Podzimní suverén Djokovič porazil Nadala a potřetí vyhrál Turnaj mistrů

11. 11. 2013, 21:40
Aktuality 230
TURNAJ MISTRŮ - Novak Djokovič potvrdil svou podzimní dominanci triumfem na Turnaji mistrů, který vyhrál potřetí v kariéře. Již 22 zápasů neporažený Srb ve finále porazil světovou jedničku Rafaela Nadala, který naopak na první titul z vrcholu sezony čeká dál.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič potvrdil skvělou formu v závěru roku. Od prohry ve finále US Open právě s Rafaelem Nadalem nenašel už ve 22 zápasech v řadě přemožitele. 

Dnes v londýnské O2 areně byl Djokovič téměř perfektní a Nadala přehrával. Lépe se pohyboval, měl přesnější i razantnější údery a z defenzivy přecházel do útoku. V prvním setu vedl 3-0, pak sice Nadal předvedl tři nejlepší gamy v zápasu a srovnal na 3-3, ale další tři hry vyhrál opět srbský tenista. 

I v druhém setu měl Djokovič neustále převahu. Nadal se ve většině výměn bránil, jen dotahoval soupeřův náskok a s obtížemi bránil svůj servis. O rok mladší Srb měl vývoj pod kontrolou, dokázal protivníka rozebrat, čišela z něj sebejistota a zápas vyhrál za hodinu a 36 minut 6-3 6-4. 



"Tohle je nádherné místo pro finále sezony a skvělý výsledek, který ale není jen můj. Tenis vypadá jako individuální sport, ale za vším stojí celý můj tým a tomu děkuji," řekl Djokovič při slavnostním vyhlášení a ocenil i Nadalovu sezonu. "Vím, co jsi letos dokázal. Gratulace k tomu, že si zakončil sezonu jako světová jednička." 

Novak Djokovič a Rafael NadalDjokovič vítězstvím v Londýně navázal na svůj loňský triumf a na výhru z roku 2008. Letos jako neporažený král turnaje vydělal 1,923 milionu dolarů (skoro 52 milionů korun). Z Londýna bude již trojnásobný vítěz vrcholu sezony spěchat do Bělehradu, kde v pátek začne finále Davisova poháru s Českem. 

"Chtěl bych pogratulovat skvělému hráči, který se jmenuje Novak. Byl o třídu lepší a přeji mu hodně štěstí i do finále Davis Cupu," řekl Nadal, který dnes zahrál jen 9 winnerů a udělal 21 nevynucených chyb. "Zadruhé chci poděkovat lidem, kteří mě tu podporovali. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát před jedním z nejlepších publik."

Španěl dnes nedokázal nevyšperkovat skvělý návrat po zranění titulem z Turnaje mistrů, který mu v jinak již kompletní sbírce velkých trofejí stále chybí. Útěchou pro třináctinásobného grandslamového šampiona může být alespoň fakt, že zakončil rok jako světová jednička. Letos se totiž ze 17 turnajů jen ve Wimbledonu nedostal alespoň do semifinále a jen třikrát chyběl ve finále. Celkem získal 10 titulů.

"Tohle byla bezpochyby moje nejlepší sezona kariéry. Po tom zranění, které jsem měl loni, najednou stojím na turnaji pro nejlepší tenisty. Loni jsem tu chyběl a byl jsem smutný. Ještě jednou díky všem na celém světě, kteří mě podporovali. Na viděnou příští rok," dodal Nadal.

Djokovič má po dnešku s Nadalem stále negativní bilanci vzájemných utkání 17-22, ale ve finálových zápasech je Srb už lepší. Nad rodákem z Mallorky vyhrál deset finále z devatenácti.

- TURNAJ MISTRŮ 2013 -(Londýn / Velká Británie, tv. povrch / hala, 6.000.000 eur)pondělní výsledky (11. 11. 2013)
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 6-3 6-4
esa: 6-0
dvojchyby: 0-4
úspěšnost 1. podání: 66-74 %
brejkboly: 3/11 - 1/3
vítězné údery: 19-9
nevynucené chyby: 21-23
čas: 1 hodina a 36 minut

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

230
Přidat komentář
Sonja
Reagovat
Rafaeoli25
Nedá se říct vadí, já Noleho uznávám a mám ho raději než Rogera, ale Rafa je pro mě prostě č.1, takže samozřejmě chci aby vždy urval maximum :)
Reagovat
Sonja
Já myslela zdejší Noleho fanoušky, kteří třeba projevili trochu toho optimismu...hned si měl ukrutnou potřebu korigovat:-)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když hned někteří začali psát "no a teď vyhraje všechny čtyři gs v jednom roce" apod., tak jsem se prostě vyjádřit musel :)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně pro Stan_Borowitz: hele ale já si fakt jako nějaká celebrita nepřipadám. Na TP chodím proto, že lepší a fundovanější diskuzi na českým netu nejít nelze. Ale chtěl bych se ohradit, myslím si, že kritiku umím přijmout. Když je konstruktivní a přímá. Ale když si přečtu "ten komentátor je děsnej, jak tlačí Djokoviče", no to mám mlčet, když to zrovna čtu? Na druhou stranu - tím, že moje preference byly ve finále úplně na opačný straně - je to vlastně lichotka! Protože to nebylo poznat :) Neříkám, že fandím Nadalovi. Mám některý hráče radši a jiný míň.. ale snažím se být za každou cenu objektivní. A že chválím, když se něco komukoli povede, považuju za normální. Chápu, že můj styl komentování nesedí zdaleka každýmu, ale snažím se na sobě dál pracovat a někdy prostě třeba nemám svůj den, jako každý z nás všech. Některý komentáře jsou fakt zlý, jiný se mě zastanou, čehož si vážím. Ale nemyslím si, že bych byl samolibej vocas, kterej neumí přiznat chybu. Že jsem jich letos udělal.. jen se jima nebudu chlubit :) Jinak se omlouvám, že reaguju až teď, ale během TM ještě přestavujem byt, všude jsou tady sutiny a prach, nic nějak nestíhám a už se těším na zimní volno :) P.S. vencape: takovou cenu si nezasloužím, ale třeba tak za 30 let by mě fakt potěšila :p
Reagovat
Fandina
OT ... videa k Davis Cupu
http://sport.aktualne.centrum.cz/od-lendla-k-berdychovi-nejlepsi-ceske-zapasy-v-davis-cupu/r~6914516e4af211e3a6f7002590604f2e/
Reagovat
Mayo
fanatici sú hrozní
Reagovat
Nola
včera nebol čas nejak reagovať, ty si neskutočný fanatik :D
na tvojom mieste by som sa už konečne zmierila s tým, že Novak získal psychologickú prevahu a pripravila sa prípadné prehry Nadala v roku 2014 a dovolím si tvrdiť, že prídu a predpokladám, že nebude to iba Nole, ktorý mu ich uštedrí, historia nepustí, vždy je lepšie byť v úlohe lovcu ako loveného.....Nole tento rok prehral s hráčmi ako Haas, Isner na svojom obľúbenom povrchu, ktovie či sa podobné niečo nezopakuje na tom Rafovom, možno povstane z radu mladých nový Soderling a bude vymaľované
Reagovat
tito
Myslím si že ne, vzhledem k počtu vzájemně odehraných zápasů a průběhu letošní sezony. Bude to pořád dokola, 50:50 s převahou Rafy na antuce a Noleho v hale, se sezonními výkyvy, které nám pochopitelně budou předvádět i nadále. Nějakou výraznou změnu vzájemné bilance neočekávám.
Reagovat
Nola
Novak nezvládol v hlave prehru na RG v dobre rozohranom zápase, navyše v turnaji, ktorý túžil vyhrať a kládol si to ako cieľ roku 2013, od tejto chvíle prehrával dôležité zápasy, stratil 2 finále GS... možno je Rafa odolnejší, ale hájiť 1.miesto je oveľa náročnejšie naň vystúpať....moja reakcia bola možno prehnaná, ale čítať tu tie výplody od osloveného diskutéra vyžaduje veľkú dávku sebazaprenia
Rafa a Nole dokázali, že tento rok dominovali, ten bodový rozdiel na 3. hráča je priepastný, oba tábory sú nakoniec spokojné, Rafa je NO 1 a Nole vyhral 4. turnaje v rade, gratulácia obom, to očakávam od normálnych fanúšikov
Reagovat
Mayo
my sme radi za 10 titulov v prvom rade
Reagovat
Sonja
Do příštího roku hlavně žádné konkrétní cíle, prostě jít po všem, lovit, zatápět jedničce...idemo!:-))
Reagovat
Rafaeoli25
Nejsem fanatik, jen koriguju ten obrovskej optimismus, jinak já nikde nepsal, že očekávám samé tituly, řekl jsem, že budu spokojenej se dvěma gs a čtyřma Masters :)
Reagovat
Rafaeoli25
No a k tý psychologický převaze, v Monte Carlu ho taky Nole smáznul a pak až do října nic, bez obav, Rafa se z halový noční můry vzpamatuje velmi rychle :)
Reagovat
Sonja
Koriguješ optimismus:-DDD Ty koriguj hlavně svůj optimismus...prý "stačily by mi 2 GS a 4 Masters"...šílený.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já nikdy nebyl a nebudu přizdis.áč, jsem optimistický realista a očekávání dvou gs a čtyř Masters žádnou troufalostí nejsou vzhledem k tomu, že se jedná o megašampiona na vrcholu sil..
Reagovat
Sonja
Ale jak ukrutně ti vadí, když je někdo podobný na druhé straně...:-)
Reagovat
Roger_Federer
Jsem si naprosto jistej, že se jedná o jednoho přizpívatele.

Na začatku sezony(unoru) si vynášel Novaka do nebes a tvrdil, že vyhraje 4x po sobě granslam..Že nemá konkurenci a po prvním turnaji kam se Nadal vrátil jsi ho odepisoval. Novak ukázal, že není stoj.

A pokud je tady nekdo fanatik jsi to boužel opravdu ty.

dle mého názoru:)
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě gratulace Djokovičovi ( a jeho fans) , k vítězství na TM , i k postu jednoznačně nejlepšího hráče podzimní části , nicméně nejlepším hráčem sezony i tak zůstal Nadal. K zápasu , vzhledem k očekávání , tomu že se utkali světová 1 a světová 2 a dva nejlepší hráči posledních pár let , tak se zápas nedá hodnotit , jinak než obrovským zklamáním. A ted k Nadalovi , který mna neskutečně nasr-l , jeho výkon byl NAPROSTO katastrofální , nehodný finále TM a světově jedničky , od začátku byl nervozní , zbrklý a to sa ukazalo v zápase , Djokovič kromě tak 2,3 výměn nemusel hrát nic zazračného , protože Nadal byl tragický , jeho servis naprosta katastrofa , BH hrál enom čopem a eště krátce , jako nahrávku , jeho prohozy sotva dolétly do pásky , tolik chyb z forhendu sem od něho už opravdu dlouho neviděl , jeho BH byl tragický celý TM , pohyb nebyl špatný , ale když měl otevřený kurt , tak to prostě posral. Nechci ale snižovat výkon Djokoviča , byl klidný , jistý na servisu , a znovu skvělý v obraně.
Reagovat
Nola
súhlasím, presne to isté by som mohla napísať o finále USO, kde Novak hral katastrofálne, napriek tomu uhral set, v ktorom jasne dominoval
Reagovat
Mayo
súhlas
Reagovat
Sonja
Tak to je snad jasné, že súhlasíš, Nadal přece prohrává jen když hraje špatně...pokrytče jeden:-))))
Reagovat
Pe3k
Konečně objektivní fanda Nadala (a pingpongu :D). Naprostý souhlas.
Reagovat
nitrotaj
Novak hrál katastrofálně ve finále USO? Katastrofálně hrál možná s Dimitrovem, ale rozhodně ne v tomhle zápase.

http://www.youtube.com/watch?v=zHbCLuEXfpM

Doporučuji přehrát highlights u oběda, případně svačinky.
Přeji hezký den.
Reagovat
Mayo
Sonja vy ste takí istí tak o čom potom ? (:
Reagovat
Sonja
Tak nebuď pokrytec a nevyčítej to jinde, když to sám děláš.
Btw. Nadal ve finále USO nehrál nic moc, to uznali i jiní jeho fanoušci, stačilo mu ale počkat si na Noleho chyby, které při hře, kterou předváděl 2. a 3. set, zákonitě musely přijít...
Což se vůbec nedá srovnat s letošním finále TM, kde Novak ani omylem nečekal na chyby, byl aktivní, pro body si chodil, Nadala rozběhával a nenechal ho hrát z jeho komfortní zóny...prostě ten zápas zvládl bravurně, po herní i taktické stránce. Neříkám, že mu Nadal nepomohl i zbytečnými chybami, ale vzhledem k tomu, že na UEčka to bylo vyrovnané, nemůže se říct, že rozhodly.
Reagovat
Mayo
Nadal bol včera zlý...dvojchyby chyby , tradične krátke lopty...no ale vyhral hráč, ktorý mal lepšiu formu, ktorý je 3 x lepší v hale atď :D halový tenis vyhral
Reagovat
Nola
samozrejme to bolo myslené ironicky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano na nevynucené chyby to bylo těměř vyrovnané , ale Djokovič měl narozdil od Nadala , tu bilanci dost vyrovnanou , zatimco u Nadala to byl naprosto šilený nepoměr , navíc Nadalova hra je charakteristická nizkým počtem nevynucených chyb. Včera to byl od něho opravdu velmi špatný zápas.
Reagovat
Amputace
Ten Wajda to je něco tak nesympatického.
http://www.youtube.com/watch?v=FZ4vLXnlUaE - čas 5:54.
Reagovat
Mayo
čistý šašo :D
Reagovat
Sonja
Jj, měl by si vzít lekci od strýčka Toniho, to je sympaťák každým coulem:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsympatičtější tréner od pohledu byl Annacone.
Reagovat
Reti64
Ovlivnilo ho to hodně. Už na USO 2011 měl Nole problémy s ramenem, kvůli tomu nedohrál zápas s Del Potrem v bělehradském semifinále DC s Argentinou a nemohl nastoupit ani v Paříži k čtvrtfinálovému duelu s Tsongou:
http://novakdjokovic.com/en/news/tennis/nole-withdraws-from-paris-masters/
Reagovat
Reti64
To mělo přijít dolů, omlouvám se:-))
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Nola
vďaka, od teba si to cením dvojnásobne
Reagovat
woody
Jako velký fanoušek Noleho jsem rád, za tak skvělou šňůru vítězství na konci sezony. I když si myslím,že mohl přidat více grandslamových titulů, ve finále Wimbledonu hrál špatně, to samé ve finále US open, kde měl vést 2:1 na sety a možná by to bylo jinak. Jinak velká gratulace k úspěšné sezóně a také k tomu jak dokáže dobře vést svojí charitativní organizaci !
Reagovat
smazaný uživatel
Je velká škoda, že se Delpo nedokázal dostat na tu čtvrtou příčku, díky které by měl zajištěné, že na Australian open nenarazí už v QF na Rafu nebo Noleho. I když, Juan první polovinu kromě Indian Wells skoro nic neobhajuje takže čekám posun na čtvrté místo za Rafoli a Andyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Delpíka hodně sázím, že se dá dohromady a v příštím roce ukáže, kam patří :)
Reagovat
smazaný uživatel
Inak, k Noleho obrane..Vždy sa vedel kĺzať, ale v Londýne som mal pocit, akoby tam lietal a nie behal, to bolo nadprirodzené..

Navyše dobiehané loptičky z FH začal v absolútnej defenzíve vracať ľahučkým plachtiacim čopom, ako inak Rafovi na základnú čiaru, velmi často som sa jeho posledné dva matche s týmto úderom stretol..Dobrý nápad, získa tým potrebný čas..Jedinou protizbraňou musí byť "výlet" na sieť a ísť winneru naproti..Samozrejme vzniká riziko prehodu, ale kto dnes nemá ziadne riziká?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Není v expres zprávách chyba? Ještě se přece neví o kolik bude mít Rafa víc bodů, když Nole nastupuje do DC, či?
Reagovat
smazaný uživatel
jéé, to nemělo být sem, pardon..
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež som si to všimol..

Ludia majú tendenciu sezónu aj rebricek uzatvárať po TM, no spravodajstvu by sa to stávať nemalo :)
Reagovat
Pe3k
Jak říkáš ten jeho obranný forehandový čop je perfektní. Co mě na něm překvapovalo nejvíce je jeho délka. Zatímco Rafan hraje i útočné údery dosti krátké, tak Novak hraje i ty obranné velice dlouhé až k základní čáře...

To byla pravděpodobně poslední šance pro Rafu získat titul z WTF. Neumírá, není ještě starý, ale takhle lehkou skupinu a semifinále už mít asi nebude...Příští rok tam bude navíc Tsonga a Murray, možná Raonic, kteří budou o dost silněkší než unavený Ferrer nebo labilní Wawroš (nic proti němu).
Reagovat
smazaný uživatel
Je to relatívne..Mať na TM Andyho, Tsongu alebo Raonica moze pre Rafu znamenat nepostup zo skupiny, no rovnako sa o nich može potknúť aj Nole..Ten mal posledné dva ročníky na TM výbornú formu, v roku 2011 to vsak bol prepadák..Nie každý rok je "posvícení", a určite bude mať aj slabsie ročníky..Rafa odohral výborný TM v roku 2010, tento rok to nebolo zlé, veď vyhral 4zápasy, no aj v nich mal medzery, urcite to moze byt aj lepsie..
Reagovat
Rafaeoli25
Nepředbíhej, taky to už vypadalo, že Roger nikdy nezíská RG..
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy neříkej nikdy, oba dva se pěkně vyšachovávají, Rafa nepustí Nolemu RG a Nole Rafovi TM. Mám ale takového tušáka, že letos to Nole prolomí a zvítězí FO, Rafa si na Turnaj mistrů musí počkat, ale klidně ho taky ještě může vyhrát.
Reagovat
Reti64
V závěru roku 2011 měl Nole zdravotní problémy, tak proboha jaký propadák?
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, možno to bolo sčasti ovplyvnené aj zdravotnými problémami, ale na každý zápas nastúpil, ziaden skreč, aj Paríž, či Bazilej odohral, takže Boh vie do akej miery ho to skutočne ovplyvnilo..

Inak ja si vobec nemyslím, že má Rafa RG vyarendované. Istý som si snáď
len tým, že ho ešte niekedy vyhrá a je velmi pravdepodobné, že ho niekedy vyhrá aj Nole, navyše po skalpe Rafu..Ak mohol Nadal vyhrať 2hardové finále, kludne moze uspieť aj Novak v Paríži..Oni sú obaja komplexní a v ich zápasoch to je vzdy o aktuálnej forme..Počas RG aj USO bolo obdobie, kedy viac vyhrával Rafa a potvrdil to, počas TM to bolo naopak..
Reagovat
tito
Noleho obrana byla neskutečná. Ale v rámci objektivity je nutno dodat, že Rafa odehrál včera možná nejhorší zápas sezony. Dopadlo by to pravděpodobně stejně, i kdyby mu to tam padalo, protože Nole vracel i oblíbené inside outy z FH jakoby se nechumelilo, nicméně to, co Rafa včera předváděl zvláště na podání, byla absolutní tragedie. Podávat z druhého i v případě BB, opakované dvojchyby, hrůza. Kdyby takhle podával v prvním proti Rogerovi a ten ho získal, tak by se možná ani do finále nedostal. A proti oboum ztratit set a navíc hrát ve druhém od úvodu se ztrátou podání na nejméně oblíbeném povrchu je katastrofa. Ne, ten zápas se včera nepovedl. Útěchou může být ( určitě mi někdo bude oponovat) zlepšující se BH, zvláště opakovaně zahraný, byť nedůrazný long line. To, že se jej již nebojí zahrát, je příslibem. Zvlášť, když taktika prakticky všech hráčů je postavena na hře do Rafovo bekhendu a zlepšení je více než očekávatelné.
Reagovat
Rafaeoli25
Kdepak ani Nole to na RG nezlomí, možná až bude mít Rafa na kontě desítku tak se nad Nolem smiluje :)
Reagovat
Pe3k
Relativné to sice je, ale když si vemeš hráče jako Tsonga nebo Raonic tak je pravděpodobnější, že s nima při obvyklých okolnostech vypadne Nadal a i kdyby vypadl Nole tak se pro něj nic neděje, on už má 3 tituly, Nadal je ten co potřebuje vyhrát a lehčí než letos to už mít nikdy nebude. Naopak příští rok bude ještě o něco pomalejší a mnohem více unavený, protože nebude mít ten luxus 7 měsíců odpočívat...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v r.2010 měl taky pohodovou skupinu, takže zopakovat se to může..těžší to ale rok od roku mít bude, to je asi pravda, kde je ale psáno, že Nolemu bude hala takhle vycházet neustále? Jinak s hráči jako je Raonič Rafa jen tak neprohraje..každopádně já ten TM rád oželím, pokud Rafa vyhraje ještě aspoň 5-6 gs :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Na tom je právě krásně vidět ta role psychiky v tenisu. SAtačí srovnat ty dva zápasy...
Reagovat
tito
přesně....
Reagovat
Sonja
Nolemu všechna čest, jak se držel, co se psychiky týče... Když podával na zisk 1.setu, měl stav 15:30 a nebál se jít si pro vyrovnávací míček k síti. Následně trefil na setball eso. To samé když podával na celkové vítězství a Nadal začal hrát stylem "už můžu jen získat", byly potřeba hodně pevné nervy...a zase přišlo eso- při stavu 40:40:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak předvedl krásný výkon, i kdyby nadal předvedl cokoliv prostě by to na djoku nestačilo, pro něho není žádný míček ztracený, prostě nejlepší hráč světa.
Reagovat
Rafaeoli25
Nepřeháněj, od dubna do října nevyhrál turnaj, tak hraje nejlepší? V hale nejlepší je, to mu nikdo nebere, naopak Rafa je v ní poloviční..
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Novakovi a Djokolandu, ale ten DC uz by konecne mohl vypustit po nejakych 22 viteznych zapasech zasebou :-D
Reagovat
smazaný uživatel
asi ted dela John, snad uz spi.... :-)
A vubec... Alund x Panta: 6:1, 6:1! TO byl ficak! ;-)))
Reagovat
VlS
vidím, že taky přemejšlíš o produktivitě zemědělství :-D
Reagovat
Matti
Gratulace. Nole zaslouženě vyhrál.
Reagovat
Sonja
Nole "zachránil" sezonu, je o píď (o jeden titul) lepší než loňský rok. A že to nevypadalo v jejím průběhu...:-) V každém případě třetí povedená sezona v řadě.
Kdyby ještě dokázal s týmem vyhrát DC, byla by to paráda. Ale tam už to holt není jen na něm:-)
Reagovat
Sonja
Samozřejmě povedená v rámci možností...sám Nole říkal, že má pocit, že měl v těch dvou posledních sezonách vyhrát víc GS titulů (prohrál 4 finále a jedno "vpodstatě finále":-( ), ale je to, jak to je, no. Pevně doufám, že bude líp...:-)
Reagovat
Rafaeoli25
Sezona to byla z jeho strany dobrá, prakticky identická s tou minulou, každopádně prostředek sezony je až na rok 2011 jeho Achillovou patou..
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě k těm gs titulům, tak zase ale loni dotáh AO, kde ho měl Rafa v pátym setu na lopatě :)
Reagovat
Reti64
Často tu teď čtu, že Rafa to v hale neumí, ale že až se bude hrát venku, že to bude úplně jiné:-) Jenže venku, na "betonech", hrál Rafa s Nolem doposud 15x a jen 5x dokázal vyhrát:-)
Reagovat
Mayo
však nikto nehovorí, že nemá takú bilanciu ale proste furt je to hard vonku...proste v hale to nevie to je jasné...vonku má určite väčšiu šancu ho poraziť ako aj ukázal tento rok alebo aspoň hrať vyrovnanú partiu...dneska to bolo o jednom hráčovi teda už včera
Reagovat
Rafaeoli25
Sice jen pět výher, ale dvě na grandslamu, takže pokud ho Rafa porazí v Austrálii, klidně s nim pak může prohrát třikrát na Masters, to mi vadit nebude :)
Reagovat
nitrotaj
Taky zde není žádná jistota, že se potkaj, třeba někdo překvapí. Hodně věřim a fandim Del Potrovi, doufám, že bude na druhé straně pavouka. Také Tsonga by se mohl konečně trochu zvednout. Vrátí se Murray, který už trénuje a stihne Austrálii na 100%. Bude to super podívaná, akorát to vstávání. Asi to budu nahrávat na externí HDD, ale to pak není úplně ono než LIVE.
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, bude záležet i na losu, pokud jde o Andyho a Dela, s nimi mohou oba rupnout, Andy to může hlavně Nolemu pořádně zavařit jak víme, nejen na trávě, takže fakt těžko říct, kolika finále Rafa-Nole se v příští sezoně dočkáme..
Reagovat
LukasH
Čekal jsem, že Nole vyhraje. Kdo sledoval celý Masters, musel vidět, že je Nadal poloviční - i když to na ty ostatní soupeře stačilo.
Uvidíme příští sezónu. Myslím, že venku to zase bude úplně něco jinýho a na antuce není zřejmě co řešit.
Reagovat
Sonja
Jak jako není co řešit?:-)
Reagovat
LukasH
Myslel jsem RG. Podle mě si to Nadal bude držet i dál. I když ho Nole na antuce už taky porazil. Kdo ví, třeba se to příští sezónu zlomí. Pro Rogera i Noleho to muselo bejt frustrující, jak ho nedokázali opakovaně porazit.
Reagovat
Sonja
No a to si právě vůbec nemyslím, že není co řešit. Vždyť Novak letos Nadala dostal do 5 setů, přičemž v 5. vedl o brejk...byl hodně blízko a ukázal, že se na antuce může rovnat antukovému králi. Já mu věřím a myslím, že by se hodilo, aby ten RG jednou urval, vzhledem k tomu, jak na antuce umí... Uvidíme.
Reagovat
Mayo
kks Stamkos asi zlomená noha :/ má po ZOH
Reagovat
Rafaeoli25
Hlavně, že se jí nezlomili Hertl a Jágr, to bysme tam my ani nemuseli jezdit :D
Reagovat
Mayo
tak mňa to mrzí pretože chcem nech tam je každý v plnej sile a toto je proste smola no ... vy budete dobrí si myslím tak či tak
Reagovat
Rafaeoli25
Myslim, že my moc dobří nebudem, tipuju, že vy dopadnete líp, jako ve Vancouveru..
Reagovat
Mayo
no vo vancouveri sme hrali skvele tam mala byť medaila ale si to sami pokazili...ale teraz tomu moc neverím, že nejako prerazia ale tak nevadí, ja sa teším na celý turnaj takže v pohode (:
Reagovat
Rafaeoli25
Mě hokej už moc nebere, takže je mi to celkem jedno..ať vyhrajou Švýcaři a maj aspoň nějakou radost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně v prdeli, můj oblíbenec a největší fantasy opora.
Reagovat
Roger_Federer
to te zklamu, z haly jsem odešel, před 45 minutama..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tom případě se musíš zeptat těch co tam byli taky i minulé haly. Já to mám jen z TV a co jsem slyšel :)
Reagovat
Sonja
Doplním statistiky z článku...
Na síti: Nadal 4/6, Nole 14/19 (přičemž body, které ztratil, byly Nadalovo klasické brutální prohozy)- jen pro dotvoření obrazu, že byl Nole aktivním hráčem;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nad výroky, že Nole je zeď a jen bránil, se člověk musí smát :)
Reagovat
tito
Spíš to chápu tak, že když brání, je jeho obana brutální. Klobouk dolů.
Reagovat
Roger_Federer
Přišlo to jen me, letos zase pomalejši , povrch v hale??
Reagovat
smazaný uživatel
Někde jsem slyšel, že je to jen klam v TV. Ti co seděli na místě, viděli lepší a rychlejší přestřelky :)
Reagovat
Mayo
vy ráno nevstávate ?
Reagovat
Sonja
Ne, dneska spamuju do rána...
Reagovat
Mayo
to až tak ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já se dnes dohaduju až do rána s Rafaeoli, sic eu toho usnínám ale ráno vstanu jako rybička :))
Reagovat
Roger_Federer
Dohadovat se z Rafaeolim25 je zbytecne..on ma Nadala jako srdečni zaležitost..nevidi, neslyši..Dokonce ma doma Rafaovu masku a tu si musi brat jeho přitelkyne na noc do postele, jinak Rafaeoli25 neusne...
Reagovat
Rafaeoli25
Ježiš ty si trapák, to se jen tak nevidí, nic jinýho tvůj mozeček nevymyslí? Tak to jsi na tom hodně špatně..
Reagovat
Sonja
tady to začalo, Novak měl tucha...
http://oi43.tinypic.com/n4830g.jpg

statistiky 1.setu:
http://oi41.tinypic.com/nxnqbt.jpg
statistiky zápasu:
http://oi44.tinypic.com/nujvb.jpg

Na konci klasicky alkohol a líbačka:
http://oi42.tinypic.com/nckfp.jpg
http://oi39.tinypic.com/257hoyg.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
první obrázek :D :D :D po tom se tu to hrálo, to je jasné :D
Reagovat
Sonja
Bylo mi jasné, že tě zaujme:-)))

Nejhezčí je stejně tato, kde má v očích jiskřičky...
https://pbs.twimg.com/media/BY0xS5XCQAAaVxT.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
Je to mistr :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom prvím obrázku vypadá, jak kdyby měl špagety na hlavě :-)
Reagovat
Sonja
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/996947_540798355997322_1132292976_n.jpg
Reagovat
Fandina
Nolemu. Dneska byl jasně lepší a přesvědčivý. Velká gratulace a super výkon.
Reagovat
nitrotaj
Nadal musí každopádně přitvrdit na backhandu. Hrát ho flat s maximální razancí a nápřahem, jestli chce porážet gumáka. Copak to ten Toni nevidí? Hlavně, že má na hlavě Iberostar a nohu přes nohu. Nemáte na něj někdo číslo? Mu to pošlu smskou.
Reagovat
Mayo
ten iberostar to ej des :D ... ja tiež nechápem, že má tak impotentný backhand...nedá sa vyhrávať s dobrým fh ale nulovým bh...a navyše také niečo že plochý úder to ani nehovorím
Reagovat
Rafaeoli25
Přitvrdit by určitě měl, ale pořád musíš brát v úvahu, že je to hala a v ní je prostě Rafa poloviční, uvidíš jak diametrálně odlišný to bude v Austrálii..
Reagovat
nitrotaj
Je mi jasný, dneska jsem kroutil hlavou u televize. Chvilkama jsem těm chybám nevěřil. Popravdě jsem rád, že ta prohra přišla dneska, než třeba v Austrálii. Ono to Rafu nakopne, toho se nebojím.

Ideální scénář - odpočinek, zlepšit pohyb, backhand = 14GS TITUL
Reagovat
Mayo
ja ti neviem...ono ťažko ho v 27 rokoch naučiť lepšiemu backhandu ... to už asi nikdy nebude nejaké oslnivé...aj keď on vie hrať z neho dobre..neraz aj túto sezónu sa do toho parádne oprel ale neviem neverí si asi nato alebo čo...jeden dobrý backhand za zápas nestačí...každý sa mu do tej strany tlačí a to je kameň úrazu
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, outdoor je jiná káva, tam se Rafovi dýchá úplně jinak :). A ty dva měsíce volna a relaxu potřebuje jako sůl, v lednu se objeví úplně jinej Rafa, ne jeho stín, kterej sme dneska viděli..
Reagovat
Sonja
Tak snad Nole taky nebude stínem, kterým byl, když prohrával letos s Rafou...co?:-P
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Stín z něho udělal Djokovic. to je fakt :)
Reagovat
smazaný uživatel
s Rafaeoli to nemá cenu, on je prostě zaslepený a přes to nejede vlak. :D
Reagovat
Mayo
to je jedno chlapi...dneska vyhral lepší hráč, hráč ktorý v hale vie hrať...chvalabohu je po halách lebo to ja sa nudím len vtedy :D ... Aussie sa teším už ..ale aj tak najviac na French Open (:
Reagovat
Rafaeoli25
Mayo a co, že má slabší backhand, koho to zajímá? Roger ho má taky slabší..Nole má nejlepší bh v dějinách tenisu, to je bez diskuse, ale je to jen jeden komponent, kterej sám o sobě nerozhoduje, proto má Nole jen 6 gs, zatimco Rafa 13 :)
Reagovat
smazaný uživatel
A zase ty čísla :)) ty vytahuje i brácha poslední dobou hodně často (fandí Federerovi).
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to mluví o zaslepenosti ten pravý :D
Reagovat
Mayo
no šak ja viem počet GS je to obdivuhodné...ale čoraz viac sa mu do neho tlačia, tak len nejaká udržovačka nestačí navyše ten čop tiež neni bohviečo...aj keď je pravda, že mimo haly si skôr obehne do FH to hej...viac času nato bude o niečo
Reagovat
nitrotaj
Já po něm nechci aby vymejšlel něco nového. Typickým příkladem byl zápas v Monte Carlu, kde se z BH totálně vyházel(Tuším asi 20UE jen z BH). V příštích turnajích přišlo zlepšení a statistika UE z BH bylo vždycky jednociferný číslo(doufám, že se tohle bude opakovat i tentokrát). Stačil by backhand jako letos v severní Americe, to znamená metr za servislajnu, fungující i v situacích kdy se lámal chleba.
Reagovat
smazaný uživatel
Já přiznávám, že Rafa je světová jednička zaslouženě, ale nepřiznávám to co říkáš, že Nole dnes porazil stín. Rafa se rval, nebo spíš chtěl, jenže Nole ho eliminoval, vymazal z kurtu. a to může udělat i příští rok kdekoli, ale ty říkáš že nemůže. ale může :)
Reagovat
Mayo
mať Murrayho / Djokovičov BH by mi stačilo, ja viem nejsom náročný :D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak čísla holt mluví ve prospěch Rafy, s tim těžko něco uděláš, i když se jim budeš smát sebevíc :)
Reagovat
Mayo
môže ho eliminovať aj o rok ale nemusí ... zase nepreháňajme až toľko...Rafa neni žiadny nazádrek
Reagovat
smazaný uživatel
já se jim nesměju, proč to pořád převracíš. říkám ano, čísla jsou super, zasloužil si je. ale čísla mu nevyhrají další zápasy nad Novakem. To je fakt. umí ho porazit všude, jako Rafa jeho. Necháme se překvapit, kdo bude dominovat :)
Reagovat
nitrotaj
Horší výkon letos Nadal podal jenom s Ferrerem v Paříži. Nejhorší je skutečnost, že většina uživatelů na TP považuje Djokovičův výkon za stín, v případě, že neodpovídá výkonum z roku 2011.
Reagovat
Rafaeoli25
Neříkám, že se Rafa nerval, hrál ale jen průměrně, to se nevylučuje, oproti Rafovi z léta ale i jara to byl opravdu jen stín, stín který ani nebyl pořádně vidět..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak řekla Sonja, i Rafa vyhrával na stínem Noleho, kdyby tam byl 100%.. uf :)
Reagovat
Sonja
Ne, prostě jednoduše: Když Nadal prohraje s Djokovičem, je to jen Nadalův stín, stejně tak když Djokovič prohraje s Nadalem, je to jen Djokovičův stín...

A máme to:-) Přeju dobrou noc.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak..
Reagovat
smazaný uživatel
to co jsi ted napsal, radši řekni Rafaeoli, ten to tu ted předvádí :)) my nic takového neříkáme
Reagovat
smazaný uživatel
jak může souhlasit s výrokem Nitrotaj, když celou dobu předvádíš to samé :D ty jsi ale! :D
Reagovat
Rafaeoli25
A ještě směšnější je kec, že Rafa vyhrává (vyhrál) jen když Roger a Nole nemaj (neměli) formu..:D
Reagovat
smazaný uživatel
už to zkousni a jdi spát :) už se v tom zamotáváš, opravdu :)
Reagovat
nitrotaj
To nemá cenu, to je jako házet hrách na stěnu. Necháme hráče promluvit za nás v příštím roce. Djokovičovci řádně to oslavte, ty vaše Pekingy a Londýny. Já jsem slavil Francii a Ameriku a budu doufejme slavit i Austrálii.
Reagovat
Rafaeoli25
Já nic zkousávat nemusim, porážku jsem čekal, jinak do ničeho se nezamotávám, podle Pe3ka Rafa vyhrává jen když Nole nemá formu..
Reagovat
Sonja
Ty to dobře neunášíš:-)...prý "Londýny". Rafa po WTF (5. nejdůležitějším turnaji hned po GS) prahne, protože tuhle trofej ještě nemá.
A nemluvím o tom, že Rafa NESMĚL dolézt Nolemu do finále na posledních dvou tisícovkách (Šanghaj, Paříž), kde měl Novak formu, protože ten by ho vyprášil a ještě víc by si vyžehlil vzájemku a dostal "momentum" jejich vzájemných zápasů na svou stranu. No a vy byste tu nemohli tak trapně trepat o "Pekingách a Monte Karlech";-)
Reagovat
Sonja
Že se tu vůbec hádám panebože:-D... Jste frustrovaní, na jednu stranu to chápu, na druhou stranu si o to víc vážím tita, Forehanda, Mattiho a dalších, kteří umí přijmout porážku svého oblíbence v klidu a nemají potřebu si tady ulevovat. Ale lhala bych, kdybych řekla, že jsem to nečekala...že se tu objeví pár "takových" a bude se mlet o nedůležitosti turnajů, které vyhrál Nole, v porovnání s GS, na kterých byl letos lepší Rafa... bla bla blááá, vy jste se v tu dobu radovali, my se radujem teď. Zkuste to skousnout.
Reagovat
nitrotaj
Já jsem s porážkou počítal, a upřímně vám to přeji. Objektivně uznávám, že byl dneska lepší. Tím končím.
Reagovat
Rafaeoli25
To si děláš srandu? Del by v Šanghaji Rafu dal, i kdyby ten hrál o sto procent lîp, to bylo totálně bez šance..
Reagovat
Mayo
to je jedno že nedošiel k nemu...nikto nevieme ako by to dopadlo...prehral tam so skvelým delpom a ferrerom...u neho ma to ani neprekvapuje
Reagovat
Mayo
ja som dávno zmierený, že TM nikdy nevyhrá...ale nevadí...ak to nahradí pár GS ešte tak to bude v poriadku
Reagovat
nitrotaj
A věř mi, že tohle je úplně v pohodě. V roce 2011 jsem byl svědkem jak Rafa prohrál 6 zápasů a po legendární Austrálii jsem byl zničenej. To se nedá srovnávat. Tenkrát to byly muka.
Reagovat
Rafaeoli25
Já jeho porážku přijímám, očekával jsem jí, jen říkám, že outdoor a hala toť z Rafova pohledu nebe a dudy, nic víc..
Reagovat
Rafaeoli25
Mayo když přidá ještě aspoň 5 gs, bude mi nula z TM ještě ukradenější :)
Reagovat
Rafaeoli25
Nápodobně, po loňský Austrálii to byl strašnej pocit, totální marnost, tehdy jsem myslel, že je s Rafou konec, že už to jeho psychika nezvládne..jsem rád, že jsem se mýlil :)
Reagovat
Marduch
Nedá mi to, musím si to zkopírat i sem:-)

Šachová partie dvou mentálních titánů.
Djokerova ekvilibristika a koncentrace v kritických okamžicích, zvítězila nad Rafovou nezdolností a vůlí (rovněž v kritických okamžicích:-)
Nejlepší pozvánka do příští sezóny!
Rafa bude příští sezónu stejně vynikající.
Ale Novak s jeho úžasnýma fyzickýma schopnostma gumového muže, citem pro řešení herních situací a důvěrou ve vlastní schopnosti, i když jeho hra jde zrovna dolu, tak pokud přes zimu v tréninku neusne na vavřínech třech letošních výher nad světovou NO.1, se může stát opravdu nepřekonatelným.
Reagovat
Sonja
Nole, na post jedničky se v žádném případě nevracej!! Jakmile ses ho zbavil, začal si je všechny válcovat a vyhrávat tituly!:-))

Dnes jsem se po divokém začátku upřímně začala obávat...že jakmile Novak trošku poleví, poveze se. A přesně tak to bylo...Nole nevyužil bb na doublebreak a jako by ho to rozhodilo. z 3-0 bylo rázem 3-3 a jelo se dál. To, jakým způsobem Novak poté vydobyl další brejk, to bylo naprosto neuvěřitelné. Na celý barák jsem zařvala "idemo"...a išlo se:-DDD Myslela jsem, že budou s doservírováním problémy a chvíli to tak vážně vypadalo- stav 15-30, delší výměna, Novak u sítě...a pomáhá páska. Uff!:-)
Ve 2.setu Nole opět začal soustředěně a hned ve 3.gamu slavil brejk. Pak si oba několikrát udrželi přesvědčivě podání, až přišel 7.game, kde měl Nole stav 15:40...Nadal ale vytáhl dva neskutečné servisy a Novak nemohl dělat vůbec nic. Bylo třeba nepolevit a soustředit se na svůj servis. Naštěstí "v suchym". Pak matchball na Nadalovo podání a najednou se Nadal probral, začal hrát jako ďábel, šel si k síti a odvrátil mečbol BH po čáře! Žasla jsem...i v posledním gamu, kdy Nole potřeboval doservírovat, hrál jako celý zápas ne. Rval se jako lev, nechtěl to jen tak pustit...a Novak musel zůstat psychicky silný, neoddat se pocitu, že by to ještě mohl projet...za těsného stavu dal eso, vypracoval si 3. MP a ten už vyšel, když Nadal chyboval z FH......To byly emoce!!!:-))
___
Takže...Novak vyhrál svou 3. trofej z WTF, 7. v letošní sezoně, po USO drží bilanci 22 vítězství z 22 zápasů...nádhera! Moc doufám, že ji ještě hodně navýší příští sezonu, ale do té ještě daleko...ještě si chci užít dnešní výhru:-)))
Djokoland- Hvala svima! IDEMO!!!
Reagovat
Reti64
Veliká gratulace Nolemu a všem jeho věrným fanouškům:-))) Po USO se vzpamatoval a vyhrál úplně všechno co vůbec šlo vyhrát, tak moc držím palce, ať mu to vydrží!!:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to je jednoduché, stačí mu pokaždé, když se dostane na první místo, sebrat nějakou penalizací 2000 bodů. A bude vyhrávat pořád...
Reagovat
smazaný uživatel
Sonjo, kolik ti je let? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prozraď mi toho tucha!
Reagovat
Sonja
Vinetouo- Proč? Jsem infantilní?:-DDD

Ale musím říct, že ten komentář, byť vypadá dost dlouhý, je tak desetina toho, co mám na srdci:-DD Akorát jsem ještě v takovém laufu, že to nedokážu utřídit a napsat, aby to mělo hlavu a patu... co už:-)))
Reagovat
Sonja
:-))) Tuch byl pochopitelně, že vyhraje Novak... ale bála jsem se ho mít!
Reagovat
smazaný uživatel
pises super,mohla by si sa tym aj zivit
Reagovat
smazaný uživatel
Na takové emoce je nejlepší vzít rakiju a hajde :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu věřil jako nikdy. Nemělo to chybu. Ale k tomu věku. Slovní spojení ´co už´ používá má pubertální sestřenka i celá její flotila vrstevnic. Nějak se to rozlezlo :D
Reagovat
Sonja
vencape- Jako lépla jsem si při zápase, nebudu zapírat:-DD Ale rakiju ne, tu si přivezu ze Srbska, až pojedu:-)))

4street- Tak mi to odpůůůůsť:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Není co odpouštět :) je to hezky výmluvné :)) jen jsem myslel, že je to z nějakého seriálu, nebo tak něco, co mi uniklo :D
Reagovat
VlS
tvoja sestřenka to chytla na TP. nakazila svoje kámošky,no a co už :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Sonička, pekné riadky este raz gratulujem..Ja mám emócie pri TV rád (Škoda, že moja drahá nie) :)), vcera to vsak bolo z mojej strany ponurejsie..Rafa ani raz neviedol, v tejto faze je fanusik kludný, akoby bol zmierený s osudom, ved to isto poznas..
Reagovat
Sonja
Já se taky obvykle musím krotit:-D
Jinak samozřejmě ten pocit znám. Zvlášť z letošní sezony, kdy Nole velmi často začínal hrát až od 2.setu:-/:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší zápasy (chronologicky):
Stan: Nole - AO
Delpo: Nole IW
Delpo:Rafa IW
Wawrinka: Gasquet FO
Nole: Berdych Řím
Delpo: Nole W
Stachovskij: Fedex Wimbledon, i když nejbolestivější
Delpo: Nole - Šanghaj................. a to je všechno.
Překvapení roku: Nadal, zklamání roku: Fedex, sympaťák roku: Delpo, zvláštní cena za oddanost TP: woytha
Reagovat
Stan_Borowitz
Proč ta zvláštní cena?
Reagovat
smazaný uživatel
To není ironicky, to je jako uznale, je fajn, že sem chodí i přední český komentátor a aby se to "předávání cen" trochu oživilo. :)) Napadla mě paralela s hokejem, kde se vydává cena za oddanost hokeji Bill Masterton Memorial trophy, i když tam má ještě trochu jiný význam.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já ti nevím, pro mne není komentátor (byť třeba přední), nějaká "celebrita", před kterou bychom se měli všichni posadit na zadek. On prostě dělá svou práci, za kterou je placen, a nevím, jak to souvisí s tím, že chodí na TP.
Reagovat
smazaný uživatel
šak kdo si tu sedá na zadek, jde o jeden příspěvek jednoho uživatele na jednom českém tenisovém portále, bohužel ty ceny si nikdo nepřevezme :D . A tady se třeba míjíme, pro mě jako studenta žurnalistiky je někdo, kdo je nejlepším českým tenisovým komentátorem celebrita nebo řekněme radši osobnost, protože vidím, jak je těžké se někam vypracovat a jak těžké je prezentovat se kvalitním verbálním projevem.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, já to myslel spíš obecně. Jakmile woytha na sebe prozradil, že je "ten" woytha, začalo mu tady spousta uživatelů všelijak nadbíhat. Samozřejmě souhlasím s tím, že je obtížné se vypracovat a prezentovat se kvalitním verbálním projevem. Ale stejně (ne-li často víc) je obtížné se vypracovat a prezentovat něčím jiným, třeba přesným obráběním na CNC strojích.

Na woythovi mně osobně trochu vadí to, že tady na TP blahosklonně přijímá chválu, která ovšem zhusta vychází ze shora uvedného "charizma celebrity", ale na kritiku reaguje často velmi popudlivě, i když je třeba oprávněná. Podle mne to na zvláštní cenu zatím není. Ale je to tvoje cena, já jen uplatňuji poradní hlas...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky je to cena za vytrvalost a ne osobnostní rysy, ale jinak se dá s tvým příspěvkem souhlasit. Tak je to první ročník udělování, ještě to není úplně vypilované. :)
Reagovat
Fandina
Stan ... woytha je podle mě v pohodě, když ho tady někdo chválí, má radost a když kritizuje, tak se ozve. Dělá to dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal absolutně bez šance. Djokovič si s nim dělal co chtěl a vyjma toho polevení v prvnim setu hrál fakt bezchybně. Nadal sice bojoval, ale Novak ho už do zápasu prostě nepustil, jeho psychická odolnost je jednoznačně největší devizou. Škoda že takovou už nemá Roger, mohlo bejt ještě lepší finále
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě finále na nízké úrovni. Rafa měl strašné výpadky, stejně jako včera Roger. Celá sezóna byla plná výkyvů a zvratů. Djoki je teďka suverén, nemá konkurenci. Nadal měl šílený comeback, nemůže chtít všechno, vyhrál US Open, Novak turnaj mistrů, tak to prostě bývá.

Osobně jsem rád, že Roger našel svojí raketu po půl roce a doléčil záda.
Trošku mě mrzí, že tenisový potenciál v současnosti není využitý tak, jak by mohl. Hra se strašně změnila, teď vévodí obranný tenis od základní čáry, což je škoda. Proto doufám, že Roger a ostatní jemu podobní, budou příští rok hrát variabilní hru, zkracovat, čopovat, střídat rotace a nabíhat na síť, v tom je tenis krásný. Tak hodně odpočinku a hodně štěstí všem do roku 2013 !
Reagovat
smazaný uživatel
Do roku 2014 samozřejmě :)
Reagovat
Marduch
Nole hraje přesně tak, jak podmínky dnešní doby (urputní téměř nechybující soupeři, pomalejší povrchy) dnešní doby vyžadují. Stejně jako dřív Roger volí správné okamžiky k útoku.
Reagovat
freeteepek
Udělal jsem vyjímku a koukal se na mužský tenis:-)
NOle hrál dnes výborně. Skvěle četl Nadalovu hru. Nadal se víc bránil, než útočil. Na servisu se mu moc nevedlo (ve srovnání s Djokovičem), ale především to přeháněl s těmi topspiny a neuměl Novaka překvapit. Kolikrát zahrál vyloženě hloupě do míst, kde Novak stál. Nadal by se měl naučit dát tvrdou plochou ránu, pak by měl šanci:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nauč rybu běhat po horách...
Reagovat
Roger_Federer
To se spiš nauči ryba chodit po horach a vzapeti mluvit..
Reagovat
Roger_Federer
To se spiš nauči ryba chodit po horach a vzapeti mluvit..
Reagovat
VlS
znám Frantu Rybu, běhá po horách a nejen mluví, von i zpívá :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Djokolandu.
Reagovat
Sonja
Díky za podporu!:-)
Reagovat
gigin
Jak se ti tam líbilo? Koho si odvážíš? Sonju nebo Nolu? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Mut si určitě odveze Sonju, ta bude nadšením bez sebe z únosu k Fucking Murray Fans :-)))
Reagovat
Pe3k
Zaslouženě vyhrál ten lepší. Nadalové jediné body byly z chyb Novaka. Pokud Novak ještě zapracuje na psychice může to příště být 6:0, 6:3. Lonské finále bylo o několik úrovní kvalitnější a to díky účasti Federera. Gratulace Nadalovi za účast ve finále, sice tam byl jen do počtu, ale pro něj je to i tak úspěch. Kvalita zápasu byla zklamáním. Novak sice klesl na druhé místo, ale hraje o level lépe než Nadal.
Reagovat
nitrotaj
V hale.
Reagovat
smazaný uživatel
On ho umí porazit všude!
Reagovat
Rafaeoli25
Si tu euforii vychutnej, zase si na ní budeš muset počkat až do Pekingu :D
Reagovat
nitrotaj
Hlavně na French Open
Reagovat
smazaný uživatel
Rafaeoli nebud naivní :))
Reagovat
smazaný uživatel
nitronaj: všechno přijde :)
Reagovat
Pe3k
Euforie by to byla, kdyby to vyhrál Rožér ...Ted to bylo jen potvrzení papírových předpokladů...
Reagovat
smazaný uživatel
co sa s tebou deje,uz zacinas byt objektivny a uz nie je taka sranda,dufam ze ta puberta este nepresla:)
Reagovat
Pe3k
No svést to na pubertu je sice dost mimo, ale beru to...Neustálé provokace mě přestávají bavit, protože jsem se stal tím, proti čemu jsem chtě sám bojovat...
Reagovat
TheRoyalBlue
Zabudol si ešte explicitne dodať, že Djokovič odohral sotva svoj priemerný výkon, zatiaľ čo Nadal odohral životný zápas. Inak celkom dobrá práca, ale čakal by som trochu lepšie. Chcelo by to ešte nejaké optimalizácie.
Reagovat
smazaný uživatel
ja by som chcel pubertu do konca zivota
Reagovat
Rafaeoli25
Já naivní nejsem, ne tak Nole určitě do Pekingu něco urve, nějaký to Masters mu Rafa určitě přenechá, bez obav :)
Reagovat
Pe3k
Co k tomu dodat? Co kdyby ses raději soustředil na svůj vlastní komentář a napsal nějaký svůj názor?

Podle mě hrál Novak lehce nadprůměrně a Rafa průměrně, celkový zápas nic moc. Mnohem více se mi líbil včerejší zápas Novaka a Stana, protože ten dovede i zaútočit...Byť skore je téměř stejné.
Reagovat
smazaný uživatel
:) Jak ty jsi sebejistý, že sezona bude zase Rafova, tak já, že bude Noleho. Tak to prostě je :) a ted už nás vážně nech slavit :)
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa si teď dva měsíce odpočine a pak to zase naplno rozjede, outdoor neni hala, to je holt jeho slabina..ale slav, Djoko si to zasloužil. A žij v iluzi, nic proti :)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji! Pamatuješ si rok 2011? :)
Reagovat
TheRoyalBlue
Tento krát sa celkom vzácne s tebou viac-menej zhodnem.
Reagovat
Rafaeoli25
2011 to už se mu zopakovat nepodaří, taky je ale záhodno říct, že tehdy krom toho, že hrál skvěle, se Rafovi a Rogerovi tolik nedařilo, tím ale Noleho výkon nechci snižovat, každopádně pokud bude Rafa nažhavenej a odpočatej jako letos, bezpochyby může tuhle sezonu zopakovat..neřikám, že to bude jednoduchý, ale pevně mu věřim pokud bude zdravej :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem chtěl slyšet. Takže Rafa ji zopakovat může ale Nole ne :)) to mi stačí ke tvé objektivnosti :)) Měj se! a fandi, my budeme taky.
Reagovat
Rafaeoli25
Já napsal, že sezonu 2011 nelze zopakovat a za tím si stojím, letošní Rafova sezona tak dominantní nebyla, takže zopakovat tu je určitě snazší..na závěr řeknu, že trůn je sice pěkná věc, ale mě zajímaj hlavně grandslamy, takže pokud Rafa získá aspoň dva a k tomu přidá tři čtyři Masters, budu opět maximálně spokojen :)
Reagovat
Mayo
obaja ste neobjektívni trošku...djokovič ho všade vie poraziť však prečo by nevedel...ale aj rafa ho vie poraziť len v hale nie no tam je ozaj rozdiel veľký to je jasné...ale rešpekt k súperovi a né že dalšia sezóna bude jeho ako keby ostatní boli odpad...uvidíme ako to bude
Reagovat
Nola
nádherný záver sezóny!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
moze Novak vyhrat v buducom roku zlaty Grand Slam?
Reagovat
smazaný uživatel
Když zahraje jako dnes. Když zahraje maximum.. Je to možné. Budu mu držet palce :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ten nebetyčnej optimismus je až zábavnej, loni na konci sezony předváděl to samý a jak nakonec outdoor letos dopadl..
Reagovat
smazaný uživatel
to nie je optimizmus ale realita,nikto uz davno,davno na to nemal z roznych pricin,netvrdim ze sa to aj udeje,nato treba aj kopec stastia,fandim totiz aj Nadalovi a prial by som mu tu,ale na Rafu by som si v tomto pripade nevsadil, takisto z roznych dovodov
Reagovat
smazaný uživatel
Loni je loni. Jestli tu chceš prudit, nebo brečet, není tu pro tebe místo. tady se slaví! :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Může. I Rosol může. Všechno je jen o pravděpodobnosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Je směšné, že tu hovoří o nebetyčném optimismu někdo, kdo tu po IW vyhlašoval, že Nadal vyhraje všechno. Ač jsi nakonec nebyl daleko od pravdy tak si měl po jednom vyhraném turnaji stejnou pravděpodobnost, že se ti to splní jako má Djokovič v zisku zlatého GS, takže ty si ten poslední, kdo by se nad tím měl pozastavovat.
Reagovat
Mayo
uvidíme Rafa bude vonku silnejší a Murray ak sa dá dokopy tak minimálne wimbledon a uso bude veľký favorit ak samozrejme nájde motiváciu :D Del Potro od neho tiež čakám , že prehovorí a Roger to je neznáma pre mňa
Reagovat
Rafaeoli25
Já jen říkám, že i loni měl výbornej konec sezony, takže nelze soudit jak bude vypadat další sezona, jinak ano, po IW jsem věřil, že Rafa bude vládnout na antuce a myslel jsem i na trávě, o hardu jsem tak přesvědčenej rozhodně nebyl, už proto, že to byl daleký výhled a tehdy jsem ještě pochyboval o Rafovu kolenu..
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto Nadala vymazal z kurtu! Všechno perfektní. Ta stabilita, kdy musí udělat krok zpět a stejně trefí přesně lajnu, to co chce. Doufám, že předzvěst toho, jak to bude příští rok! Gratulace Nolemu k titulu, Rafovi k postu světové jedničky a druhému místu tady. Nole, příští rok si to vezmi zpět! A SONJO, jaký byl ten tuch, prozrad mi to! :D
Reagovat
Sonja
Reagovat
VlS
Tak gratulace, Nole v podstatě Rofovi nedal šanci. Pogratuloval bych i Giginovi, jenže ten sedí,zasněně zírá k Baltu a mele cosi o Ernestkovi.
Reagovat
Sonja
Díky, jsi hodný:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a sezóna skončí ako skončiť aj mala :)
Nole je stále kráľ.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty kecko, král haly je ano, to mu rád přiznávám, stejně jako Rogerovi, outdoor to je jiná káva :)
Reagovat
tito
Gratulace k zaslouženému vítězství :-)
Reagovat
gigin
Hvala!
Reagovat
gigin
Reagovat
Sonja
Hvala puno:-)
Tato trofej a celkově úspěšný závěr sezony moc moc těší...ale kdo je nejlepším hráčem sezony je stejně jasné;-)
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
IDEMOOOOOOO! Pááááneees!
Reagovat
gigin
Reagovat
Vojtiik
Gratulace, ale kvalitou zápas povětšinou nic moc, djoko famozní, destruktivní
Reagovat
Rafaeoli25
Gratulace Nolemu k dalšímu povedenému konci sezony, hala mu sedí podobně jako Rogerovi, to je bez diskuse..Rafa bohužel jen průměrný výkon, nejslabší na turnaji, na podání slabota, absence agresivity na bh, ale i fh až nepochopitelná, s takovym výkonem se Nole porazit nedá, každopádně je jasný, že hala nebude nikdy jeho doména..těšim se na outdoor, ten bude o něčem jiném :)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak mi v hale připomíná svou suverenitou Rogera na TM z roku 2010... I přesto, že herně to jsou výrazně odlišní hráči, tak oba mají společné to, že jejich hra je háklivá na vítr. Víc než například Murray nebo Nadal. Proto jsou výše zmínění hráči v hale tak úspěšní.
Reagovat
smazaný uživatel
Bůh prostě, ten brejkbol, hlavně ten lob z plného běhu. To jsem si málem ucvrknul. Ještě jeden set a je to tam. Ajde Nole!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist