Preview: Bolelli - Bellucci

23. 9. 2008, 11:20
Previews 0
V thajském Bangkoku se ve středu dopoledne utká Ital Simone Bolelli s Thomazem Belluccim z Brazílie. Oba tenisté se v létě na turnajích hraných na rychlém povrchu trápili. Kdo v prvním vzájemném zápase odstartuje lépe halovou sezonu? Odpočinutý Evropan nebo Jihoameričan, který o víkendu absolvoval náročné zápasy v Davis Cupu?
Profily hráčů
Simone Bolelli - Thomaz Bellucci

Simone Bolelli si letošními výkony vysloužil pozici mezi padesáti nejlepšími hráči světa. Nejvíce si pomohl finálovou účastí v Mnichově, kde na místní antuce prohrál až ve finále s Fernandem Gonzalezem. Během sezony získal už řadu cenných skalpů. Porazil například Simona, Kiefera, Baghdatise, Fernanda Gonzaleze nebo na French Open Del Potra, který následně z 32 zápasů pouze třikrát prohrál.

Naopak Bolellimu se v létě na rychlém povrchu výsledkově nedařilo. Z šesti utkání dokázal porazit jen Jihoafričana Andresona. Proti Djokovičovi však podlehl až ve dvou zkrácených hrách, s Hanescem a Fogninim po třísetové bitvě. Naposledy se představil na US Open, kde nestačil na Wawrinku.

Dvaadvacetiletý Ital hraje nejraději na antuce, ale hala, ve které se turnaj v Bangkoku pořádá, mu cizí není. Loni v hale vyhrál challenger v Bratislavě a letos si zahrál semifinále ve Wroclavi. Na jaře v Davis Cupu porazil i Karloviče. O uplynulém víkendu však do týmové soutěže za Itálii odmítl nastoupit a tamní federace ho potrestala. Bolelli tak zřejmě využil volného času k přípravě na halové turnaje.

Naopak Thomaz Bellucci o víkendu odehrál dvě těžká daviscupová utání. Dvacetiletý Brazilec v nich po bitvách prohrál s Ančičem i Karlovičem. Může se na něm tak projevit únava ze zápasů, ale i následné cesty z Evropy do Asie. V Chorvatsku se však alespoň rozehrál na kurtech pod střechou.

Podobně jako Bolelli hraje raději na antuce, na které letos vyhrál už čtyři challengery. Téměř bez zkušeností z turnajů ATP se už jako hráč první světové stovky objevil po zvládnuté kvalifikaci na svém prvním grandslamu - na French Open však hned v prvním kole podlehl trojnásobnému obhájci Nadalovi.

V létě už hrál pouze podniky okruhu ATP, ale na rychlém povrchu se mu nedařilo. Před US Open prohrál všech pět zápasů (Falla, Verdasco, Karlovič, Hrbatý, Clement). V New Yorku sice přešel přes Španěla Hernandeze, ale ve formě hrající Del Potro už byl nad jeho síly.

Resumé: Oba soupeři v létě na rychlém povrchu vyhráli pouze jediné utkání. Bolelli si před halovou sezonou odpočinul, naopak Bellucci má za sebou náročný víkend v Davis Cupu. Více zkušeností a cenných výher má na svém kontě Ital, a tak je v zápase s kursem 1.42 favoritem. Na Bellucciho je vypsán kurs 2.65.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist