Preview: Exhibice v Abú Zabí

1. 1. 2009, 00:30
Previews 0
A máme tu nový rok. A s ním stejně jako v letech minulých začíná nová tenisová sezona. Ta letošní odstartuje turnaji v pondělí 5. ledna. Už dnes ale v metropoli Spojených arabských emirátů v Abú Zabí začíná hvězdná exhibice.
V Abú Zabí se představí Nadal i Federer

Ředitel turnaje Lickrish dokázal na premiérový ročník exhibice nalákat šest hráčů TOP 10. "Doufám, že se diváci ve Spojených arabských emirátech dočkají krásné hry v podání těch nejlepšíh tenistů světa," slibuje si Lickrish. SAE jsou zemí, která dokáže tenisty dobře zaplatit.

Největšími hvězdami bude světová jednička Rafael Nadal ze Španělska a vítěz třinácti grandslamů Roger Federer. Oba jsou už přímo nasazeni do semifinále, které se hraje 2. ledna.

Už dnes si o semifinálovou účast zahraje od 12:00 SEČ Američan Andy Roddick a Rus Nikolaj Davyděnko. Po nich se na kurtu objeví čtvrtý hráč žebříčku Andy Murray proti Jamesi Blakeovi.

Program zápasů:
1. ledna (čtvrtek) od 12:00 hodin SEČ:
Roddick - Davyděnko ... čtvrtfinále
Murray - Blake ... čtvrtfinále

2. ledna (pátek) od 12:00 hodin SEČ:
Murray/Blake - Federer ... semifinále
Roddick/Davydenko - Nadal ... semifinále

3. ledna (sobota) od 14:00 hodin SEČ:
finále

oficiální webová stránka

Rafael Nadal se na kurtech objeví poprvé od konce října, kdy na turnaji v Paříži vinou zranění kolena vzdal. Přišel tak nejen o Turnaj mistrů v Šanghaji, ale také o finále Davisova poháru. Přesto se udržel na vrcholu žebříčku.

Roger Federer se podobným exhibicím nevyhýbá a těší se i do Abú Zabí. "Na turnaj se těším. Jeho obsazení je velmi kvalitní a bojovat se bude v krásném prostředí. Je vždy příjemné hrát na novém místě, věřím, že se tam budeme rok co rok vracet," řekl Federer, který si v pátek zahraje o finále s vítězem duelu Murray - Blake. Mohlo by tak narazit na soupeře, který mu v základní skupině v Šanghaji předčasně ukončil sezonu. Sedmadvacetiletý Švýcar letos bude usilovat o vyrovnání rekordu v počtu vyhraných grandslamů. Na Samprase mu chybí už jen jediný titul.

Nadal, Federer, Murray a Roddick se po exhibici přesunou do Kataru na první turnaj sezony do Dauhá. Davyděnko dal přednost podmínkám v indickém Čennaí. Blaka v pondělí čeká první duel Hopmanova poháru proti Hrbatému.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist