Preview: Exhibice hvězd v Abú Dhabí

31. 12. 2009, 10:40
Previews 76
Sezona 2010 oficiálně odstartuje v pondělí 4. ledna. Už ode dneška se ale fanoušci mohou těšit na tenis v podobě největších hvězd současnosti. V metropoli Spojených arabských emirátů v Abú Dhabí totiž začíná exhibice, které se zúčastní Federer i Nadal.
Rafael Nadal a Roger Federer

SAE jsou zemí, která dokáže tenisty dobře zaplatit. A tak se i na druhém ročníku představí velká jména. Premiéru před rokem ovládl Andy Murray, kterého nezastavil Federer ani Nadal.

Obhájce titulu do Abú Dhabí nepřiletěl, světová jednička i dvojka ale ano.

Roger Federer se už pravidelně připravuje na Australian Open na exhibicích. Letos tomu nebude jinak. Jako nasazený hráč má dnes volno a o finále se utká na Nový rok s vítězem duelu Söderling - Wawrinka. Švýcarský tenista v roce 2009 překonal Samprasův rekord v počtu vyhraných grandslamových turnajů a vrátil se na post světové jedničky. Oženil se a narodila se mu dvojčata.

Fakta:
Abú Dhabí (SAE)
Open Banco Sabadell 2009
exhibice hvězd
31. 12 . 2009 - 02. 01. 2010
povrch: tv. povrch
draw: 6 hráčů
oficiální webová stránka

Švéd Robin Söderling má za sebou rovněž úspěšnou sezonu. Na French Open zastavil neporazitelného Nadala a dostal se až do finále. Poprvé nakoukl do první světové desítky a na závěr roku si na Turnaji mistrů zahrál semifinále.

Stanislas Wawrinka ze Švýcarska jistě doufá, že se mu v příštím roce bude dařit více. Za uplynulých 12 měsíců dokázal vyhrát jen domácí challenger v Luganu. Na turnajích ATP se pouze jednou prodral do semifinále. S dnešním soupeřem Söderlingem odehrál dva vyrovnané zápasy.

Program zápasů:
31. prosince (čtvrtek) od 12:00 hodin SEČ:
Ferrer - Davyděnko ... čtvrtfinále
Söderling - Wawrinka ... čtvrtfinále

1. ledna (pátek) od 12:00 hodin SEČ:
Federer - Söderling/Wawrinka ... semifinále
Nadal - Davyděnko/Ferrer ... semifinále

2. ledna (sobota) od 12:00 hodin SEČ:
zápas o třetí místo
finále

O druhé finálové místo si zahraje trojice Nadal, Davyděnko a Ferrer. Rafael Nadal čeká na turnajový titul od dubna. Rok zakončil na Turnaji mistrů bez zisku jediného setu. Chuť si spravil až ve finále Davis Cupu, ve kterém Španělé smetli výběr Česka a obhájili titul. Začátkem sezony v Abú Dhabí prohrál ve finále s Murrayem, alespoň o zopakování výsledku bude v pátek usilovat proti vítězi duelu Davyděnko - Ferrer.

Nikolaj Davyděnko sice kvůli zranění paty přišel o značnou část sezony, ale rychle se vrátil do první světové desítky a nakonec i překvapivě triumfoval na Turnaji mistrů. V Londýně porazil Nadala i Federera.

Poslední vítěz:
2009 ... Andy Murray (Brit.)

David Ferrer v Abú Dhabí původně startovat neměl, ale vítěz Davisova poháru nahradil zraněného Tsongu. Sedmadvacetiletý Španěl se po slušné první polovině sezony v závěru roku trápil, ale nakonec výrazně pomohl k triumfu Španělska v Davisově poháru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

76
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborně Robine, už jsem ani nedoufal po brejku v druhé sadě, nakonec to dopadlo dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím Soderlingem se letos musí počítat!, pokud se nezraní a pod....
Reagovat
smazaný uživatel
Konečne už je to tu ako za starých dobrých časov :D Federer sa tu ako vždy otáča na rožni zo všetkých možných strán a už zbývá len okoreniť..... pravdupovediac, od tenisu som si ešte poriadne neodpočinula... tie prestávky sú vážne krátke... ale, zarábať sa musí :D Dnes len tak okrajovo, moc sa na vás teším, želám všetko naj do nového roku VŠETKÝM!
A zvláštne poďakovanie patrí Barneymu, za to, že vám tu pravidelne zdvíhal adrenalín a dúfam, že ešte dlho bude, pretože tie hádky rádoby "diskusia na úrovni" od niektorých užívateľov bola nehovorím že vždy, ale väčšinou prinajmenšom zaujímavá a usmievavá :) A zdravím Oliho, Toma, Magi a Demi!! :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tě zdravím sestrička moja a přidávám se k poděkování Barneymu a doufám v úspěšnou sezonu pro Noleho a Fernanda.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím v Novém roce Tebe i ostatní Noleovce ;), taky jsem si neodpočinul od tenisu, tak tipuji, že jestli Rafa předvede takovou tužku jako na Masters, tak turnaj asi nedodívám, podobně jako DC.
K Barneymu se přidávám rovněž, i když mi to zase omlátí o hlavu, já se totiž většinou docela bavim. Připomíná mi to dětskýho večerníčka Mach a Šebestová, kdy na začátku každýho dílu na Šebestovou Mach STEJNÝM způsobem vybafne a Šebestová vždy STEJNĚ zapiští. Tedy zdravim i místní Šebestové ;).
Přeju nám všem, ať jsou ty zápasy hlavně ke koukání.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, za starých dobrých časů (před dvěma, třemi lety) tu nebylo tolik provokací nadávek a agresivity. Asi to všechno začalo nadávkama na Nadala, v závěsu tu lidi začli v odvetě nadávat na Federera a co tu nyní předvádí "nová vlna" uživatelů, to už není nic pro mě. Dvě třetiny lidí sem chodí jen proto, aby se navzájem vytočili půtkama R vs. R. Opravdu tenis tu řeší jen pár lidí.. Vadí mi to..je to asi můj problém :-), proto dávám TP opravdu sbohem.
Zdravím těch pár lidí, co znám z doby, kdy to tu ještě celkem šlo :-).
Reagovat
smazaný uživatel
To říkáš často a pořád to tu evidentně čteš ... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Čtu to tu čím dál tím míň z jistý setrvačnosti :-). Včera mi došlo, že se obejdu bez TP a TP se zcela v poho obejde beze mě.

Pěkné tenisové zážitky v roce 2010
Reagovat
smazaný uživatel
To je vývoj, já mám zase pocit, že to nebude dlouho trvat a obejdu se úplně bez tenisu.
Měj se!
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj nicy! Všetko dobré do nového roku. Kedy si tu bola naposledy? Počula si, že Nole bude hrať v seriáli?:D Na to som teda fakt zvedavá, snáď bude mať čas aj na tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajoj Demi... no jasné, že som to čítala... ja žijem, vnímam a že sem nenapíšem, to predsa neznamená opak. Dúfam, že bude Nole bude mať brilantnú sezónu ochutenú nejakým tým grandslamíkom konečne.... treba USO, to by bolo perfektné..
Reagovat
smazaný uživatel
Určite vyhrá tento rok nejaký grandslam, som si tým istá. Môj oblúbený je AO a potom Wimbledon ( ale nato, aby ho vyhral ešte nemá). A dúfam, že aj Ana sa zvedne aj keď bude to mať veľmi ťažké. Tam v Brisbane bude Clijsters aj Henin.
Reagovat
smazaný uživatel
US Open je na 3. mieste a nakoniec RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Prajem všetkým veselý večer r.2009 a všetko dobré v novom roku.
P.S. Čo sa týka športu, grandslamík od Feda by nebol zlý, hihi.Cauki.
Reagovat
carolyn
Všichni víme kdo je tady největší fanatik, až z toho Barney chytil jedno "y" navíc :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši, hoši, uklidněte se, pls! O čem, že je ten článek nahoře? A kdo sem opět přitáhl téma Roger?! Vy bez něho nemůžete existovat! :))) Přečtěte si drby v Blesku a dejte si panáka! :))
Reagovat
smazaný uživatel
pozerám,že šulín zabudol dnes pridávať aj svoj tradičný spam :-) možno mu rodičia už ráno dovolili pohárik šampáňa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
GL v roce 2010 všem!!
Reagovat
smazaný uživatel
Za sebe můžu říct, že jsem úplně klidný, článek je o nové sezóně a úvodní exhibici, které se účastní i Roger. Tedy není OT reagovat zde na expres zprávu vpravo. Pochop pls, že pokud tě pumprdlíkuje už i ten můj příspěvek, tak je možná na čase nějakou dobu nečíst žádné zprávy, dokonce ani ty v Blesku... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, no tak, obávám se, že jsem přece jen o něco klidnější než Ty.:) Ještě si po sobě jednou přečti svůj první příspěvek pod tímto článkem. Třeba Ti to dojde, ale spíš ne. Radím Ti znovu: dej si panáka a čti si Blesk, tam je vše jasné a jednoduché. Tomu rozumíš. Mnoho štěstí v novém roce (a méně kategorických soudů o lidech, které vůbec, ale opravdu vůbec neznáš). :)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak ABUDABI tebe si tady par mesicu ctu ty taky na tom nebudes nejlip vid?jake plne gate s BERDYCHEM?ACH JO FAKT,no tak ja doufam,ze tolik tech grandslamu ten tvuj RF NEVYHRAJE,uz kvuli tomu at mu ten hrebinek malinko opadne,prospelo by to tenisu i vam tady nekterym!je mi uplne fuk na kolikatem miste je RAFAEL,ale kvalitou osobnosti o nekolik trid vys nes opevovana modla!zdravim vas vsechny jsem slusny clovek a hadat se nechci,tolik hodin co ja nemate mozna nikdo nadivanych min.rok na tenise,vidim,slysim,vnimam...muzem o tom pokecat
Reagovat
smazaný uživatel
...Federer nenastoupí proti Španělsku, přesto, že to měl v kalendáři. No, pane jo, charakter a vlastenec. Prvního kola se účastní všichni TOP hráči vždy, pokud jim zdraví dovolí. V těch pozdějších kolech, mezi Wim a US Open bych neúčast ještě pochopil ... To je dobře, že Fedex neni Čech...

.. tak protože mám být jednodušší na rozdíl od tebe a nejsem tedy schopen uchopit myšlenkové výšiny a hloubky tak jako ty ;), uposlechl jsem tvé rady, přečetl svůj první příspěvek znovu, a vzhledem k tomu, že jsem tam nenašel to o čem si psal, tak tě požádám, ó Ty Vznešený, Ctihodný a Inteligentní Simone, implementuj své postřehy přímo do textu a vysvětli to takové "lopatě" jako jsem já - "polopatě".
PS. Ty to radši nepij ani ředěný... ;+)
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapče, s tím Ti nepomohu. Přečti si znovu Tebou citované dvě první věty. Od "Federer nenastoupí ... po ... a vlastenec." Jestli to nechápeš, teď, tak snad někdy později ... :)) A neřekl jsem, že máš být jednodušší. To tedy rozhodně ne. :))
Reagovat
smazaný uživatel
vse nej olfess a ostatnim milovnikum tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Saskia, Tobě taky vše nej a dle Tvých představ ;)!
Reagovat
smazaný uživatel
nevis olfess kde se to da sledovat,mame jen sport 1 ne 2,kde jinde?jak hraje FEDYK?dik za odpoved
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fromsport.com/video-143898.html

nebo na fromsport.com rubrika tenis, hrajou třetí set
Reagovat
smazaný uživatel
diky olfess,jinak pro nepofata,ja se naopak nejdu hadat,jen podelit o zazitky a tech co tady urazeli tady bylo hoodne,spis teda RN a to dost huste!
Reagovat
majjkaa
Svajciari su na nho hrdi az az a myslim ze ovela viac ich tesi ze vyhrava dolezitejsie zapasy, grandslamy atd.
Reagovat
smazaný uživatel
tak nebyť Federera,tak hrajú prvé kolo Euroafrickej zony niekde na Ukrajine:-)takto majú výlet do ESP :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No veď, stačí sa pozrieť, kde je Slovensko. Hrať s jedným alebo dvoma hráčmi DC je náročné. Jeden hráč nemá vôbec šancu.
Reagovat
smazaný uživatel
Určite niektorí sú. Ale hovorí sa ": "doma nie je nikto prorokom".
Sledoval som hlasovanie o najlepšieho športovca Swissu, človeku musí ostať rozum stáť.Je to však ich vec.
Reagovat
smazaný uživatel
Určite niektorí sú. Ale hovorí sa ": "doma nie je nikto prorokom".
Sledoval som hlasovanie o najlepšieho športovca Swissu, človeku musí ostať rozum stáť.Je to však ich vec.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, mi to uletelo
Reagovat
majjkaa
...hm no tak to je divne, neviem niekedy si ludia necenia to co maju....
Reagovat
smazaný uživatel
i s bídnou současnou formou Rafy, to bohatě stačí na to, aby z něj McEnroe II. měl nahnáno :D To je ale zoufalec :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ked si vo Švajci nevedia vážiť svoju športovú hviezdu, prečo sa namáhať tam, kde je to úplne zbytočné. Treba počkať na správny čas. Feda tiež neplatia sponzori len tak, takže musí vo svojej situácii zvážiť, kde ma zmysel nastúpiť a o niečo hrať. V prvom kole DC premárniť zdravie a silu, to sa mi nezdá rozumné a s vlastnenectvom to nemá nič spoločné. Aj keď si myslím, že ak hrať nebude, rozhodne bude za tým vážnejší dôvod.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nenastoupí proti Španělsku, přesto, že to měl v kalendáři. No, pane jo, charakter a vlastenec. Prvního kola se účastní všichni TOP hráči vždy, pokud jim zdraví dovolí. V těch pozdějších kolech, mezi Wim a US Open bych neúčast ještě pochopil ... To je dobře, že Fedex neni Čech.
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych rekl ze se zamerne vyhyba konfrontaci s Rafou na antuce na tri sety pze by mu to celkem shodilo sebevedomi :) :D...
Reagovat
smazaný uživatel
takto ti poviem, nechcem ho obraňovať alebo čo, ale myslím si, že je natolko inteligentný a vie že v španielsku, proti španielom, na antuke :D či už s ním alebo bez neho, šancu proste nemajú :) a keď nepríde ešte Stanislas, tak mi povedz zmysel, načo tam chodiť? :D
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, taky si myslim, že se bojí. Ale mám obavu, jako fanda Rafy, že zatím zbytečně...
Reagovat
smazaný uživatel
Je otázka, zda by si troufnul nenastoupit, kdyby Federer potvrdil účast ... :(
A to, proč by tam chodil..., hele ... evropský sportovec roku, Švýcar.., no comment.
Reagovat
skott
naposled Roger vyklep Rafu a pred jeho fanousky:D To nebude ten duvod!
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale to bylo druhý den po 4 hodinovém zápase s Djokovičem a Nadal se nebyl schopen vůbec pořádně hejbat... a Federer si to uvědomoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo ti poviem, dá sa to považovať za zbabelosť...
Reagovat
smazaný uživatel
No to hej,to je ale charakter,ja som strašne prekvapený,že Federer tohto roku pre zmenu nebude hrať prvé kolo DC,kor po tom,čo sa k tomuto faktu negatívne vyjadril už aj jeden "odborník" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to len môj názor, ale tým zápasom by som to veľmi neargumentovala. Vieš, že je unavený mohol povedať aj po 5-hodinovom maratóne s Verdascom na AO,no vo finále nakoniec uspel,vtedy to bol to síce začiatok sezóny, ale myslím, že mu na tom Madride až tak nezáležalo.
Reagovat
a.magerova
No nevím, kde jste četli, že měl DC v programu?!

Na jeho ofi to teda neměl
http://www.rogerfederer.com/en/rogers/schedule/index.cfm
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel měl, ještě před vánoci to tam bylo...
Reagovat
a.magerova
Věřím Ti a omlouvám se.

Přeji vám všem hezký zbytek roku 2009 a super celý rok 2010 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To byl poslední zápas Nadal - Djokovič, my fandové si to pamatujeme bohužel velmi dobře, kdy byl schopen hrát svojí hru. Pak už se mu to vlivem bolesti kolen nepodařilo, pokoušel se hrát ještě na RG, ale to už nebyl on a musel si dát dlouhou pauzu, po které se do hry ani do pohybu zatim moc nedostal. Nadal je známý velký patriarcha.., nenesl tu porážku v Madridu lehce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě taky, ať se daří a jak už jsem psal vedle, hlavně hodně super ten. zápasů, ať už HRAJE KDOKOLIV! ;)
Reagovat
a.magerova
Souhlas.
A alespoň jeden GS, třeba Wimbledon pro mého favorita,
o ostatní ať se poperou třeba jiní ... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
16, je také pekné číslo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám sice pocit, že ani před Vánoci to v kalendáři neměl, ale zřejmě se mýlím :) Dost by mě překvapilo, kdyby Roger hrál první kolo DC, bylo by to poprvé od r. 2004. Zpravidla hraje za Švýcarsko, když týmu teče do bot a bojuje o záchranu. Ale Ty to holt máš černobílé - nehraje 1. kolo, není to vlastenec. Svatá prostoto.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče toho kalendáře, tak to vim přesně, protože už při pohledu na pavouka DC, jsem si řikal to je jasný, že nenastoupí. Ale čekal jsem až zveřejní kalendář a tam koukám jak blázen a je tam DC se Španělákama. Takže jsem utřel nos ;) a s konstatováním, že se asi pochlapil :)), jsem už jeho stránky nenavštívil. A co se týče toho vlastenectví, asi máš pravdu, píše se, že se o nošení vlajky na OH rval, jak eskymáckej pes ;). A místo toho DC může mít třeba nějakou důležitou exhibici, nevim, ale to už tě samozřejmě zlobim !!! ...;)
Reagovat
smazaný uživatel
vyklepl? Dovol aby se ti zasmál .)) Porazil vůbec někdy ten švýcarskej vystrašenej uplakánek na antuce Rafu na 3 vítězný sety??? :DDDDDDDDDD
Reagovat
skott
Nechapu, proc mas neustale narazky na Rogerovo vlastenectvi.Jen tak mimochodem Roger v Davis Cupu odehral 48 utkani, az jich pan Nadal odehraje alespon polovinu z tohoto poctu, muzeme se bavit dal...Ani celkove me nenapada mnoho svetovych jednicek pred nim, ktere by toho odehrali za svoji zemi vic.Snad jedine Marat.Roger ma jine priority, pred IW a Miami hrat na antuce s nevalnou vidinou postupu do dalsiho kola, je to nanejvys logicke rozhodnuti.Svycari maji podobny problem jako my, pokud chteji uspet musi se sejit mimoradne okolnosti dohromady a je pravdepodobne, ze Roger citi, ze tento rok to zkratka neni.
Reagovat
smazaný uživatel
omg to jsou alibistické kydy, to se vážně nedá číst, je to jen kupa hnoje... "Roger cítí"... to je síla :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Keď máš také silácke reči, tak si spomeň aké mal v DC Nadal plné gate s Berdychom. Prísť na finalový zápas a mať za chrbtom päť antukových hráčov, hm, to je hrdinstvo?! To je odvaha ?! Nech si ten tvoj kvázi "tenisový Zorro" nastúpi v DC sám a vyhrá ho, Ty ňoumo.Už ho vidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi fakt b*b :D některý ty kdyby fakt normální člověk nevymyslí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kámo, ja reagujem len na "kdyby" drahého Barneyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal měl plné gatě s Berdychem, myslíš toho kanára asi že, ty dementní čobolíku? :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Daj si hajana, už si asi pod vplyvom... Čo sa týka toho zápasu myslel som prvý set, jasné, že ho potom dorazil. Ale "keby a možno"... ako Ty rgumentuješ, Raďo dorazil Ferrera, ktovie? Možno by to bol vyrovnanejší súboj.To len potvrdzuje, že s dvoma hračmi môžeš v DC vyhrať ta veľké vieš čo... Tak sa nečuduj iným.
By som chcel vidieť to tvojho Golema hrať samého, nie s piatimi antukármi za chrbtom !! Tak o čom tu stále točíš?
Reagovat
smazaný uživatel
jak někdo může napsat, že měl Nadal plné gatě s Berdychom??? Co měl potom ten egoistickej arogant s Berdychom letos na AO? To už nebyly jen gatě, to už byl McEnroe II. zesranej až po uši, když s ním tekl 2:0 na sety :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
To už je jenom nenávist Barney, nic víc.
Reagovat
smazaný uživatel
asi to tak bude, protože normální člověk by to nenapsal, ale toto je elegánská imbecilita...
Reagovat
smazaný uživatel
Sport 1 to bude vysílat.
Reagovat
smazaný uživatel
Sport 2 to vysílá
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, dík za opravu Olfi, snad to Rafa vyhraje.
Reagovat
majjkaa
...uvidime to niekde?
Reagovat
smazaný uživatel
doufam ze tu se to bude dat sledovat ja uz potrebuju nejaky tenisovy zapas konecne taka dlouha doba co jsem se na to nedival:-(
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=60503&part=sports
Reagovat
majjkaa
ved praave a lepsi program na silvestra ako tie nekonecne dristy v telke si ani neviem predstavit :)
Reagovat
smazaný uživatel
anebo tady to snad pude
http://www.fromsport.com/c-4.html
Reagovat
majjkaa
aaa Ferrer-Davydenko uz zahrievaju rakety :) no super!
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, no veľká škoda, že tu Djokovič neštartuje. Bolo by to fakt zajímavé.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist