Preview: Djokovič - Tsonga

1. 4. 2009, 12:34
Previews 7
Novak Djokovič s Jo-Wilfriedem Tsongou dnes zahájí souboje o postup do semifinále turnaje Masters 1000 v Miami. Djokovič jistě velmi rád vzpomíná na první vzájemné střetnutí, nikoliv však už na další čtyři zápasy, které vyhrál francouzský tenista.
Novak Djokovič - Jo-Wilfried Tsonga

V souvislosti s Novakem Djokovičem se od začátku sezony mluví o poklesu formy. Ještě před Australian Open uvedl, že vyměnil značku raket a že to chvíli potrvá, než si na nové náčiní zvykne. Jenže čas plynul a jednadvacetiletý Srb ani po třech měsících nepředvádí tenis hodný světové trojce. Jistě, vyhrál podnik v Dubaji, ale tam z různých důvodů hlavní favorité necestovali. A Murray během turnaje kvůli viróze odstoupil. Přesto to byl doslova vydřený a utrápený triumf.

Ale ani titul Djokovičovi živou vodu do žil nevlil. Dál podával nemastné neslanné výkony, jejichž hlavním jmenovatelem bylo velké množství nevynucených chyb. A to takových, že míčky ze Srbovy rakety létaly i několik metrů do autu. Těžko hledal rytmus a před čtrnácti dny neobhájil ani vítězství v Indian Wells, když po slabém výkonu podlehl Roddickovi.

Na Floridě, kde předloni triumfoval, se karta zřejmě začíná obracet. Zatím neztratil set s Dančevičem, Mathieuem a v osmifinále si vcelku hladce poradil i s Tomášem Berdychem.

Zatímco dosud na něj čekali soupeři, na které umí zahrát, dnes bude bojovat proti Tsongovi. Francouzi, kterého loni porazil ve finále Australian Open, ale od podzimu s ním prohrál už čtyři souboje v řadě. Pokaždé se hrálo v hale, kde Tsonga získal dva ze svých tří titulů.

Jo-Wilfried Tsonga byl v Miami vyhlášen "Skokanem roku", tedy hráčem, který za uplynulou sezonu zaznamenal největší vzestup. V dobrých výkonech pokračuje i letos. Vyhrál dva turnaje, a ačkoliv v Melbourne finále neobhájil, je čtvrtfinále úspěchem. Před čtrnácti dny v Indian Wells vypadl překvapivě už ve 3. kole s Andrejevem.

V Key Biscane si snaží spravit chuť a zatím se mu to daří. Včera sice ztratil set s krajanem Simonem, nicméně během tří zápasů ještě ani jednou neprohrál své podání. Prorazit Tsongův servis, to je skutěčně těžký oříšek i pro tak ostříleného borce, jakým je Djokovič. Letos to Srb v Marseille nedokázal.

Resumé: Jisté je, že Tsongovi se na Djokoviče daří a může se spolehnout na skvělý servis. Jednadvacetiletý Srb je však stále třetím hráčem světa a není jím náhodně. I když se v této sezoně zatím spíše trápil, v Miami jdou jeho výkony nahoru. Zda se vyvaruje zbytečným chybám a najde recept na Francouzův servis, budou mít fanoušci možnost sledovat od 21:00 hodin i v živém internetovém přenosu. Odoborníci věří žebříčkovému postavení a vypsali kurs 1.59 na Djokoviče. Věříte-li, že bilance vzájemných zápasů náhodná není, vsaďte si s kursem 2.21 na Tsongu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
tipujem, ze vyhrá Tsonga, posledne zapasy s Djokom vyhral..Zatial mi vyšli všetky typy...aj keď tento nemusí!
Reagovat
smazaný uživatel
Už prišiel čas sa zobudiť zo sna.. keď nie teraz, tak už neviem kedy... come on Djokerrrr!!
Reagovat
smazaný uživatel
jo presne tak, ja doufam, ze by se to uz mohlo zlomit, jde videt maly pokrok od uvodu sezony
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga gooooooo !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mi tahle dvojice připomíná Fedexe a Murrayho :-). Federer taky porazil Andyho ve finále GS, ale od té doby s ním prohrává.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, filosof nepofata nás zase jednou obšťastnil svým názorem:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Názorem? :-D ale jdi ty.. jen takový dětinský postřeh :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist