Preview: Finále Turnaje mistrů

11. 11. 2013, 14:51
Previews 209
Spravedlivé. Takhle jednoduše se dá popsat složení finále Turnaje mistrů, kterým vyvrcholí letošní sezona na okruhu ATP. Tečka to bude rozhodně důstojná: o titul se v Londýně poperou dva nejlepší tenisté posledních let Rafael Nadal a Novak Djokovič.
Profily hráčů
Djokovič - Nadal

Když Novak Djokovič odstartoval letošní sezonu, byl jasným tenisovým králem. Úctyhodný odstup od něj měl druhý Roger Federer, natožpak Rafael Nadal, který tou dobou už půl roku kvůli zranění nehrál a nebylo jisté, kdy se vrátí.

Asi jen největší optimisté z řad fanoušků španělského tenisty v tu dobu doufali, že by se mohl ještě v tomto roce vrátit nejen na okruh ATP, ale i na první místo světového žebříčku. Po dlouhé pauze se ale objevil starý dobrý Nadal, který místo pomalého startu začal pěkně zostra. Titul z prvního turnaje roku mu ještě těsně utekl, pak ale přišlo osmnáct výher v řadě, díky nimž začal ukrajovat z Djokovičova vedení.

Definitivní potvrzení, že je Nadal zpátky v plné síle, přišlo na Roland Garros, kde si už tradičně připsal grandslamovou výhru, tentokrát s číslem 12. Jeho šokující vyřazení z rakety Belgičana Darcise ve Wimbledonu připomnělo loňskou porážku s Lukášem Rosolem, po níž vynechal všechny další turnaje, ovšem letos bylo během druhé půlky sezony v Nadalově týmu veseleji. Na amerických betonech totiž nastartoval další vítěznou sérii, kterou završil triumfem na US Open.

Ani jeden ze dvou letošních grandslamových titulů neměl Nadal "zadarmo" - v Paříži i v New Yorku musel porazit svého největšího soupeře Novaka Djokoviče, kterého před měsícem konečně vystřídal na tenisovém trůnu. Zatím poslední slovo ve vzájemných soubojích měl ale srbský tenista, který v Pekingu den před Nadalovým návratem na nejvyšší příčku pořadí ATP Španělovi připomněl, že nový boj o první místo právě začal.

Další pokračování duelů Nadal-Djokovič je na programu dnes v Londýně, kde ale nejde "jen" o body do žebříčku. Třináctinásobný grandslamový šampion a olympijský vítěz Rafael Nadal má šanci získat poslední velkou trofej, která mu ve sbírce chybí. Rodák z Mallorky se totiž obvykle v závěru sezony trápil a na Turnaji mistrů je teprve podruhé ve finále; v tom prvním před třemi lety prohrál s Rogerem Federerem.

"Nejdůležitější je, že jsem na svém nejhorším povrchu vyhrál čtyři zápasy proti soupeřům z nejlepší osmičky," řekl po svém postupu do letošního finále přemožitel Davida Ferrera, Stanislase Wawrinky, Tomáše Berdycha a Rogera Federera. "Teď už zbývá poslední zápas. Doufám, že jsem na něj připravený. Vím, že bude těžký a že budu muset předvést to nejlepší, abych měl šanci."

Že světovou jedničku čeká náročné utkání, se dá vytušit nejen z bilance 22-16, ale také z pohledu na Djokovičovu podzimní bilanci. Srbský tenista na finálovou porážku ve Flushing Meadows zareagoval po svém: dvěma body pomohl svému týmu do finále Davis Cupu, v Pekingu, Šanghaji a Paříži si došel pro tituly a čtyřmi výhrami v Londýně vylepšil svou vítěznou sérii už na 21 zápasů.

"Bude to ohromné finále," slibuje obhájce titulu. "Doufám, že publikum si ho bude užívat, protože my na kurtu určitě budeme. Moje a Rafovy souboje jsou vždycky napínavé, protože se dobře známe a na kurtu před sebou nemáme tajemství. Lepší vyhraje."

Komentáře

209
Přidat komentář
Marduch
Šachová partie dvou mentálních titánů.
Djokerova ekvilibristika a koncentrace v kritických okamžicích, zvítězila nad Rafovou nezdolností a vůlí (rovněž v kritických okamžicích:-)
Nejlepší pozvánka do příští sezóny!
Rafa bude příští sezónu stejně vynikající.
Ale Novak s jeho úžasnýma fyzickýma schopnostma gumového muže, citem pro řešení herních situací a důvěrou ve vlastní schopnosti, i když jeho hra jde zrovna dolu, tak pokud přes zimu v tréninku neusne na vavřínech třech letošních výher nad světovou NO.1, se může stát opravdu nepřekonatelným.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam! Srovnáno skóre pro letošní sezonu na 3:3.
Nole, gratuluji k titulu a děkuji, že nám tvým fanouškům děláš tolik radosti.
Reagovat
Marduch
Tihle dva, aby předvedli všechno co v nich je, potřebují výzvu. Zdolat Everest. Proto hrají nejlíp na pozici NO.2.
Reagovat
Berny
Nadal v poslednim game dal 3 winnery a na MB chybelo par cm a dal 4 winner behem posledniho gamu na returnu, za 2 cele predchozi sety dal 4. Chape to nekdo ? Kde se vzala ta chut utocit ?

Hra:

čop kolosialne hrozny
BH kolosialne hrozny
podani lehce zreturnovatelne po vetsinu zapasu
neduvera ve vlastni schopnosti

Nechapu ze muze byt cop a BH pro nekoho kdo je zijici legenda tak tezky uder, kdyby to mel aspon nadprumer ale to je des. Return, bez komentare.

Muze mi nekdo vysvetlit ten extremni rozdil v hardu v hale a venku ? Naprosto tomu rozumim pri obranné fazi a taky pri uderech od baseliny, chapu ze nadal potrebuje trefovat mice vys aby chytly rotaci, ale kdyz djoko vrati nadalovi mic na kriz a on neni schopen ho trefi tak to z jakeho duvodu ? Diky.
Reagovat
smazaný uživatel
Veru, dobré postrehy..Za ten záver si Rafa zasluzi drobnú pochvalu, zrejme to z neho konečne spadlo, bohuzial neskoro..

Zápas vsak celkovo z jeho strany slabý, kludne to mohlo skoncit aj 1:6, 2:6..na druhú stranu, skoda toho prasiatka :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To bylo poslední zoufalé vzepětí, Rafa začal hrát na maximální riziko, třikrát to vyšlo, ale počtvrté už ne. Celkem logické, není to tak těžké pochopit.
Reagovat
Mayo
neboj sa nejsi sám, ja tomu totiž tiež nechápem ale lepšie to už nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Novakovi, kdyz ma formy je fenomenalni, i Rafovi gratulace, obdivuhodny comeback, v pristim roce doufam ve vetsi vyrovnanost hraciho pole, letos to byla misty nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger potřebuje rozčeřit hladinu! :-)
Reagovat
kada.tom
No ... úroveň zápasu nic moc, Dojokovič hrál dost dobře a Rafa bohužel nezahrál to nejlepší, co umí - takže to dopadlo, jak to dopadlo. Doufám, že Djokoviče zastaví někdo z Čechů o nadcházejícím víkendu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako nezlobila bych se, kdyby ho Tomáš dal, ale pokud udolají Tipsu a vyhrají čtyřhru, tak ať si Djoko ty svý dva zápasy pro mě za mě vyhraje :)
Reagovat
jackiec
jo nadalku s 9 winnery se těžko vyhrává, tragédie!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace pro viteze.
Reagovat
Mayo
tak je koniec...zaslúžene vyhral srbský hráč...proste Rafa v tej hale je zakliaty...chvalabohu je už po tom ale...ale zase finále neni zlé aj keď ten titul mu uniká...vidno, že Djokovič je pre halu proste dobrý a backhand a return má o dve triedy lepšie ...každopádne so sezónou som spokojný nad mieru a tieším sa na novú sezónu...vamos RAFA
Reagovat
smazaný uživatel
ale pokud by kazda sezona byla jako tato tak bych se nezlobil. Jen ten Wimbledon by se dal zmaknout lepe, hur uz to ale nejde.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak takový výprask jsem tedy nečekal...
Reagovat
smazaný uživatel
ja ano
Reagovat
dadaft
Rafael Nadal začal hrát aktivně 3 výměny před koncem.
mno, mohlo to být lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka Djokolandu, Nole zo sezóny predsa len na záver čosi vyžmýkal a myslím, že moze byt so sezonou velmi spokojný..Dnes bol lepsim, koncentrovanejsím hracom, urcite zasluzená výhra.

Rafa dnes poslabsí vo vsetkých cinnostiach, v niektorých castiach zápasu na nepoznanie..S halou si tyká najmenej, no stále si myslím, že má v nej na viac, než predviedol v dnešnom psychicky zviazanom zápase..Som si istý, že sa z toho poučí, pretože dnešok proste nezvládol..

Napriek tomu, super sezóna..Bola to fantázia ho po návrate sledovať..Doprial by som aj ostatným fanusikom tú radost, ktorú nám prinasal.. :)..Vdaka a teším sa na sezónu 2014..
Reagovat
Denis92
Zasluzene.
Gratulacia Novakovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když to konečně začalo mít aspoň trochu grády, tak je konec.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace veliká, přeju mu to. Gratulace i Djokárně :)
Reagovat
Sonja
Reagovat
Marduch
Neskutečný co Rafa předvádí při breakbolech Noleho!!
Reagovat
smazaný uživatel
A jde se na poslední hru.
Reagovat
Sonja
Aby teď vlastní medicínu neochutnal Nole:-(((
Reagovat
Mayo
možno by mohol trošku zhodiť Rafa, ten pohyb neviem nejako sa mi nevidí aký býval
Reagovat
spaniel
Taky nemladne. Lepsi to uz bude těžko.
Reagovat
nitrotaj
Pohyb je hroznej, to jsou ty toasty k snídani. Všude samý sacharidy ať se podivá na tu kostru na druhý straně kurtu. AO bude odveta.
Reagovat
spaniel
Vojto, jestli si dobrý, dej do jedne vety cucoriedka, opice, paraplicko, Ústí nad Labem a at to ma spojitost s tenisem.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
dadaft
dost podivný důkaz by to byl. ))
navíc v televizi asi nejde takhle blábolit. ))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pozdravit věrné fanoušky z TP by mohl ne? I za cenu stržených peněz :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, tohle by bylo asi příliš okatý, ale když jsem jeden čas koketovala s jedním rádiovým moderátorem, tak jsem mu to dělala taky, ale byla to teda slova, která šla celkem dobře zakrýt :)
Reagovat
Sonja
Tak Nolda opět neproměnil bb na doublebreak...sice neměl šanci, protože přišly dva výborné servisy, ale stejně- aby to teďka nepodělal jako v 1.setu (tzn.neztratil brejk):-(
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, takovej tenis snad nikoho bavit ani nemuze. Konec koncu me zapasy tehle dvou nikdy moc nebraly.... Az na par neuveritelnejch vymen se tam nic nedeje. Doufam, ze se jeste Federer vzpamatuje, jeho tenis bavi vic...
Reagovat
dadaft
Nadal prostě nemá čím zakončit, jestli je forhend řekněme srovnatelný, z bekhendu je Djokovič o level výš.
z obou stran ho Novak ubrání.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě z těchto dvou je Nr. Djok.
Reagovat
smazaný uživatel
Nr.1, oprava
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa celý zápas zobral zo zlého konca..Dnes bol "outsiderom", Nole bol ten, čo musel, Nadal si to mal uzit...Namiesto toho nastúpil úplne zbytočne vynervovaný, nečakal som dnes jeho výhru, o to smutnejsie je, že to dáva gratis Nolemu, ktorý sa zdá byť dnes porazitelný..Možno chýbal kúsok šťastia v koncovke prvého setu, ak by bol Nadal vpredu, mozno by sa zlepsil, ale doposial je to slabé..Či už na uspesnosti prvého servisu, returne, aj úderovo velmi neistý..Škoda, zbytočná nervozita..
Reagovat
spaniel
Dava zadarmo? Proste na to nema.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes nie.

Hlavne, ze na to mal v Pariži a v NY :)
Reagovat
Vojtiik
Nebreč Trollhande, jeste neni konec:))
Reagovat
spaniel
Nehádám se, povrch hraje velkou roli.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste ze na to ma elegan, ten luzr :D
Reagovat
Denis92
V Parizi na to mal..v NY som si nie celkom isty..tam mu dost pomohol Djokovic.Dnes je vsak Djokovic jasne lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som spokojný, Rafa konecne nasiel súpera..
Reagovat
spaniel
Neopruzuj trolle, nejsem na tebe zvedavej. Bavím se s forehandem
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že tady je to o mně beze mě :) Hele, čarodějko a kaliči, mám pro vás návrh, kterej se neodmítá: pojďte si to zkusit! Ať si vás taky můžu vychutnat :) Beze srandy, jen si to zkuste.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se do televize necpu.
Reagovat
dadaft
to neřeš. ))
Reagovat
smazaný uživatel
dobrý komentátor stíhá komentovat finále TM a ještě reagovat na TP :))
Reagovat
Denis92
vobec sa nenechaj rozhodit takymito komentarmi ;)
Reagovat
smazaný uživatel
měl jsem reklamní brejk :) čarodějko, aha, tak to beru..
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě.:) Osobně malou zkušenost mám, ale ne z telky, takže já bych komentovat vůbec nechtěla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem obecně příšerně zaujatá proti spojení TV Nova + tenis, takže prostě všechno je špatně. Kdybys dělal pro ČT, možná bys byl i dobrej :)
Reagovat
gigin
Rychle tam ještě něco plkni o Ernestkovi, když je ten konec sezony...
Reagovat
smazaný uživatel
Woytha je v pohode, podla mňa s prehladom najlepší v rámci Nova sport..Jediné, čo by som mu vytkol je, aby neriesil internetové diskusie behom zápasu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak zase musím říct, že zvládá celkem s přehledem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát si tu teď říkám, kolikrát jsem během sezóny kroutila hlavou nad tím, že jsem tu četla nějakou luxusní hlášku a během chvíle ji slyšela v TV (už teda fakt nevím, jaký to byl konkrétně moderátor) a přesně jsem si říkala, že ti moderátoři to snad čtou na TP... :D
Reagovat
smazaný uživatel
No já se nedivím, že někdy moderátoři radši čtou na TP, určitě je tu někdy větší zábava než koukat na některé zápasy :) Ale měli by dávat peníze tomu, kterému tu hlášku "šlohnou", autorská práva jsou autorská práva :)))
Reagovat
Lina
Tak nevím, ale loni bylo finále zážitek, nyní pomalu usínám.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, jenže kdy naposled bylo střetnutí těchto dvou zážitkem?
Reagovat
dadaft
je fakt, že letos trhal nejlepší zápasy Del Potro.
třeba finále IW s Nadalem nebo semi Wimbledonu s Djokovičem, ať vzpomenu ty nejlepší.
a pak Wawroš s Djokerem AO.
Reagovat
Lina
O to víc škoda, že je Federer z formy.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, vloni krásný zápas. Když se sejdou dva hráči, kteří dokážou z toho druhého vytáhnout to nejlepší, je to dokonalý.
Reagovat
smazaný uživatel
je tragická ... na to se nedá dívat, tak dobrou. Přeju, ať se to zlepší, ať máte na co koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
Challenge z říše snů ! ... Alespoň něco se dneska podařilo
Reagovat
spaniel
Nadal ochutnává vlastní medicínu. To jak znechucoval zivot mnoha hracum (a fanouskum) dokonalou obranou se mu ted vraci jak bumerang.
Reagovat
Denis92
1.set zasluzene pre Novaka.Ak hra svoj tenis,tak je lepsi..ak zacne robit chyby ,tak ma Nadal sancu.
Som zvedavy co nas caka v 2.sete
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si to dam bez zvuku, ten komentator tlaci Novaka neskutecne.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, taky jsem zaregistrovala, kdo je moderátorovým favoritem. Ale to se nemůžeš divit. Nova má moderátory asi tak o 10 tříd horší než ČT.
Reagovat
PetaM
Každý má svůj názor. I komentátor je jen člověk. :)
Reagovat
dadaft
ale prd, tohle je nejlepší komentátor tenisu, který česko má.
(tím nechci říct, že Svačina nebo Basík jsou špatní)
Reagovat
smazaný uživatel
tady to ani neni komentar jen rika superlativy a obcas doda jestli to bylo z Forhendu nebo backhendu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mám asi puštěný jiný kanál.
Reagovat
Mayo
súhlasím s kalicom
Reagovat
smazaný uživatel
Dadaft ma pravdu, Vojta je nej, jeho nejoblibenejsim hracem z Top 4 je Rafa, ale Nole obcas predvede neskutecny uder a ten si zaslouzi superlativ
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně tohodle komentátora fakt nemusím. Možná jsem zaujatá.
Reagovat
smazaný uživatel
Chyby, chyby, chybičky..Rafa spravil 4 dvojchyby v jednom sete naposledy snad v ziackych kategoriach...
Reagovat
tito
Kdyby tam byly jen dvojchyby. Ale podávat na Noleho pořád dokola přes druhé je cesta do......
Reagovat
smazaný uživatel
To je neuvěřitelná obrana ... to není člověk
Reagovat
dadaft
není.
Reagovat
Mayo
to je v prdeli...to podanie desné...och no cemment
Reagovat
spaniel
To byla obrana z říše snu.
Reagovat
Denis92
Nadal mal vcera proti Rogerovi uspesnost okolo 90%..dnes ju ma mizernu a navyse tolko DF som este nevidel od neho..
Novaaaaaak nadhera!
Reagovat
Lina
No konečně :)
Reagovat
smazaný uživatel
4 dvojchyby za 4 servírovací gamy ... no comment
Reagovat
smazaný uživatel
Twl to byl return :O
Reagovat
Roger_Federer
Ty jo, Djokovič hraje jak Fedex, že sem rači neletel dom..:)
Reagovat
dadaft
out out out síť.............................
co to tam dámy vyvádějí?
jinak Nadal nemá žádný úder, kterým by dokázal zakončovat - blbá situace...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, zatím žádné grády.. nechci být hnusná, ale já se na to tahání těch gatí prostě nemůžu koukat, i když vím, že za to Rafa svým způsobem nemůže... doufám, že se nezačne tahat ještě za něco jinýho.
Reagovat
Matti
No tak se nekoukej, lehká pomoc.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za radu, to mě nenapadlo.
Reagovat
Matti
Rád jsem pomohl.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím :)
Reagovat
Pe3k
Nadal nezahrál vůbec nic a díky tomu, že Novak udělal 10 chyb je skore srovnáno...Hlavně jak se Nadal dušoval, že bude útočit :D

Btw. Novak má v hlavě totálně nas.ano a díky tomu prohraje.
Reagovat
Sonja
Novak začal zběsile a jakmile to chvíli nešlo podle plánu, rozpadl se... každopádně i Rafan si uvědomil, že musí bejt razantnější a posílat delší míče.

Btw. UE Nadal 4, Novak 11:-(
Reagovat
Pe3k
Je ta jejich klasický zápas. Nadal není schopen zahrát nic a spoléhá jen na chyby Novaka...Novak ten se nepochopitelně psychicky složil...
Reagovat
smazaný uživatel
Na Noldu dost překvapivý chyby.
Reagovat
Denis92
Djokovic zatial bez backhandu..
Reagovat
smazaný uživatel
Zatial slabý zápas, Rafa premotivovaný, zviazaný nervozitou a Nole tiez ziadna hitparáda..
Reagovat
tito
No zatím finále k popukání.... Nevím kdo se má víc klepat. Jestli Rafovci, nebo Djokoland.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem si úplně jistá, komu fandit. Djoko je sice můj oblíbený hráč a měla bych tudíž fandit jemu, ale nějaký hlásek uvnitř mě mi říká, že přes veškeré nesympatie, které k němu cítím, by si to zasloužil Nadal, protože to, co letos dokázal, jakým způsobem se vrátil... to z něj dělá mistra letošní sezony. Promiň, Noldo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám jiný názor, ale jsem ovlivněná nesympatiemi, to je pravda. :) Koukám, že se Djok byl poradit s Tomášem, jak dát Rafovi 5:0 :))
Reagovat
smazaný uživatel
Mě samotnou to velmi překvapuje, ale asi o fousek víc to přeju Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to teda taky velmi překvapuje (u tebe) :)) Je fakt, že loňské finále TM bylo skvělý...
Reagovat
spaniel
Zatim podle očekávání. Novak o 6 vagonu lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je mimo, ale úplně mimo. Novak kvalitní jako vždy ... O zápase je rozhodnuto
Reagovat
spaniel
To neni jiste, jeste je mozne ze se objevi Klaunovic na chvili a zas odbrusli 1 gem :)
Reagovat
Vojtiik
Psat to po 3 gemech, to je věc:))
Reagovat
Sonja
Divoký rozjezd může snadno skončit pádem na držku...:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Sotva to napíšu a Novak začne chybovat :D ... Tipování mi poslední dobou moc nejde, tak uvidíme no ... Každopádně to zatim vypadá, že jediná cesta k Rafově vítězství je přes chyby Noleho
Reagovat
Sonja
A je to tady...jeden nevyužitý brejkbol a hned všechno krachlo. Achjo.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud maji Panove Nadal a Djokovic trochu rozumu a nejake sympatie k sobe, dnes to Novak necha Rafaelovi..
Přišti RG bude mit Srbskeho víteze.
Reagovat
Reti64
IDEMOOO!!!!!
Reagovat
dadaft
pro ty dva je na dva vítězné tak akorát.
Reagovat
Lina
Začíná rozuzlení detektivky :))
Reagovat
Rafaeoli25
A kde je Poirot? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dala si nakonec Djoka? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Holmes a Poirot na scéně.
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak zapomínáte na ženskou a to slečnu Marplovou :)) Djok často u sítě..:)
Reagovat
Lina
Poirot je převlečený za hlavního rozhodčího :D
Reagovat
Lina
jo dala
Reagovat
Rafaeoli25
:D
Reagovat
Mayo
VAjda aký nervózny , že je za ním vyvesená španielska vlajka :D:D:D to je už aké
Reagovat
Rafaeoli25
Rafo budu šťastnej když to dneska dáš, ale hlavně opanuj AO, pak znova RG a nejlíp i Wimbl když už v tom budeš :)
Reagovat
smazaný uživatel
AO je Noleho království, to nedáme! Ostatní
Reagovat
smazaný uživatel
něco darujem.
Reagovat
Roger_Federer
Maš ješte tu masku Rafy? Pro přitelkyni..??
Reagovat
Denis92
Vajda :D
Reagovat
Mayo
El Matador napichni ho na rohy !
Reagovat
smazaný uživatel
těším se na pěkný zápas.. Djoku držím palec :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole vyhraj ať Rafa ví, že ten první flek chceš co nejdřív zpět!
Reagovat
spaniel
Reagovat
spaniel
Reagovat
smazaný uživatel
To by ti Serena dala ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://m.youtube.com/watch?v=QQPJOjHn8Yk

:-***
Reagovat
nitrotaj
Se začne tak ve třičtvrtě nejdřív.
Reagovat
Denis92
o pol
Reagovat
dadaft
zvládne to někdo ve dvou nebo půjdeme do třetího?
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco sa krásne teší ;-)
Reagovat
Sonja
Doufám, že v druhém finále se Španělák těšit nebude...:-)))
Každopádně Nandovi gratulace, je borec.
Reagovat
Matti
Fantastická hra Verdasca.
Reagovat
Mayo
prvý outsider a španieli vyhrali...žeby aj v dvojhre ? :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ale ale, jacípak byli outsideři? Celej turnaj hrálí líp než Bryani, ti až na jeden zápas každej vyhráli jen se štěstim, takže finálovej výsledek dle očekávání :)
Reagovat
Rafaeoli25
Oprava, jeden prohráli a ostatní jen se štěstim vyhráli.
Reagovat
Mayo
už to pôjde pomaly...tak reku vamos Rafa
Reagovat
Mayo
Verdasco MVP turnaja
Reagovat
nitrotaj
187 km/h !! To byla šílenost!
Reagovat
Mayo
fúúúúúúú to čo zadrel ten Verdasco ? :OO to bol forehanda ala DelPo 2009 maj gudnes
Reagovat
Sonja
Verdasca jsem neviděla, ale Delpo dal rovných 190;-)
Reagovat
Mayo
dal 190 ? :O to kedy neni to niekde ? ale tak to sú riadne petelice kks
Reagovat
nitrotaj
Reagovat
Mayo
vďaka
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je možná ještě rychlejší
http://www.youtube.com/watch?v=yhYtC1W5n_c
Reagovat
Mayo
takých dneska čo najviac :D
Reagovat
Sonja
Ještě jeden důkaz, jak si jsou podobní:-D

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1470014_541541155938508_1099274967_n.jpg
Reagovat
dadaft
halaryja hoja
frajárečka moja
ve dne prší
v noci je tma
Reagovat
smazaný uživatel
Jasným favoritem zápasu je pro mě Nole. Byl by to pro mě skoro šok, kdyby Rafa vyhrál. Podle mě bude průběh zápasu podobný jako v Pekingu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak optikou TP je ta konkurence Rafole taková nemastná neslaná a to proto, že si Djoki nenašel moc fanoušků, všehovšudy dva aktivní Nolisté. :)) Celkově mi přijde, že na ty dva nějak ztrácí a nevím čím to je. Vždyť má větší charisma než Rafa a je tempremaentnější než Roger, na tyhle dvě vlastnosti přeci lidi letí...
Reagovat
Mayo
neni na tom nič divné, tak to bolo a ťažko sa na tom niečo zmení...teda ak myslíš len na TM či celkovo
Reagovat
Sonja
Já jich tu teda znám víc než jen dva:-) Možná jen nejsme tak halasní jako federerovci nebo nadalovci...
Jinak je jasné, že bude mít míň fanoušků, když přišel až po těchhle dvou, mezi něž se rozdělil téměř celý fanouškovský svět. Vládnoucí král (Federer) a hráč, který ho může sesadit (Rafa). 3. už je holt navíc...
Reagovat
Sonja
"navíc"...
Jak pro koho samozřejmě:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě Novak nikdy nebude takovou osobností tenisu jako Roger Federer a Rafael Nadal. Ti dva zpopularizovali tenis takovým způsobem, jejich rivalita, zájem veřejnosti, reklamy v televizi. Roger a Rafa jsou prostě zaběhnutá značka. Novak prostě přišel ve špatný čas. Nikdy nedosáhne jejich velikosti.
Reagovat
nitrotaj
Dokud bude kopat do hodin, nadávat publiku a další podobné excesy, tak mu fandit rozhodně nebudu, ani kdyby hrál sebelíp.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky, ale kromě tebe a gigina tu přispívají minimálně. Gigin navíc konvertuje k Ernestkovi pomalu, ale jistě. :D
Ale stejně, za poslední dva roky nasbíral 4 GS to znamená polovinu, přičemž lidi letí za úspěchem a dva roky na vrcholu už jsou dlouhá doba na to, aby si získal fanoušky, když ještě vezmeme v potaz, že Roger odchází a s Nadalem to loni po Wimblu taky nevypadalo moc růžově. Jeho styl vystupování a jeho příběh kluka z Jugoslávie, co zažil bombardování, zkrocení emocí a jednu z nejneuvěřitelnějších dominancí v jedné sezoně v historii by taky měla přilákat nějaké to procento lidí. A nic nebo jen velmi málo.
Reagovat
Rafaeoli25
To, že má větší charisma Nole je tvůj názor, já mám zcela opačný a jsem tak na straně většiny, Rafa prostě oslovuje násobně víc lidí svou osobností než Nole, pro tebe je to těžko pochopitelný, což chápu, když je ti sympatičtější Nole..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale od roku 2011, kdy dosahoval dominance ovládl emoce takřka djokonale, až v Pekingu se začal vracet do dřívějšího stavu. Tenis byl podle mě dost populární už v době Agassiho a spol, ale tu dobu nepamatuju tak jen z doslechu.
Reagovat
Sonja
Tak nevím, ale podle mě když člověk začne někomu fandit (vybere si stranu), jen tak k někomu přece nepřejde. Federerovi ani Nadalovi fanoušci přece nepřestanou fandit jim a nepřejdou k Novakovi... a RF+RN fans jsou prostě drtivá většina všech tenisových fanoušků...

nitrotaj- Každej má svý mouchy;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, netvrdím, že nemá osobité kouzlo. Ale znám kvantum lidí, které více osloví kluk se srandičkami a imitacemi co dojde na kurt s maskou Darth Veadera, než kluka plného podivných rituálů a přehnané (místy hraničí s falešnou) skromností, i když bojovníka. Ale to je i Nole samozřejmě.
Reagovat
Mayo
veru tak, prejsť k niekomu kto vyhráva to hádam nie
Reagovat
dadaft
no to si piš, že za časů Agassiho byl tenis populární - fanoušci jednou při zápase Andreho objednali letadlo, které na oblohu napsalo jeho jméno..........
ale už před Agassim hráli velikáni........
říkat, že Federer s Nadalem vymysleli tenis je blbost - posunuli ho zase dál, to jo.
((( na druhou stranu - oldschoolové zápasy taky nebyly marné )))
Reagovat
smazaný uživatel
To ne, ale myslím, že trochu přeceňuješ počet fanoušků obou hráčů. Podle mě je nezanedbatelný počet těch, kteří neměli jasného favorita, nebo jim nebyl sympatický ani jeden z hráčů. Chápal bych to, kdyby se Nole někomu z těch dvou podobal, ale on je jiný typ osobnosti než ostatní dva, takže by podle mě mohl oslovit nezanedbatelnou část těch "nestranných" fandů.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem typický Djokoland, ale nemám problém Nolemu fandit, pokud nehraje s mým oblíbencem :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zdaleka ne každého baví neustálý srandičky, ironie, provokace atd., tak to prostě je, tím neříkám, že je to špatně, ale znáš to, čeho je moc..Rafa ten si fanoušky a hlavně fanynky získává ne zábavou, ale svou živočišností, radostí až klukovskou, i on má temperament, jen jiný než Nole. Jinak většina holek a žen, kterých jsem se ptal, komu z trojice Rafa, Roger, Nole by daly přednost, kdyby si mezi nimi mohly vybrat, řekly Rafa, vzhledově oslovuje určitě..
Reagovat
Mayo
ale veď Djokovič má aj tu dosť fanúškov...a napríklad ak hrá proti Rafovi, tak komplet každý fandí jemu okrem Rafa fans...ak hrá proti Rogerovi , tak každý jemu okrem Roger fans a mňa :D
Reagovat
Nola
samozrejme, že tu Nole nemá iba dvoch fanúšikov, vlani na TM ich tu bolo celkom dosť, poniektorí prestali prispievať... Nole má smolu, že sa vyprofiloval v dobe rivality RN a RF, večné prestrelky z radov fans sú niekedy unavujúce....Novak nemá ten správny "povod" , je Slovan, navyše Srb, a to niektorí fans asi neprekúsnu

Nole IDEMOOO, španieli v minulosti kolonizovali svet, ty ovládni Londýn !!!!!
Reagovat
Sonja
Jo, Djokoland dá víc na kvalitu než kvantitu...stačí mrknout na Nolu:-)))
Reagovat
Reti64
Nole má všude, u nás i na celém světě, spoustu fanoušků. TP není dobrým měřítkem, protože když tu trochu normální člověk sleduje ty věčné žabomyší války, tak mnohdy ani nemá žádnou chuť sem vůbec něco psát.
Reagovat
smazaný uživatel
Vencape má pravdu, ja naozaj nemám problém uznať, že Nole je osobnosť..Nebudem riesit, ci vacsia alebo mensia, nez vedúca dvojica, to je relatívne..Ale isté je, že má parádne vystupovanie, nehrá sa na Boha, je ľudský, prejavuje emócie a povod ako taký by mi tiež nevadil..Bohužial vsak prisiel v case, kedy som bol úplne tenisovo zadaný a ako píše Sonja, tu je kamen úrazu..Rivalita Federer Nadal tenisovú verejnosť natolko pohltila, ze kazdý si chtiac nechtiac vybral..Je to akoby ste sa spytali desiatich ludí sledujúcich spanielsku ligu a spytali sa, komu fandia..8-9 z nich by povedalo REAL alebo Barca..

Djokovič je tá zvyšná moznost, bohuzial..prisiel uz s velkým odstupom po nich má proste smolu..Je to nefér, hriat vsak Noleho moze fakt, ze celá rivalita Roger Rafa nakoniec moze dopadnúť symbolickým vyvrcholením..Kde sa dvaja bijú, tretí víťazí..
Reagovat
tito
Souhlas.
Reagovat
spaniel
Rekl bych ze Sonja ma pravdu. Prisel zrovna kdyz byla rivalita RR na uplne vrcholu a správní fandove neprechazeji. Myslim ze ti dva si rozebrali naprostou vetsinu, kdyz k nim pripoctes hromady gloryhunters, tak pocet fanousku Noleho je v pohode.

Reti: je zajimave ze to říkáš, protoze to neni pravda. Na největším mezinárodním tenisovém fóru je zrovna dnes tato otazka nejživějším tématem (Noleho fanda založil to vlakno a ptá se proc tomu tak je) a rekl bych ze ten poměr fanousku tam a tady je hodne podobny.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo z tenistů si na Boha nehraje. Kdyby Djokovič míň třískal raketou o zem, tak by se pravděpodobně tešil větší popularitě... Hlavně v minulosti na to celkem dost doplácel.
Reagovat
Sonja
Nole je možná za mírného favorita, protože je lepší halař než Rafan...ale rozhodovat budou zase maličkosti, respektive to, kdo líp využije své šance, zvládne líp klíčové momenty...

Djokoland- IDEMO!!!
Reagovat
tito
Nole je favorit, ale já jsem naložil na Rafu. Vamos!!!
Reagovat
Mayo
je tam slušný kurz ... vamos Nadaland !
Reagovat
Matti
Máš koule. Hodnota tam asi bude, nicméně, já si ten souboj i tak vychutnám( vyžeru) do konce i bez sázky. Dnes může být zdolána poslední tvrz. Ale soupeř.... Djoko. Rafa musí dát ze sebe 120% a nejhorší je na tom to, že to i tak nemusí stačit. Každopádně ať vyhraje Rafa nebo Nole, klobouk dolů před oběma za letošní sezónu.
Reagovat
tito
Máme už vybráno a dnes s námi málokdo počítá. To není špatná startovní čára, ne? Ale pochopitelně se jedná již jen o pověstnou třešničku na dortu. A ten Rafovo má 10 pater :-))) Vlastně ne, třešničkou je No1 na konci roku. Dnes to může být marcipánová dekorace. Prostě je mi to jedno, jak to dopadne, těším se hlavně na zápas -D
Reagovat
Sonja
Je to poslední zápas sezony (když nepočítám DC), finále jednoho z větších turnajů, finále dvou nejlepších hráčů sezony, očekávání je obrovské...proto to dnes bude hrůza a kdo míň vykazí, vyhraje :-D
Reagovat
kada.tom
Pevně doufám, že dnes Rafa ukáže, proč je světovou jedničkou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A já pevně doufám, že Djok dneska ukáže, proč byl světovou jedničkou :))
Reagovat
dadaft
no a když to ukážou oba, máme se na co těšit. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tenkrát, když na tomto turnaji bylo semifinale Nadal-Muray a Murray vedl v tiebreaku 3. setu asi 6-3, tak mi děda řekl: tak a ted Nadal ukaže, proč je světová 1. Moc jsem už nevěřil, ale Nadal to važně otočil a to bylo něco ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, aby to nebylo naopak, taky jsem se těšila na spousta zápasů a byla to katastrofa. Hlavně se těším na Melbourne :))
Reagovat
dadaft
tak to já se těším už na Auckland a Brisbane...
Reagovat
Mayo
Nadal-forever ... to bol intergalaktický zápas vtedy
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Rafa vyhrá môže skončiť kariéru a to by bola veľká škoda..:)
Reagovat
Matti
To první jo, ale s tím druhým neser!!!! :-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
bude to vyvrcholení sezony, ktere myslím že lépe zvládne Djoka, Nadal ale bude bojovat, ale na současnou formu djokovice nema
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje Djokovič, ale fandit budu Rafovi. Bohužel na Djoka v hale v současnosti nikdo nemá ...
Reagovat
Mayo
ND je favorit predsa ale Rafa má jedinečnú šancu vyhrať konečne tento turnaj a verím, že tam nechá všetko...tak vamos Býk
Reagovat
spaniel
Nadal
???
Nole
???????
Reagovat
dadaft
Serena Williams !!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jen aby to opravdu stálo za to... A moc to Rafo neprodlužuj, já zítra vstávám v 7 do školy :) VAMOS
Reagovat
smazaný uživatel
já vstávám na 9 :P* :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že vzhledem ke školákům, by se mohla veškerá finále konat v pátek/sobotu, aby se v neděli dospávalo :)
Reagovat
Sonja
Ste rozmazlený...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist