Preview: Djokovič - Davyděnko

16. 10. 2009, 16:11
Previews 4
Oba letos do své sbírky přidali po třech trofejích. Ani jedna však není z podniků série Masters 1000. Zatímco Djokovič se v pondělí vrátí na třetí místo světového žebříčku, Davyděnko bojuje o účast na Turnaji mistrů. Narazí na sebe celkem počtvrté, již potřetí v Šanghaji.
Novak Djokovič - Nikolaj Davyděnko

Novak Djokovič neustále podává spolehlivé výkony. Na ty se letos nemohl spolehnout jen na třech grandslamech, kde byl nejdál v semifinále na US Open. I proto v létě přišel o post světové trojky, kam se však v pondělí znovu vrátí.

Jeho aktuálně největší konkurent Murray je totiž zraněný a dvaadvacetiletý srbský tenista vyhrál před týdnem turnaj v Pekingu. Získal třetí letošní titul, na podnicích Masters 1000 ale ještě netriumfoval. Čtyřikrát totiž prohrál ve finále. S Federerem, Nadalem nebo Murraym.

Svou spolehlivost předvádí srbský šoumen i v Šanghaji, kde loni vyhrál Turnaj mistrů. Letos se v nejlidnatějším čínském městě koná podnik Masters 1000 a Djokovič bez problémů porazil Fogniniho a Schüttlera. První set ztratil až v pátečním čtvrtfinále se Simonem. Oba tenisté předvedli nespočet krásných výměn, nakonec zvítězila Srbova větší kvalita a úderová jistota.

Nikolaj Davyděnko od roku 2005 na Turnaji mistrů nechyběl. Nebýt dlouhodobého zranění, měl by účast jistou zřejmě již nyní. Jenže o poslední volné letenky musí bojovat. A musí se uznat, že na první ročník v Londýně se mu chce.

Po posledním grandslamu sezony, kde kvůli zranění vzdal, vyhrál turnaj v Kuala Lumpuru a před týdnem v Pekingu nečekaně nestačil na Čiliče. V Šanghaji ale znovu podává dobré výkony. Zvládl souboje s Kunicynem i útočně laděným Gonzalezem, jenž rovněž bojuje o Londýn.

Ve čtvrtfinále porazil Radka Štěpánka 6-1 4-6 6-1. "Ve druhém setu mě zničil," řekl Davyděnko a na mysli měl útočný styl českého tenisty. "Pak jsem ale hrál lépe a lépe, soustředil jsem se, on zase začal chybovat a už neměl šanci," dodal ruský tenista.

Djokovič se s Davyděnkem utká počtvrté. Poprvé na sebe narazili loni v Davis Cupu, kdy srbský tenista kvůli nevolnostem zápas nedohrál. Pak se střetli až na Turnaji mistrů v Šanghaji: nejprve ve skupině a o pár dní později ve finále. Pokaždé se z vítězství radoval Djokovič.

Od dalšího šanghajského setkání se dá očekávat vyrovnaná bitva. U Davyděnka je motivace zřejmá, ale i Djokovič by jistě rád získal alespoň jeden velký titul, od kterého ho dělí dva soupeři. Fanoušci se v sobotu v 7:00 hodin ráno SELČ mají na co těšit.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
No to byl ale zápas, krásný. Jsem ráda že vyhrál Nikolaj, hrál skvěle ale Djoka taky samozřejmě. Bylo to hodně vyrovnaný. Jinak Novak mi začíná nějak vadit na kurtu, těmi jeho gesty, nervák :-D No každej sme nějakej. Jsem zvědavá na soupeře Nikolaje snad nebude moc unavený po tomhle boji, přeji mu vítězství!
Reagovat
smazaný uživatel
Kde mužu na netu vydět Nadala?? diky zaodkazy.

děkuji moc
Reagovat
smazaný uživatel
fromsport.com
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist