Preview: Davyděnko - Štěpánek

24. 4. 2009, 08:11
Previews 9
Radek Štěpánek se po třech nevydařených turnajích dostal už do čtvrtfinále barcelonského podniku dotovaného částkou dva miliony eur. O postup mezi nejlepší čtyři si zahraje s Davyděnkem, kterého v posledních vzájemných střetnutích porážel. Pokud opět uspěje, zahraje si o finále s Nadalem.
Nikolaj Davyděnko - Radek Štěpánek

Nikolaj Davyděnko zahájil sezonu jako pátý hráč světa, ovšem vinou zranění paty odehrál jen tři zápasy a velmi reálně mu v příštích týdnech hrozí vypadnutí z Top 10, jelikož ho během těchto týdnů čeká obhajoba dvou titulů. Definitivně se na kurty vrátil minulý týden v Monte Carlu, kde postoupil přes Karloviče a Nalbandiana, ve čtvrtfinále nestačil na Murrayho, přestože v obou setech vedl.

Ruský tenista si povrchy vybírat nemusí, tedy alespoň ne mezi hardem a antukou. Skvělý tenis předvádí z těch největších turnajů na French Open, Australian Open i na grandslamu v New Yorku. I když na žádném grandslamu ještě ve finále nehrál.

Vzájemné zápasy (3-4):
2007 ATP Masters Series Kanada (Hard)
Štěpánek 6-4 7-5 (čtvrtfinále)

2006 Rotterdam (Hard)
Štěpánek 4-6 6-3 6-3 (semifinále)

2005 ATP Masters Series Paříž (koberec)
Štěpánek 7-5 6-4 (čtvrtfinále)

2004 Moskva (koberec)
Davyděnko 7-6(2) 5-7 6-1 (čtvrtfinále)

2004 Estoril (antuka)
Štěpánek 7-6(4) 6-3 (3. kolo)

2003 Davis Cup, Česko (antuka)
Davyděnko 1-6 7-6(4) 6-2 3-6 6-0 (1. kolo)

2002 Vídeň (tv. povrch)
Davyděnko 6-1 5-7 7-5 (2. kolo)

Vítěz čtrnácti turnajů ATP hraje v Barceloně již pošesté a dnes bude usilovat o vyrovnání svého maxima z roku 2005, kdy hrál semifinále. Letos zahájil výhrou nad Clementem a včera porazil domácího Feliciana Lopeze, když po dvou hodinách a 42 minutách využil první z devíti brejkbolů a rozhodl o osudu utkání. Španělského tenistu udolal až v šestém vzájemném střetnutí.

Radek Štěpánek zažil ve třiceti letech nejpovedenější vstup do sezony, když získal svůj třetí a čtvrtý titul. Po postupu do čtvrtfinále Davisova poháru se mu však přestalo dařit podle představ. Na třech turnajích Masters zvládl úvodní zápas jen v Miami, kde vypadl v osmifinále s Verdaskem. První zápas na antuce nezvládl, když v Monte Carlu podlehl Lapenttimu.

Rodák z Karviné sice hrál na oranžové hlíně jen jednou ve finále, že by však na pomalém povrchu neuměl hrát, se říct nedá. Vždyť loni na antuce porazil Ferrera, Robreda nebo i Federera. V Barceloně proměnil svůj první start v roce 2005 v semifinále, v němž ho zastavil až Nadal. Letos zahájil třísetovou výhrou nad domácím Garciou Lopezem, následně porazil Tipsareviče a včera vyřadil osmého nasazeného Švýcara Wawrinku, s nímž vyhrál všechny čtyři vzájemné souboje.

Čtvrtou výhru v řadě si může připsat i proti Davyděnkovi, se kterým vyhrál i poslední měření sil na antuce, které se však konalo už před pěti lety.

Resumé: Štěpánek nemusí mít z ruského tenisty strach. Ví, že na něj umí zahrát a výhra nad Wawrinkou mu jistě dodala znovu sebevědomí. Davyděnko není po zranění ještě v optimální formě a to bude šance pro českého tenistu, kterému bookmakeři s kursem 3.21 příliš nevěří.

Vítěz tohoto duelu zná již jméno svého semifinálového soka. Bude jím antukový fenomén Rafael Nadal, se kterým mají oba tenisté pasivní vzájemnou bilanci. Štěpánek se Španělem ještě nevyhrál, naposledy spolu hráli koncem sezony 2005.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.fromsport.com/video.php?activity=5869&video=16776
Reagovat
kohlik
Kde na internetu se tto sleduje?
Reagovat
smazaný uživatel
potrebuju ten link na sledování po netu - zadarmo - pište nebo volejte!
Reagovat
smazaný uživatel
fájn takže fandim daviděnkovi:DDštěpánka prostě nemam ráda...
Reagovat
smazaný uživatel
pajuno, neser!!!
Reagovat
kohlik
Nevíte kde se to dá sledovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Buď na stadionu v Barceloně, nebo možná v nějaké TV:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud máš kabelovku, tak na Sportu 2..
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpec mu dá klepec:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist