry, mu ubírají síly a víru.
Reagovat
hatatytla
že je na tom rafa lépe, to nevím jak jsi na to přišel. To že mu zle zatápěl nepohyblivý Nalbandian beru, potom dvě výhry nad hráči, kteří kromě servisu nemají zhola nic. A semi s Andym bylo evergreenem, Murray prospal dvě sady, pak se probudil a začal rafu přehrávat, ale potom když cítil částečnou šanci vyhrát zase zazmatkoval. Ale finále bude vyrovnané, Nole asi jarní formu nemá. Každopádně by to měl krásnej zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist