Preview: Dementěvová - Safinová

16. 8. 2008, 22:26
Previews 0
Finále ženské dvouhry na Olympijských hrách v Pekingu obstarají dvě tradiční letošní soupeřky - Dinara Safinová a Jelena Dementěvová. Ve čtvrtfinále Roland Garros, v semifinále v Hertogenboschi i ve finále berlínského turnaje se z vítězství radovala mladší Safinová, stane se tak i pod pěti kruhy?
Profily hráčů

Kromě třech zmíněných vzájemných duelů se tyto hráčky utkaly ještě čtyřikrát a bilance nyní hovoří ve prospěch Safinové v poměru 5:2, když všechny své výhry zaznamenala na antuce nebo trávě. Na tradičním tvrdém povrchu se naopak vždy radovala Dementěvová, což alespoň trochu zvedá její dnešní šance.

Dinara Safinová si v poslední době vede nadmíru dobře, což letos prozatím korunovala tituly z Berlína, Los Angeles a Montrealu. Skvělou formu si přivezla i na French Open, kde nejen, že sesadila z trůnu v tu chvíli světovou jedničku Marií Šarapovovou, ale nakonec si zahrála své vůbec první grandslamové finále. To bylo nakonec neúspěšné a z titulu se radovala Ana Ivanovičová.

„Byla to pro mě obrovská zkušenost. Doufám, že se sem příští rok vrátím,“ ohlédla se za finálovým zápasem současná světová šestka, což je její vůbec dosavadní nejlepší postavení.

Jelena Dementěvová byla naopak po vyřazení ve čtvrtfinále poměrně zklamaná a to i proto, že v zápase se svou dnešní soupeřkou měla mečbol a nakonec utržila ve třetím setu nepopulárního kanára.

Na takovéto porážky se jistě jen tak nezapomíná a Dementěvová ji určitě má stále v dost živé paměti. Safinové má bezesporu co vracet a Olympijské hry jsou určitě dobrou příležitostí pro odplatu, tím spíše souboj o vysoce ceněnou zlatou medaili.

„Ona je momentálně hráčkou s nejlepší formou na okruhu - vyhrává všechno. Bude to však tuhý souboj. Tento rok jsme se potkaly třikrát a já všechny zápasy prohrála. Už z tohoto pohledu to je pro mě velká výzva. Ale mám letos za sebou také několik velmi dobrých výsledků. Myslím, že si obě zasloužíme být ve finále,“ řekla starší z Rusek, která letos vyhrála turnaj v Dubaji.

Obě hráčky v poslední době hrají velmi dobře a opravdu těžko odhadovat, která z nich je dnes favoritkou. Bookmakeři společnosti bwin věří více Safinové, na kterou vypsali kurs 1.47. Jelena Dementěvová není rozhodně bez šance. U bwin si na ni vsadíte s kursem 2.50.

TenisPortal.cz, Mirek Umlauf

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist