Preview: Čtvrtfinále turnaje mužů v Cincinnati

21. 8. 2009, 13:40
Previews 20
Dnes v 18:00 hodin SELČ odstartují v Cincinnati boje o semifinále turnaje ATP Masters 1000. Představí se nejlepší světová čtyřka v čele s Federerem. Zastavit se je pokusí turnajová devítka Simon, nenasazení Berdych s Hewittem a také kvalifikant Benneteau. Poslední velká příprava na na US Open pomalu vrcholí.

Andy Murray (3-Brit.) - Julien Bennetteau (Fr.)
... od 18:00 hodin SELČ
Andy Murray má skvělou formu. Od French Open prohrál jen v semifinále Wimbledonu s Roddickem. Do Cincinnati přijel (a to doslova) jako čerstvý vítěz z Montrealu a obhájce loňského prventsví. A zatím si vede znovu skvěle. S Almagrem měl drobné potíže pouze v prvním setu, kdy nedokázal prolomit Španělův servis. Jinak ale utkání dominoval, stejně jako včera proti Štěpánkovi.

Snadnějšího čtvrtfinálového soupeře si snad ani nemohl přát. Julien Benneteau je až 55. hráčem světa a původně nezvládl ani kvalifikaci. Do hlavní soutěže se dostal až místo Del Potra, který se odhlásil kvůli únavě. Francouz se šance chopil a v třísetových zápasech zdolal Melzera a včera Garciu-Lopeze.

Murray jediné vzájemné střetnutí před třemi lety na trávě vyhrál a dnešní prohra loňského šampiona by byla senzací.

Roger Federer (1-Švýc.) - Lleyton Hewitt (Austr.) ... 19:30 hodin SELČ
Bezesporu tahák šlágr dnešního programu. Roger Federer od konce dubna získal tři tituly, včetně 14. grandslamového na French Open a 15. ve Wimbledonu. Prohrál jen minulý týden s Francouzem Tsongou, když ztratil výborně rozehrané střetnutí. V Cincinnati zkušeně zvládl úvodní zápas proti Acasusovi, včera musel po nepovedeném prvním setu otáčet duel s Davidem Ferrerem. "Byl silný vítr a já se s ním pomaleji spřátelil," řekl Federer, který v Cincinnati triumfoval v letech 2005 a 2007.

Lleyton Hewitt se po loňské operaci kyčle snaží o návrat zpět mezi elitu. Raketový vzestup to není. Spíše mu to jde podle fráze 'pomalu, ale jistě'. Za celou sezonu zaváhal jako favorit jen dvakrát. Naposledy minulý týden, kdy odskákal povedený den Juana Carlose Ferrera. V Ohiu již vyřadil Söderlinga a ve vynikajících výkonech pokračoval i dál. Šanci nedal Beckerovi a včera zastavil Roddickova přemožitele Querreyho.

"S Rogerem jsme odehráli už řadu velkých zápasů. Věřím, že tomu tak bude i zde," řekl osmadvacetiletý Hewitt. Se stejně starým Švýcarem odehrál přes dvacet utkání. Z prvních osmi soubojů odešel jako vítěz hned šesktrát Australan, jenže už dvanáctkrát v řadě na Federera nevyzrál. Set proti němu uhrál naposledy před dvěma lety právě v Cincinnati. A letos není bez šance. Hraje ve velké pohodě a Federer ve stoprocentní formě není. Přesto je velkým favoritem rodák z Basileje.

Novak Djokovič (4-Srb.) - Gilles Simon (9-Fr.) ... 21:00 hodin SELČ
Novak Djokovič v žebříčku útočil na druhé místo, nakonec ho však předstihl Murray a je světovou čtyřkou. V úvodu sezony se srovnával se změnou rakety, ale na antuce se mu dařilo skvěle. Třikrát nestačil až na Nadala. Z posledních čtyř turnajů však jen jednou přešel přes čtvrtfinále, a to bylo na turnaji nejnižší kategorie v Halle.

Minulý týden startoval v Montrealu, kde ve čtvrtfinále podlehl Roddickovi. V Cincinnati nejprve zdolal Ljubičiče a včera Chardyho. Ze svého výkonu proti Francouzovi byl ale tak frustrován, že dokonce rozlámal raketu. Obhájit loňské finále tak bude mít hodně těžké.

Gilles Simon se loni překvapivě prokousal do Top 10 a zahrál si i na Turnaji mistrů. Jenže do nové sezony vstoupil už s velkými očekáváními, zda své výsledky dokáže zopakovat. A čtyřiadvacetiletému Francouzi se už tak nedaří. Hned v deseti zápasech prohrál, přestože byl papírovým favoritem.

Už před týdnem v Kanadě ale naznačil, že by výkony v druhé polovině sezony mohly mít vzestupnou tendenci. V Torontu vyřadil i Davyděnka a to mu dodalo sebevědomí. Věřit si může i na Djokoviče, kterého jednou porazil a dvakrát prohrál vyrovnané třísetové bitvy.

Rafael Nadal (2-Šp.) - Tomáš Berdych (ČR) ... od 01:00 hodin SELČ (sobota)
Berdych s Nadalem rozhodně přátelský vztah nemá. Jejich souboje jsou vždy na ostří nože. Oba tak vždy mají dvojnásobnou motivaci uspět. Na okruhu ATP se potkají už po osmé. S aktuální světovou trojkou má český tenista bilanci tří vítězství a čtyř proher. Naposledy se však z výhry nad Nadalem radoval před třemi lety, následující tři zápasy pak pro sebe získal třiadvacetiletý Španěl a Berdych v nich neuhrál ani set.

"Prohrál jsem s ním tady v roce 2005 v neuvěřitelném zápase," připomněl Nadal na webu ATP zápas, kdy o vítěz rozhodl tie-break třetího setu. "Kurt je rychlý a všechno hraje do karet jemu (Berdychovi). Ale já se nevzdávám," dodal.

Rafael Nadal se na kurty vrací po zranění kolen. Dva měsíce nehrál od své překvapivé první prohry na French Open. Poprvé se představil před týdnem v Montrealu, kde vypadl ve čtvrtfinále s Del Potrem. Ani v Cincinnati není v ideálním rozpoložení a především v duelu se Seppim se hodně trápil. "Vyhrál jsem zápas, ale vyhrát tu titul? To nejspíš ne," řekl Nadal. "Míče jsou tu rychlé a moc neodskakují, tak je to těžké. Pro mě jsou tu složité podmínky, moje dosavadní výsledky to jenom potvrzují. Nejlíp jsem tu dopadl loni, to jsem došel do semifinále. Pro mě je to vždycky složité, uhrát tady dobrý výsledek," dodal.

Tomáš Berdych je letos teprve potřetí ve čtvrtfinále. V zápasech se mnohdy dost trápí a výsledky se ne a ne dostavit. V Ohiu měl na úvod štěstí, když Chilan Gonzalez kvůli zranění vzdal. Pak po obrovské bitvě zdolal Petzschnera a včera vyzrál na servis Australan Guccioneho.

Být Berdych v dobré formě, mohl mít proti Španělovi velkou šanci uspět. Chce-li vyhrát, musí srovnat hlavně svou hlavu. Pak by mohl ne zcela připraveného Španěla zdolat. Kdo uspěje ve 'vražedném souboji'?

Všechna utkání můžete sledovat na stanici Nova Sport.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes hrál Roger mnohem soustředěněji než včera a hned to bylo znát. Ale zítra, to bude jiný kafe!
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím vás neviete teraz po tom zápase Fedex-Lleyton nastúpi Djoker? díkes
Reagovat
smazaný uživatel
už viem:D:D
Reagovat
majjkaa
Roger, zatial velmi pekneee!
Reagovat
smazaný uživatel
Frantík zatím celkem slusne hraje, uvidime esi mu to vydrzi :)
Reagovat
smazaný uživatel
tvle prvni set a je treba rict ze frantik je fakt zatim i v mezihre lepsi :) + máry tam hazi jeden DF za druhym :)
Reagovat
smazaný uživatel
kde se na tyto zapasy mohu divat na internetu? diky
Reagovat
smazaný uživatel
www.bet365.com len sa musíš zaregistrovať, vymysli si údaje a potom dáš live streaming, vyberieš zápas a ide to excelentne.
Reagovat
smazaný uživatel
myp2p.eu
tam nahoře máš Live sport :)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray,Roger,Rafa a myslim ze i Simon :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Rafa,su stebou... i když to maš teške...
VAMOS!!!
Reagovat
smazaný uživatel
On ho dá, já myslím, že si to prohraje Berďa hlavou. To by musel mít životní formu a to se mi zase nezdá.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska Murray, Hewitt, Simon a Berďa... i kdyz doufam ze s tema prvníma třema se hodně mýlím :D
Reagovat
smazaný uživatel
jej sry, blby autorefresh :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska Murray, Hewitt, Simon a Berďa... i kdyz doufam ze s tema prvníma třema se hodně mýlím :D
Reagovat
smazaný uživatel
Takže.. to by bola sranda, keby Samurája porazil Bennetteau :) Ale moc tomu neverím. Takže Murray víťaz v dvoch setoch. Ďalej tu máme Federera, ktorého by Hewitt mohol dosť potrápiť, vidím to na tri sety. Víťaz - nehodlám si tipnúť. Potom prichádza moja hlavná čerešnička večera, dvaja moji oblúbení, tipujem víťazstvo Noleho (snáď sa polepší lebo za seba neručím) keby hral lepšie než včera tak by to mohlo byť v dvoch setoch ale s takouto fazónou neviem neviem... a teraz posledný match - Nadal pravdepodobne vyhraje ale ohľadom jeho kolienok si tiež radšej netipnem bližšie...
Reagovat
smazaný uživatel
Snad postoupí Lleyton,Novak,Tomáš a Murray, vidět v semi benetaua nechci teda.
Reagovat
smazaný uživatel
já chci vidět Feda s Murrym :) v semi...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady není o čem mluvit,kdo je favoritem ve svém utkání.Tak snad bude semi v podobě nejlepší světové čtyřky,
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist