Preview: Cibulková - Mauresmová

15. 9. 2008, 15:13
Previews 0
V japonské metropoli Tokiu hrají tento týden ženy na další z turnajů WTA. Na podniku dotovaném částkou 1.340.000 dolarů se v úterý ráno SELČ představí Slovenka Dominika Cibulková, která má obtížný los - v 1. kole ji čeká bývalá světová jednička Amelie Mauresmová a v případném dalším zápase by narazila na Rusku Safinovou.

Dominika Cibulková si svými výkony v letošní sezoně vybojovala už příčku v elitní světové dvacítce. Dvakrát si již zahrála ve finále prestižního turnaje - v dubnu na antuce v Amelia Islandu prohrála až s Ruskou Marií Šarapovovou a začátkem srpna na rychlém povrchu v Montrealu s Dinarou Safinovou. Právě v Kanadě získala zatím svůj nejtučnější šek na téměř sto tisíc dolarů.

Devatenáctiletá Slovenka na sebe upozorňuje prakticky po celou sezonu. Už v Dauhá porazila Venus Williamsovou nebo Patty Schnyderovou a zahrála si čtvrtfinále. Získala i skalpy Čakvetadzeové, Bartoliové, Petrovové, Jankovičové nebo své dnešní soupeřky, Amelie Mauresmové. Tu přehrála v Amelia Islandu. Naposledy se představila na US Open, kde ve třetím kole podlehla Polce Radwaňské.

Loni hrála v této době méně prestižní podnik v čínském Guangzhou a postoupila do semifinále. Obhájit ho letos na turnaji v Tokiu bude nesmírně těžké, protože už v druhém kole může narazit na Dinaru Safinovounebo nebo ve čtvrtfinále na Annu Čakvetadzeovou. Za postup mezi nejlepší čtyři v Japonsku by si však oproti loňsku polepšila o 130 bodů.

Ani úvodní kolo nebude pro rodačku z Bratislavy žádnou procházkou. Narazí na bývalou světovou jedničku Amelii Mauresmovou. O deset let starší Francouzka však už více jak rok čeká na postup do finále. V úvodu letošní sezony se jí hlavou honily dokonce myšlenky na konec kariéry.

Propad do čtvrté světové desítky ji tak nemohl minout. Ovšem v létě si zahrála semifinále v Cincinnati i New Havenu, a na US Open postoupila mezi nejlepších šestnáct a rázem v žebříčku poskočila těsně za svou dnešní soupeřku. Nutno podotknout, že ze silnějších soupeřek letos po velkém boji porazila jen Radwaňskou a Schnyderovou.

Resumé: Bookmakeři Bwin vidí šance na postup stejné. Na straně Cibulkové je mládí, dravost, forma nebo vyhraný vzájemný duel. Mauresmová však stále má svou kvalitu a může využít svých dlouholetých zkušeností. A v létě se jí na rychlém povrchu vcelku dařilo. A tak si na obě tenistky můžete vsadit s kursem 1.85

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist