Preview: Berdych dnes zahájí Turnaj mistrů proti Djokovičovi

21. 11. 2011, 08:00
Previews 64
Tomáš Berdych zahájí svou druhou účast na Turnaji mistrů proti nejtěžšímu možnému soupeři. Dnes večer se v Londýně postaví proti světové jedničce Novaku Djokovičovi ze Srbska, letos jen čtyřikrát poraženému, kterému by ale chtěl vrátit všechny prohry za uplynulý rok.
Profily hráčů
Novak Djokovič - Tomáš Berdych

I loni vstupoval Tomáš Berdych do Turnaje mistrů zápasem proti Novaku Djokovičovi a prohrál. Letos na Srba nevyzrál ani v jednom ze tří duelů, ale dva (v Cincinnati a v Dubaji) kvůli zranění nedohrál. "Budu se snažit udělat vše pro to, aby se mi to tady povedlo a vyhrál jsem já," vyhlásil Berdych v Londýně. 

Na Djokoviče nechystal zvláštní taktiku. "Pokud ze sebe dostanu svůj nejlepší tenis, jsem schopen porazit každého," řekl Berdych, který letos porazil hráče elitní desítky čtyřikrát z jedenácti duelů. "Tyhle chlapíky jsem schopen porážet a tady se na nejvyšší úroveň pokusím dostat," dodal.

Šestadvacetiletý Berdych porazil Djokoviče v kariéře jen jednou z osmi zápasů. Loni uspěl v semifinále Wimbledonu, kde srbského protivníka jasně přehrál agresivní hrou a výborným podáním. "Servis bude základem úspěchu i tady, protože Djokovič má jeden z nejlepších returnů na světě. Nesmí (Berdych) na nic čekat a hrát svoji agresivní hru," řekl ČTK daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil, bývalý trenér české jedničky.

V závěru sezony hraje Berdych v pohodě. Vyhrál v Pekingu a na turnaji série Masters v Paříži, který byl generálkou na Turnaj mistrů, došel do semifinále. "Tomáš má formu, zatímco Djokovič působil po vynikající sezoně v posledních týdnech méně soustředěný a padla na něj únava. Tomáš má určitě šanci ho porazit," uvedl Navrátil.

Djokoviče, letos vítěze deseti turnajů včetně grandslamových Australian Open, Wimbledonu a US Open, navíc sužovalo zraněné rameno, ale v Londýně trénoval normálně. "Podávám na sto procent, jsem na zápasy připraven. Bude to tvrdý úvodní zápas pro nás oba," řekl Djokovič směrem k utkání s českým tenistou. "Tomáš měl v posledních týdnech pár skvělých výsledků. Je v dobré formě a rád hraje v hale," dodal srbský tenista.

Berdych se zvláště na vstup do Turnaje mistrů soustředil nejvíce. První duel je důležitý pro psychiku a naladění hráče. "Hodně napoví začátek. Když prohraju, není to ztracené, to ne. Ale od prvního zápasu se bude vše odvíjet," řekl Berdych.

Zápas skupiny A mezi Berdychem a Djokovičem je na pořadu jako poslední v pondělním programu od 21:00 SEČ. Živě ho vysílá Nova Sport.

Berdych se před začátkem soutěže cítí po úspěšném závěru sezony skvěle a vyhovuje mu povrch haly i míče, se kterými se bude hrát.  Je spokojený také s tím, že v Londýně je netypicky teplé počasí, takže hráčům se lépe trénuje. Tréninkové kurty jsou totiž postavené na okraji haly, kde jsou sice pod střechou, ale minimálně izolované od venkovní teploty. "Loni tam teplo nebylo, sotva dvanáct stupňů. Letos je to v tom daleko lepší, počasí o hodně příjemnější," řekl.

V prvním dnešním utkání skupina A se střetnou od 15:00 hodin Španěl David Ferrer a domácí Andy Murray.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

64
Přidat komentář
Labi
no musim říct že dnes jsem věřil že Berdych vyhraje Djokovic momentálně není takovou hrozbou a očekával jsem poměrně slušný tenis...to se však naplnilo pouze co se týče výsledku, protože to co dokazal doslova p.osrat Berdych z toho ještě ted bolí oči
Reagovat
smazaný uživatel
to vis no, presne tyhle momenty deli dobry hrace od spickovejch...
Reagovat
rib
jj, taky jsem věřila, fandila, ale prostě - stejně jako včera Mardy - netrefený prázdný kurt, to opravdu není na výhru... Ach ta hlava...
Reagovat
smazaný uživatel
caute, neviete o nejakom linku na priamy prenos cez net. Vdaka!
Reagovat
darek.vrana
livescorehunter.com
Reagovat
smazaný uživatel
dnes doufam vyhraje berda a smete toho jugoslavskeho magora z kurtu
Reagovat
smazaný uživatel
je to šok!!....:)
a doufám že další šok přijde večer:)
Reagovat
gigin
nesýčkuj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa ten zápas náhodou páčil a na rozdiel od väčšiny si nemyslím, že by ho Ferrer dostal zadarmo. David hral dobre, zaslúžil si vyhrať, psychicky zostal koncentrovaný celý zápas a najmä rozhodujúce momenty..To nebýva u neho zvykom..Ferrer nie je v hale až taký zlý, hral už finále turnaja majstrov a odvtedy výrazne zlepšil servis..Ja nie som Murrayho fanúšik, ale to si nikto nevšimol, že on sa dramaticky zhoršil na servise všeobecne?..Pri výhrach nad Nadalom AO, US open mu to zabezpečil práve servis!..Ani v jednom zápase tohto roku som ho nevidel podávať ako v tých časoch...+ Celkovo je fajn, že hviezda prehrala, situáciu v skupine to zamotá a urobí ju zaujímavou..Nemyslím si však, že to práve Berdychovi pomohlo.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja s tebou rozsirim tu mensinu.... Davida mam rada (jeho tenis uz mene)a velmi ocenuju, jak mazacky v obou setech pristoupil k jejich zaveru. Ze prohrala hvezda mi take nevadi, mohlo se s tim klidne zacit uz vcera vecer a dneska vecer lze pokracovat!!! :-)
Takze vlastne jenom nesouhlasim s posledni vetou. Kazde zavahani prvnich ctyr posili psychicky dalsi ctyri, kdyby nic jineho. :-)
Reagovat
a.magerova
Repere finále z roku 2007 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dej pokoj, tak jednoznačné finále bych vidět nechtěl. Ferrer snad v životě Federera neporazil.
Reagovat
smazaný uživatel
cekal snad nekdo neco jinyho? Kde je ted ta jeho slavna snura, kdyz ma prodat to co umi, tak to proste nejde... V treninkovym zapase by ho porazil...
Reagovat
steve79
Je to velké překvapení,prohra Murrayho. Ten zápas jsem neviděl, ale musel být hodně zajímavý. Uvidíme co dneska tomáš s Djokovičem.
Reagovat
Jiri
Myslim, ze jste na Andyho trochu prisni. Neprohral zadnym debaklem a navic Ferrer umi prekvapit. David mohl hrat vklidu jako jasny outsider (dle nekterych prispevku tady). Evidentne si to vsichni predstavovali tak, ze Andy vyhraje 2x 6:1 (?) Vzdyt jde o turnaj nejlepsich tenistu sezony, tak proc vlastne ne :) Vsichni jsme ted zvykly jen na 4 jmena, ale jsou tu i dalsi, kteri kdyz maji formu a favorit zrovna ne, dokazi prekvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
To je úplný nesmysl, nikdo nemohl čekat, že ho Andy zničí. Jde ale o to, že on prostě ten zápas posral celý, netrefoval servis, hrál prostě mizerně, kdežto Davidovi stačil jeho lepší nadprůměr. Že neprohrál debaklem? To je nějaká útěcha?
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře mu tak, taky bych nečekal že prohraje a navíc ve dvou setech, ale za tu svoji pasivitu si nic jinýho nezaslouží. Doufam že už nepostoupí
Reagovat
Jiri
"stačil lepsi nadprumer" :) zajimave. Kazdopadne nedelejme z toho vedu. Je to sport a neni predem nalajnovane, jak to dopadne. Uvidime, jak na tom bude temer "nezdolny" Djoker. Ani tady prece neni favorit jasny (?)
Reagovat
l00bor
Co říct na Murrayho souhlasím s většinou názoru.Hrál tužku...
Reagovat
smazaný uživatel
Andy prohrál, Congáč prohrál a Rafan se štěstím jen 2:1. Pěkně to začíná :-(
Ještě by mě dnes mohl "potěšit" Berdyš. Snad už bude Novak konečně v pořádku.
Reagovat
a.magerova
No tak já jsem zatím spokojená :-))
I bez satelitu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, zatím všechno úplně naopak, než jsem chtěl.
Reagovat
a.magerova
Taky mě trochu zklamalo, že Fish nevyhrál !!! Ale jinak OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhorší výkon Murrayho v celé sezoně, který jsem viděl. To i s tím slizákem Youngem v Indian Wells hrál lépe nž teď. Žádný servis, stejně jako proti Berdychovi naprosto nulový bekhend, který je jeho nejsilnějším úderem, dále neschopnost zakončit výměnu u sítě a na defenzivního hráče i neuvěřitelný počet chyb. Ferrer nemusel ukázat zhola nic a stačilo mu to. Tohle si prostě za rámeček nedá, bezkrevný výkon. Prohrát v hale s Ferrerer 0-2 chce kumšt, navíc si tímhle zavřel dveře do semifinále, kdyby aspoň vyhrál set, ale takhle, těžko s tím něco udělá. Bude muset porazit i Djokovice i Berdycha a minimálně jednoho z nich 2-0, nejlépe oba dva.

Tenhle zápas mi připomněl 2 roky starý zápas Djokoviče se Soderlingem, kdy to taky Djokovic takhle podělal, prohrál 0-2 a nestačili mu ani 2 výhry s Davyděnkem a Nadalem. Jestli se takhle útočí na titul a bojuje o post trojky, tak tam pak Murray nemá co dělat. Doufám, že si aspoň večer spravím chuť pořádným zápasem.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto výstižný příspěvek, líp bych to asi nenapsal. Na Murrayho se prostě nedalo dívat.

Co víc dodat než to, že Berdychovi šance na semifinále se lehce zvýšily. Dnes má šanci to zkusit a přesvědčit mě.
Reagovat
tito
Já ten zápas viděl až od druhého setu ale každopádně na mne dělal Andy dojem, že Davida podcenil a když si uvědomil, že jde do tuhého, bylo už pozdě. Lehkovážný, nekoncentrovaný, upřednostňující parádičky před strategií. A David toho dokonale využil.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy mě zklamal, tohle měl být jednoznačně jeho zápas. Teď to bude mít už s postupem těžké. Na druhou stranu ty první tři zápasy ukázaly, že to tam ta top4 nebude mít vůbec jednoduché.
Reagovat
a.magerova
Gratuluji Davidovi. No tak David už ve finále TM (2007) na rozdíl od Andyho byl, takže žádné až tak velké překvapení to nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale bylo, Murray s ním na tvrdém povrchu neprohrál, měl lepší formu, navíc Ferrer měl v roce 2007 životní sezonu a bylo to v jiném prosteřdí.
Reagovat
a.magerova
Teď hlásili v rádiu, že na kurtu je Roger v civilu a přebírá trofej pro nejoblíbenějšího hráče :-))
Reagovat
smazaný uživatel
hlásili v rádiu :-)))
Hlavně to bylo v televizi, volné satelitní kanály BBC (jejich vynikající Wimbledon + další tenis) pořád ještě neznáš?
Reagovat
a.magerova
No jo no... jsem nepoučitelná !!!
Ale taky jsem musela hned, po podpisu Davida na kameru (a ani zápas jsem nemohla sledovat celý), jít makat, takže bych to tak či tak neviděla :-((
Reagovat
tito
dnes rozhodně druhé housle nehraje. Pěkný zápas. Jo a řekl někdo Andymu že se dnes nejedná o exhibici?
Reagovat
Pe3k
Klasický Murray, když o něco jde, tak se psychicky složí a prohraje. Díky tomu se Berdychovi otevírá cesta do semiáfinále...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhorší výkon Murrayho v celé sezoně, který jsem viděl. To i s tím slizákem Youngem v Indian Wells hrál lépe nž teď. Žádný servis, stejně jako proti Berdychovi naprosto nulový bekhend, který je jeho nejsilnějším úderem, dále neschopnost zakončit výměnu u sítě a na defenzivního hráče i neuvěřitelný počet chyb. Ferrer nemusel ukázat zhola nic a stačilo mu to. Tohle si prostě za rámeček nedá, bezkrevný výkon. Prohrát v hale s Ferrerer 0-2 chce kumšt, navíc si tímhle zavřel dveře do semifinále, kdyby aspoň vyhrál set, ale takhle, těžko s tím něco udělá. Bude muset porazit i Djokovice i Berdycha a minimálně jednoho z nich 2-0, nejlépe oba dva.

Tenhle zápas mi připomněl 2 roky starý zápas Djokoviče se Soderlingem, kdy to taky Djokovic takhle podělal, prohrál 0-2 a nestačili mu ani 2 výhry s Davyděnkem a Nadalem. Jestli se takhle útočí na titul a bojuje o post trojky, tak tam pak Murray nemá co dělat. Doufám, že si aspoň večer spravím chuť pořádným zápasem.
Reagovat
smazaný uživatel
Neměla to být reakce.
Reagovat
smazaný uživatel
uz nekolikrat sem te varoval - neber si Novaka do huby ty Pyji. Koho zajima tvuj nejoblibenejsi herec ty šašku.... Svycarsky Prase ti vyhralo po ......a hažeš machry. Včeras pod schizofrenim nickem armstrong si zas psal bludy
Reagovat
a.magerova
No to je zase úroveň vyjadřování :-(( hnus velebnosti.
A ani to, žes napsal Prase s velkým P Tě jaksi neomlouvá !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Svycarsky Prase :-D
Náš milánek je zpět. Jaký byl tvůj předchozí nick?
Reagovat
Pe3k
Jeho nick byl 99.9.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě předtím tam měl číslo 24.
Reagovat
smazaný uživatel
Pyj Pe3k za 1

Boršč za 1

---------------

dobre hosi !!!
Reagovat
smazaný uživatel
uvedomte si, ze pokud svycarek uz nikdy neurve Grand, tak zustane pouze jenom a jenom kreaturou. To bude hodne smutny odchod. Soucasny turnajek na 2 sety - je jenom soutez ranenych a vyhaslich
Reagovat
Pe3k
No coment. To mluví samo za sebe :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Berdycha bude úspěch, když uhraje set, ale ani tomu moc nevěřim.
Reagovat
Pe3k
Pokud bude Nole fyzicky v pořádku - vyhraje. Každopádně se na zápas těším, protože si po tom včerejším vystoupení chci zpravit chuť. Bože dej pohledný zápas plný winerů a útečného tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
To bych od takového jazykobrusiče nečekal!
Reagovat
Pe3k
Dík za upozornění, nicméně bych byl raději, kdybys napsal něco o tenisu. To bych chtěl asi moc, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, a já bych od tebe chtěl pravý opak!
Reagovat
gigin
Já se k tomu raději ani nevyjadřuju... Fandím Novakovi, vím, že je papírový favorit, ale stejně ten Tomáš je nevyzpytatelný, a mám takového divného tušáka, že ho dneska smete z povrchu londýnského tenisového kurtu, jak malé štamprle z hospodského stolu ve Vizovicích :-)
Reagovat
tito
Tak už jsi si letos užil víc než dost, i kdyby, tak toto ti náladu až tak nezkazí...:-)
Reagovat
gigin
Nakonec máš recht !!! :-)))))) a díky :-)
Reagovat
Jersey
stačí mi když bude mít tomáš víc es než djoker, jinak budu držet palce aby ho zkusil i porazit,letos už k tomu měl 2x blízko ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumiem moc optimizmu českých fanúšikov. Pre mňa je Djokovič favoritom číslo jedna, zdravotné problémy mu neverím, Nole posledným turnajom proste neprikladal veľkú dôležitosť a tak ich "odsabotoval"..Netvrdím, že sa nemôže stať zázrak, no nemyslím si, že práve dnes sú hviezdy naklonené zázrakom viac, než po iné dni.
Reagovat
smazaný uživatel
V které diskusi si videl ten optimismus. Já osobně to vidím tak na 4 ku 1 pro Nola, ale budu doufat, že Berďa překvapí. Hlavně se těším na pěknej tenis.
Reagovat
a.magerova
No on je to spíš optimismus Tomášův (což chápu, nemůže si říkat, že prohraje), já zase nechápu proč chtěl před losováním právě tyto soupeře, i podle postavení v žebříčku je v ní Tom nejslabší článek, palce mu ale držet budu a věřit v zázrak taky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle postavení v žebříku bylo dané, že Tomáš dostane do skupiny vždy jednoho z dvojic Djokovič - Nadal, Murray - Federer, Ferrer - Tsonga. On si přál z každé dvojce toho, na koho si víc věřil. Jasný je, že si v této společnosti stejně moc nevybere :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi protoze alternativa by byla Nadal, Federer a Tsonga, coz, priznejme si, je dost silnejsi squadra, nez mozna zranenej Djokovic, Ferrer v hale a Murray, kteryho porazil pred tydnem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych má dnes neobvyklou šanci, porazit neoblíbeného soupeře. Vypadá v pohodě, má slušnou formu, měl by být v rytmu. Djokovič je zatím otazníkem, určitě se nedá očekávat ani famozní výkon jako před pár měsíci, ani špatna hra jako před pár lety, očekávat se dá vysoký standard. Myslím, že utkání bude vyrovnané, stejně jako v předchozích dvou zápasech na turnaji, budou rozhodovat maličkosti. Zatím byly vždy na straně favoritů, dnes to bude chtít Tomáš změnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Co na to náš neomylný věštec?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš pana lopatu? To už jeho názory budeme vyhledávat bez ohledu na jejich pochybnou objektivitu? xD
Reagovat
smazaný uživatel
Ptám se proto, abych věděl na koho vsadit.
Reagovat
Teo
Lžete! :o)
Reagovat
VlS
...a vůbec nerozumíte tenisu °-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist