Preview: Djokovič - Berdych

22. 11. 2010, 10:30
Previews 35
Tomáše Berdycha dnes čeká premiéra na Turnaji mistrů. Snadného soupeře si v konkurenci osmi nejlepších tenistů uplynulé sezony přát nemůže, a tak vyzve předloňského šampiona Novaka Djokoviče.
Profily hráčů
Novak Djokovič - Tomáš Berdych

Tomáš Berdych nastoupí v pondělí ke svému prvnímu utkání na Turnaji mistrů a souboj se Srbem Novakem Djokovičem hodně napoví o šancích českého hráče na postup ze skupiny. Zápas v Londýně začne nejdříve v 15:15 hodin středoevropského času, podle obou aktérů nemá utkání favorita. 

"Oba tady s Djokovičem začínáme od nuly. Uvidí se, jak to komu sedne a komu to půjde líp. Určitě máme stejné šance," řekl Berdych v pátek v Londýně. "Bylo by skvělé začít výhrou, ale v tomhle zápase rozhodně nejsou favorité," přitakal třetí hráč světa Djokovič, který vede nad českým hráčem vzájemnou bilanci 3-1.

H2H 3-1:
Djokovic 4-6 6-3 6-2 6-4 (DC 2010)
Berdych 6-3 7-6 6-3 (Wimbledon 2010)
Djokovic 6-3 6-2 (Miami 2009)
Djokovic 7-5 6-1 (Bangkok 2008)

První zápas hodně napoví a bude důležitý, míní někdejší tenisté Tomáš Šmíd a Karel Nováček, kteří si v minulosti Turnaj mistrů zahráli. Berdych by měl hrát uvolněně, bez stresu a svoji hru založenou na dobrém servisu a tvrdých úderech. "Berdych nemusí nic měnit, jen hrát odvázaněji než na podzim," řekl ČTK Šmíd.

Letos se Berdych s Djokovičem střetl dvakrát. V semifinále Wimbledonu vyhrál, ale v semifinále Davisova poháru v Bělehradu na soupeře nestačil. "Ve Wimbledonu jsem měl za sebou hodně vyhraných zápasů, sebevědomí bylo na vysoké úrovni a bylo to vidět. To samé bylo pak u Djokoviče. Hrál finále na US Open a i když mohl být unavený, hrál sebevědomě, výborně a zasloužil si vyhrát," řekl Berdych.

Třiadvacetiletý Djokovič i o dva roky starší Berdych si letos zahráli grandslamové finále a vždy v boji o titul prohráli se Španělem Rafaelem Nadalem. Berdych na trávě ve Wimbledonu a Djokovič v září na US Open.

Berdychovi se od Wimbledonu příliš nedařilo, ale Djokovič ho nepodceňuje. "Prožil nejlepší sezonu v životě a zlepšil se hodně psychicky," řekl Srb, který možná více než na souboje v O2 areně myslí na finále Davisova poháru.

Turnaj mistrů hrál z Čechů naposledy předloni Radek Štěpánek, který se dostal mezi osmičku jako náhradník a dvakrát prohrál. Jako poslední zápas na Masters vyhrál Jiří Novák, který v roce 2002 v Šanghaji zaskočil Američana Andreho Agassiho. Posledním českým vítězem prestižního podniku je Ivan Lendl, jenž s pěti tituly drží spolu s Američanem Petem Samprasem rekord turnaje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
carolyn
Brož jak se zase snaží zaujmout, přijde po jaké době a hned začne poučovat co kam psát.....Smůla Broži, ať napíšeš cokoli, už to nebude mít takové grády jako kdysy.

Nebo myslíš, že když někomu napíšeš, že by měl používat "reagovat" nebo co jak psát, že tě okamžitě všichni poslechnou a začnou se podle toho řídit? :-D To snad né
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvam se za scestny nic rikajici prispevek pubertalniho kluka co mam doma. Co se tyce hry Toma, tak si bohuzel na sto procent vybral novackovskou dan. Djokovic pred tremi lety pri premiere neuhral ani set ve vsech zapasech.Byl to smutny pohled,ale chapu ho, kdo na kurtu nestal.to tezko pochopi.Asi se neslo oprostit od vyjimecnosti daneho okamziku. No uvidime, sance je ted uz mala,ale snad vice zabojuje v dalsich zapasech a necha lepsi celkovy dojem.
Reagovat
smazaný uživatel
Musim objektivne uznat, ze blake je negr
Reagovat
smazaný uživatel
Musim objektivne uznat, ze blake je negr
Reagovat
smazaný uživatel
Noléééé !!!
Reagovat
smazaný uživatel
A je to :(
Reagovat
smazaný uživatel
ty naivko.... prostě Berdych nemá tu kvalitu jakou si představuješ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je jako mířeno na mě?? Tak hele, byl ve finále Wimbledonu, takže nějakou kvalitu asi má, ty experte. Že se mu nedaří ted je věc druhá, ale pokud jsi někdy dělal nějaký sport tak víš, že ne vždy se musí dařit. Když se daří a vyhrává se, každej jenom chválí, jakej je to borec atd., a pak se dařit přestane, a najednou bys vyhodil komínem všechny jeho dobré výkony v sezoně. Možná, že se v tenise vyznáš, ale pokud píšeš, že Berdychova účast je "degradací turnaje" tak nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
To je jako mířeno na mě?? :-DDD
Vidíš tam kromě lopaťáka ještě jinou odpověď?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že jsem se tu bavil s lopatou43 a nevzpomínám si, že bych se tě na něco ptal :) fakt mě nenaštveš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu taky fandím, společně s Rogerem je to můj nejoblíbenější hráč, ale vidíš to sám. Na podání jakž takž, ale na returnu je to hrůza.... když už měl třeba 0-30 a šanci, sám se vyházel
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, kde se to dá sledovat na netu?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fromsport.com/c-4.html
Reagovat
smazaný uživatel
Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
V poslední době bohužel jo :( Třeba zápasy s Nieminenem ve Stockholmu neb s Kamkem v Basileji, tam si to prohrál sám :( i když třeba Kamke tam hrál životní zápas
Jinak hlavní problém u Toma bude asi opravdu ta hlava, zářným příkladem toho bylo čtvrtfinále s Davyděnkem v Paříži, ve druhém setu byl dva míče od výhry a ve třetím dostal kanára....

Právě ted Djokovic získal break ve druhém setu a vypadá to, že míří za výhrou :((
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tady děláš za bordel? Takhle se někomu odpovídá? Nevidíš nápis Reagovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je to na mě,náhodou ho vidím Brozi, ale můžu si to psát jak chci, a jestli se ti to líbí nebo ne mě při nejlepší vůli nezajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
berdych má v současnosti ztěží na TOP50. je to degradace turnaje že tam hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice jsem Berdovi vždy fandil,ale bohužel musím souhlasit..Je to děs!
Reagovat
smazaný uživatel
Na základě čeho bys tedy nominoval hráče na turnaj mistrů, když ne podle výsledků za celou sezonu? Lepší klíč prostě neexistuje... Berdych si to svými vákony zasloužil - tečka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pardon - výkony :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Všem pro smích jsi tu akorát tak ty. Berdych má na Turnaji co dělat, jelikož si místo vybojoval za výkony v celé sezoně. Kdyby měli hrát na Turnaji Mistrů jenom hráči, co ted mají formu, možná by tam hráli hráči jako Melzer, Haider-Maurer, Monfils a Dimitrov. To, že se ted Berdychovi nedaří neznamená, že nemá na Turnaji co dělat. Dobře,budme realisty, nejspíš nepostoupí, ale napsat, že tam nemá co dělat? Ale jdi...
Reagovat
smazaný uživatel
ale musíš uznat že jeho výkony jsou katasrrofální. porazit Berdycha je snadné stačí jen vracet míč a on sám udělá chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
jasná výhra Djokoviče. Kdo má rozum vsadí hned. Kdo nevsadí zapláče
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo má rozum, tak nevsází na kurz 1,3 nebo 1,4 lopato.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je všem pro smích hned dvě dvojchyby v prvním gamu... + 2 nevynucený chyby a je to hned ztráta podání. takový hráč nemá na tom turnaji co dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
berdich múže uhrát set,nebo Nováka dost potrápit ale vyhrát hmm to by musel mít lepší psychyku,dokáže sice držet si své podání ale v krizových situacích dělá kiksy a vynucené chyby nevyhraje tomu snad může věřit jen moc velkéj optimista ale držme se reality
Reagovat
smazaný uživatel
nic ve zlým, ale ty bys měl mít zas lepší pravopis.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Před včerejškem jsem si říkal, že je to určitě 50:50, jelikož Djokovič myslí na DC a Berdych nemá co ztratit. Jenže povrch vypadá dost pomale, což by měla být menší výhoda pro Djokoviče, který tohoto využil i v Davis Cupu. Dopadnou to může jakkoliv, kurzy jsou celkem směšné. Mírnějším favoritem je ale díky povrchu přeci jen Djokovič.
Reagovat
Teo
50 na 50? No to snad ne:o) Djokovič nemá jediný důvod se Berdycha bát. Ten neměl co ztratit ani v předešlých turnajích, a dopadlo to katastrofálně. Djoker má víc odehráno, je ve formě, což se o Berdychovi rozhodně říct nedá. Tipuju dvakrát 6:2. Největším soupěřem Berdycha bude hlavně on sám.
Reagovat
smazaný uživatel
no nemyslim si že berdych dostane nějakou sadu. ja su optimista sazim na vitězstvi berdycha 2:1 na sety kurs 6,8 ... když mu to pujde tak si myslim že uplně v klidu muže vyhrat!
Reagovat
Matti
to si odporuješ v tvrzení. Pokud je Berdych sám pro sebe největší soupeř, znamená to, že pokud mu to sedne nemá Djoko šanci?Ať tak nebo tak v těch kurzech by se měl hrát Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude jen bít bezhlavě do míčku,tak dostane zase kanára.
Reagovat
Teo
Podle mě si neodporuju. Dlouhodobě se ukazuje, že Berdych má největší problém hlavně sám se sebou. Technicky na to má, ale psychicky nikoli. Po úspěších na French Open a Wimbledonu měla éra "velkých" vítězství pokračovat, jenže on se sesypal jako domeček z karet. Důvod? Prý tlak okolí. Výmluva. Djoker je v tomhle směru o dost silnější soupeř, i když i on má zkraty. Dávno však podle mě ví, že aby byl dobrý, nesmí si připouštět tlak okolí...
Reagovat
smazaný uživatel
o tom svědčí ty jeho dvojchyby v důležitých momentech? ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist