Preview: Exhibice v Abú Dhabí

29. 12. 2011, 11:15
Previews 8
Ještě než se v neděli 1. ledna naplno rozběhna nová tenisová sezona 2012, představí se tenisté - včetně tří nejlepších hráčů světa - na prestižní exhibici v Abú Dhabí. Od soubojů ve Spojených arabských emirátech však neočekávejte smršť exhibičních výměn či předem domluvené výsledky. Hrát se bude naplno a nikdo nebude chtít prohrát.
Stadion Abú Dhabí

V Abú Dhabí se letos poprvé představí také Novak Djokovič, který má za sebou životní sezonu. Pořadatelé ale světovou jedničku přímo do semifinále nenasadili, Srb o něj musí bojovat dnes proti Gaelu Monfilsovi. Organizátoři dali přednost třetímu hráči světa Rogeru Federerovi, kterého Djokovič může vyzvat v případě dnešní výhry.

Finálové duely předchozích ročníků:
2010 ... Nadal (Šp.) - Federer (Švýc.) 7-6 7-6
2009 ... Nadal (Šp.) - Söderling (Švéd.) 7-6 7-5
2008 ... Murray (Brit.) - Nadal (Šp.) 6-4 5-7 6-3

Třicetiletý Švýcar během uplynulé sezony nezískal žádný grandslam, v závěru sezony však získal tři tituly včetně rekordního šestého z Turnaje mistrů a neprohrál už 17 zápasů v řadě. "Jsem hrdý na to, že jsem měl v uplynulé sezoně nejlepší finiš z celé mojí kariéry. Cítím, že úroveň mé hry je teď hodně vysoko. Všechno do sebe zapadá a triumf v Abú Dhabí by byl ideálním vstupem do sezony," řekl Federer.

O druhé místo ve finále se začne usilovat v zahajovacím souboji mezi Davidem Ferrerem a Jo-Wilfriedem Tsongou. Vítěz v pátek vyzve obhájce titulu Rafaela Nadala.

Start španělského tenisty Nadala nebyl do poslední chvíle jistý. Světovou dvojku trápilo levé rameno a navíc i viróza. V úterý však na Facebooku své fanoušky uklidnil. "Trénuju v Manacoru. Na Abú Dhabí jsem připravený, můžeme jít na to!" 

Šampion 4. ročníku Mubadala World Tennis Championship získa 250 tisíc amerických dolarů. Vítězem premiérového ročníku se stal Andy Murray, poslední dva tituly obhajuje Rafael Nadal. Španěl před rokem v semifinále porazil i Tomáše Berdycha, který nakonec obsadil čtvrtou příčku.

Program třídenní exhibice:
Čtvrtek 29. prosince (předkolo):
12:00 David Ferrer (4-Šp.) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.)
14:00 Novak Djokovič (1-Srb.) - Gael Monfils (Fr.)

Pátek 30. prosince (semifinále):
12:00 Roger Federer (3-Švýc.) - Novak Djokovič (1-Srb.) / Gael Monfils (Fr.)
14:00 Rafael Nadal (2-Šp.) - David Ferrer (4-Šp.) / Jo-Wilfried Tsonga (Fr.)

Sobota 31. prosince:
12:00 Zápas o 3. místo
14:00 Finále
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Stan_Borowitz
stejně mu to nebylo nic platný, takže se rozčiluješ úplně zbytečně. Pro Federera ne moc dobrý start do sezóny, na kterou plánuje comeback. Asi ho manželka o Vánocích přecpávala cukrovím...
Reagovat
dorons
Nebo nejspis to bude takhle. Sejk: Pojd hrat do Abu Dhabi,dame ti startovne,ale jelikoz ses tady prvni rok,tak budes hrat 1.kolo. Djoko:jasne,to ma logiku. RF,RN jsou tam kazdy rok,tak je logicke,ze jsou v semi a je to exhibice,takze neplati zadny ATP rebricek.
Reagovat
gigin
taky varianta :-)
Reagovat
Frantz
Tohle snad ani neni mozne... Jak muze byt neustale a vsude protezovany svycarsky egoista,nasazen primo do semifinale,na ukor svetove jednicky!? To je hnus velebnosti ;-(
Reagovat
Jiri
Skoda, ze ses nedrzel sveho predmetu komentare :)
Reagovat
smazaný uživatel
Finalisté minulého ročníku jdou do semi a ostatní si o semi zahrají, ale nevím, je to exhibice. Třeba nechtějí, aby jim někdo smáznul pro ně největší tahák RF/RN, může to být i jinak, třeba takhle: R/N,F "...ale já chci odpočívat a připravovat se na příští sezónu", Šejk: "...pojeď startovné ti dáme, do semi tě dáme, zahraješ 1 - 2 zápasy..." ?
Reagovat
gigin
přesně tak to bylo !! ještě telefonát šejk vs Djoko: Pojeď, startovné ti dáme, ale poněvadž jsi světová 1, tak si budeš muset o semi zahrát. Djoko: To má logiku, jasně jedu !
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ide o prestiz a Federer ma stale ovela viac fanusikov ako Djokovic, takze snad kazdemu logicky uvazujucemu cloveku musi byt jasne preco tam je Federer :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist