Podle Djokoviče by se ve Wimbledonu mělo hrát i první neděli

1. 7. 2014, 15:06
Aktuality 8
Srb Novak Djokovič si myslí, že by se ve Wimbledonu měla změnit tradice a hrát by se mělo i první neděli. Ta je během turnaje na trávě v All England Clubu vždy volná, ale kvůli dešti v sobotu a v pondělí někteří hráči jako například letos Švýcar Stanislas Wawrinka můžou hrát i tři dny po sobě.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Mělo by se to přehodnotit," řekl o volné neděli letos nejvýše nasazený Djokovič. "Všichni víme, že tady pečují o svoji tradici, což všichni respektujeme, ale některá pravidla by se měla modernizovat, změnit, aby to lépe vyhovovalo hracímu programu a především hráčům," řekl vítěz slavného turnaje z roku 2011.

Wimbledon je jediným z grandslamů, který se odehraje už za 13 dnů, protože se na konci prvního týdne nehraje v neděli. Že by i tento den kurty ožily, to se stalo v historii turnaje kvůli špatnému počasí pouze třikrát - v letech 1991, 1997 a před deseti lety. Antukové French Open a US Open v New Yorku trvají 15 dnů, Australian Open 14 dnů.

V letošním roce narušil déšť program v sobotu i v pondělí, zatímco neděle byla slunečná, ale neodehrál se ani jeden zápas. Proto například vítěz Australian Open Stanislas Wawrinka, jeho krajan a sedminásobný vítěz Wibledonu Roger Federer, první hráč světa Rafael Nadal nebo Ruska Maria Šarapovová musejí dohánět skluz.

"Byl jsem zklamaný, myslel jsem, že se bude hrát (v neděli), ale nic se s tím nedá dělat. Dělají si to, jak chtějí a hráčům nenaslouchají," stěžoval si Wawrinka.

Pořadatelé v londýnském All England Clubu nejsou myšlence na hraní v neděli příliš nakloněni. I proto už zastřešili centrální dvorec a věří, že se situace ještě výrazně zlepší, až se zastřeší i kurt číslo jedna. K tomu by mělo dojít v roce 2019.

ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Súhlasím s Novakom, voľná prvá nedeľa je prežitok.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka už se ale nejmenuje Stanislas
Reagovat
Pesek12
a odkdy je už jen Stan?
Reagovat
Frick
Co to jako zkoušej? To jako nemaj peníze hned? Snad za více než 11 měsíců, co jsou do Wimblu 2015, by to střechu tam dám mohli, ne? Beztak to bude zřejmě o instalaci nějakejch prefabrikátů.
Reagovat
Frick
Na co potřebujou PĚT LET? Dělaj jako by chtěli stavět 1 km mrakodrap...
Reagovat
a.magerova
To mi hodně připomíná pořad Volejte řediteli, kdy se Železného ptali, kdy bude Nova dávat film např. Moucha a Železný řekl: "Mám pro vás dobrou zprávu, na film Moucha máme vysílací práva a do programu ho zařadíme příští rok na podzim."

Stejně jako filmu Moucha se tazatel nemusel dožít i hodně tenistů střechu na dalším kurtu ve Wimbledonu už jako aktivní hráči nezažijí :-/
Reagovat
Roger_Federer
Tak strecha urcite neni jako nove dvere, urcite to chce nejake planovani, projekt a rozpocet..tady se nebavite o milionu korun..
Reagovat
kada.tom
nejen podle něj :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist