Preview: Dementěvová - Cibulková

17. 4. 2009, 15:12
Previews 0
Slovenka Dominika Cibulková bude usilovat o své první letošní semifinále. Na zelené antuce v Charlestonu se jí však do cesty postaví světová trojka Dementěvová, která ve dvou zápasech ztratila zatím pouhé čtyři gamy.
Jelena Dementěvová

Jelena Dementěvová v úvodu sezony vyhrála 15 zápasů v řadě, až ji zastavila v semifinále Australian Open Serena Williamsová. Následně v Paříži prohrála až ve finále s Mauresmovou a v Dubaji ve čtvrtfinále s Venus. Pak ale selhala už v prvním zápase v Indian Wells, kde po bídném výkonu podlehla Češce Cetkovské. "Byl to můj nejhorší zápas za poslední rok," smutnila sedmadvacetiletá Ruska.

Díru do světa neudělala ani v Miami, když v boji o semifinále nestačila na Wozniackou. Antukovou sezonu zahájila v Charlestonu, kde obhajuje semifinále. Finalistka French Open 2004 na úvod smetla Julie Dittyovou 6-0 6-2 a znovu pouhé dva gamy ztratila s další Američankou Lepčenkovou. Zatím ani jednou neztratila své podání. Loni na antuce odehrála čtyři turnaje a kromě semifinále v Charlestonu hrála dvakrát ve finále a na Roland Garros vypadla až ve čtvrtfinále se Safinovou, přestože byla jediný míček od postupu.

Až s přechodem na antuku se Dominika Cibulková dočkala svého prvního letošního čtvrtfinále. V Ponte Vedra Beach však nestačila na Vesninovou. Dnes má možnost na reparát, ale proti o poznání těžší soupeřce. Devatenáctiletá Slovenka si před rokem zahrála na antuce finále v Amelia Island, pak se jí však nedařilo.

Resumé: Forma slovenské tenistky, jež v Charlestonu otáčela už utkání s Rodionovou, bude jen těžko stačit na třetí hráčku světa Dementěvovou. Ta dva ze tří vzájemných soubojů vyhrála, naposledy letos v Melbourne hladce dvakrát 6-2. Na oranžové drti se střetnou poprvé a i dnes bude favoritkou Ruska.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist