Preview: Djokovič - Berdych

31. 3. 2009, 11:50
Previews 8
Novak Djokovič v Miami v roce 2007 triumfoval, Tomáš Berdych hrál loni semifinále. Letos na sebe narazí v osmifinále a bude to pro ně terpve druhé vzájemné střetnutí. To první vyhrál jednadvacetiletý Srb.
Profily hráčů
Novak Djokovič - Tomáš Berdych

V souvislosti s Novakem Djokovičem se od začátku sezony mluví o poklesu formy. Ještě před Australian Open uvedl, že vyměnil značku raket a že to chvíli potrvá, než si na nové náčiní zvykne. Jenže čas plynul a jednadvacetiletý Srb ani po třech měsících nepředvádí tenis hodný světové trojce. Jistě, vyhrál podnik v Dubaji, ale tam z různých důvodů hlavní favorité necestovali. A Murray během turnaje kvůli viróze odstoupil. Přesto to byl doslova vydřený a utrápený triumf.

Ale ani titul Djokovičovi živou vodu do žil nevlil. Dál podával nemastné neslanné výkony, jejichž hlavním jmenovatelem bylo velké množství nevynucených chyb. A to takových, že míčky ze Srbovi rakety létaly i několik metrů do autu. Těžko hledal rytmus a před čtrnácti dny neobhájil ani vítězství v Indian Wells, když po slabém výkonu podlehl Roddickovi.

Na Floridě zatím neztratil set s Dančevičem a Mathieuem. Výhry vcelku hladké, ale první z těžších soupeřů na Djokoviče čeká v dnešním osmifinále.

Také Tomáš Berdych neprožívá nejpovedenější vstup do sezony. Na Australian Open byl v osmifinále blízko výhře nad Federerem, ale to je ze strany třiadvacetiletého rodáka z Valašského Meziříčí vše. Na zbylých šesti turnajích porazil jen hráče čtvrté světové stovky Brydana Kleina. Začátkem ledna. Po návratu z Austrálie nestačil na vycházející hvězdu bulharského tenisu Dimitrova, Južného nebo Troického.

Po kolapsu v Indian Wells využil volného týdne k účasti na challengeru v Sunrise. Berdych prošel až do finále, v něm si však dojem z dobrého turnaje pokazil debaklem 1-6 1-6 se Söderlingem.

V Miami se tak od českého tenisty žádné zázraky nečekaly, byť obhajuje semifinále. O body však přijít nechce a o postupy se rve. Nejdříve ve třech setech zdolal Južného a předevčírem jen jednou ztratil servis proti Blakeovi a vyhrál 6-4 6-7 6-3.

Resumé: Berdych má na to dostat se do Top 10, ale sráží ho psychika. V zápase dokáže hrát skvěle, ale najednou přijde výpadek a vítězství si nechá uniknout. Na Floridě už v druhém kole utekl hrobníkovi z lopaty a možná mu to dodalo sebevědomí. Nyní ho čeká Djokovič, se kterým loni na podzim v hale prohrál. Jenže Srb je teď mnohem zranitelnější, než v loňském roce. Ačkoliv ani český daviscupový reprezentant neoplývá oslnivou formou, může agresivní hrou a náběhy na síť svést minimálně vyrovnanou bitvu. A čtvrtfinále proti vítězi francouzského souboje Simon - Tsonga by nemuselo být tak nereálnou vyhlídkou, jak naznačuje kurs 5.10 na Tomášovo vítězství.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
uz je s nim amen 2:4 2.set.Nie som fanusik Djoka, ale ocakaval som, ze Bedu porazi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáše sice vůbec nemám ráda, ale doufám, že to Djokovi nandá...Djok prostě musí ven!
Reagovat
smazaný uživatel
proč?
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, sfoukni tu nadutou bublinu!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomaši maš na něj dneska to dáš!!!
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že to budě pěkný zápas s českým šťastným koncem, doufám!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Počet game je vypsán hodně nízko a rozhodně se vyplatí vsadit na over!
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist