Plíšková půjde ve Wimbledonu na vítězku generálky, Šnajderová ovládla pětistovku v Bad Homburgu

29. 6., 16:21
Aktuality 14
WTA BAD HOMBURG - Karolína Plíšková bude v prvním kole Wimbledonu čelit vítězce jedné z prestižních generálek WTA 500. Diana Šnajderová (20) odehrála v německém Bad Homburgu svůj teprve čtvrtý profesionální turnaj na trávě, ve finále přehrála 6:3, 2:6, 6:3 zkušenou Donnu Vekičovou (28) a získala svůj druhý letošní a zároveň kariérní titul na nejvyšším okruhu. Ruska si tímto prvenstvím zajistila debut v TOP 30 žebříčku.
Profily hráčů
Diana Šnajderová má ve 20 letech už dva tituly (© AFP)

Šnajderová – Vekičová 6:3, 2:6, 6:3

Diana Šnajderová zahájila své profesionální působení na travnatých kurtech loni ve Wimbledonu a vítězství v hlavní soutěži si nepřipsala ani letos v Hertogenboschi. V posledních dvou týdnech však na nejrychlejším povrchu excelovala, po čtvrtfinále v Birminghamu ovládla pětistovku v Bad Homburgu.

Mladá Ruska se musela na německém pažitu vypořádat s bývalou šampionkou tohoto turnaje a wimbledonskou vítězkou Angelique Kerberovou, Dajanou Jastremskou, Paulou Badosaovou, Emmou Navarrovou a v sobotním finále s Donnou Vekičovou.

Šnajderové začaly postupem zápasu docházet síly, přesto ze sebe dokázala v rozhodující sadě vymáčknout maximum. Úvodní brejk ze třetího gamu sice nepotvrdila, nicméně brzy začala mít zase převahu. Po srovnání na 3:3 už Chorvatce nepovolila ani jednu hru a více než dvouhodinové finále urvala na svou stranu.

Šnajderová odehrála obě předchozí finále na této úrovni na nejmenších akcích WTA 250. Zatímco loni na betonu v čínském Ningbu schytala výprask od Ons Jabeurové, letos na tvrdém povrchu v Hua Hinu přemohla ve třech setech obhájkyni titulu Lin Zhu.

Prvenstvím v Bad Homburgu si zajistila debut v TOP 40 a zároveň v nejlepší třicítce žebříčku, kterou bude v novém vydání světového hodnocení uzavírat. Nyní se přesune zpět do Velké Británie, konkrétně do Londýna, kde v pondělí nastoupí k prvnímu kolu Wimbledonu proti bývalé finalistce Karolíně Plíškové.

Vekičová potvrdila, že se jí ve finálových zápasech nedaří. Nyní disponuje bilancí 4:9, naposledy triumfovala loni v březnu v Monterrey a všechny čtyři tituly má z dvěstěpadesátek. Na trávě hrála finále popáté, uspěla pouze před sedmi lety v Nottinghamu.

Výsledky turnaje WTA 500 v Bad Homburgu

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
tommr
"Vekičová potvrdila, že se jí ve finálových zápasech nedaří. Nyní disponuje bilancí 4:9, naposledy triumfovala loni v březnu v Monterrey a všechny čtyři tituly má z dvěstěpadesátek. "

Určeno hlavně pro Ondřeje Jiráska:
v článku je to dobře ale v Profilu Vekicové na TP je uvedeno že má 5 titulů. Započítává se jí totiž i titul z Hopman Cupu 2023 což není oficiální WTA titul protože je to jen glorifikovaná exhibice. Stejná chyba je i u dalších hráčů/hráček kteří HC v minulosti vyhráli. Např. Petra Kvitová má na TP uvedeno 32 titulů i když jich získala jen 31 protože se jí započítal i HC 2012. Vzniká tak rozpor mezi oficiálními statistikami WTA a statistikami na TP. Nešlo by s tím něco udělat?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
poptám se, ale nic neslibuju, díky za postřeh :)
Reagovat
tommr
Shnaiderka měla těžší cestu do finále takže si titul zasloužila víc ...
Reagovat
Stybnat
Bravo Kasatkina Bravo Šnajder Bravo Rassia
Reagovat
GaelM
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zvlášť Kosatka je na rusko hrdá...
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
Mantra
Auvajz.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jinak jsem ji viděl v O2 aréně na BJKC a měla moc sympatické, spontánní vystupování
Reagovat
Blondie
asi tak :D Kosatka je bourák < 3
Reagovat
com
doufam, ze se aspon poradne unavila a presun ze ji da zabrat, a hlavne ze v pondeli padne
Reagovat
tommr
s tím bych moc nekalkuloval. Shnaider je dobře stavěná dvacítka která se jen tak neunaví ...
Větší strach mám o Karolínu která je na tom po zdravotní stránce všelijak ...
Reagovat
Walda58
Reagovat
Mantra
Jako že za hodinku letadlem se unaví?
Může selhání jedině hlavou a to si nemyslím, že bude proti tví kosti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist