Pennettaová ve Stuttgartu vyřadila loňskou vítězku Jankovičovou

2. 5. 2009, 08:55
Aktuality 0
WTA STUTTGART - Srbská tenistka Jelena Jankovičová titul ve Stuttgartu neobhájí. Zatímco loni v hale na rychlém povrch přemožitelku nenašla, letos ji na antuce vyřadila už ve čtvrtfinále Italka Pennettaová. Tu nyní čeká světová jednička Safinová, v druhém semifinále se utkají další Rusky Kuzněcovová a Dementěvová.
Flavia Pennettaová

Jelena Jankovičová si ve čtvrtek postěžovala na únavu po náročné bitvě s domácí Lisickou. Právě nedostatek sil ji možná stál postup do semifinále. V pátečním střetnutí s Italkou Pennettaovou sice hladce vyhrála první sadu, od poloviny druhého dějství však začala přebírat otěže zápasu soupeřka, která nakonec loňskou vítězku turnaje zaskočila a vyřadila.

"V začátku zápasu jsem byla nervózní, ale během druhého setu jsem si začal více věřit a využívat mého kvalitního forhendu," komentovala Pennettaová, jež byla silnější ve hře od základní čáry a připsala si 32 vítězných úderů, dvakrát více než čtyřiadvacetiletá Srbka. Ta sice s Italkou vyhrála prvních pět vzájemných soubojů, poslední dva však prohrála.

Pennettaová se v sobotním semifinále utká se Safinovou, s níž z šesti duelů ještě ani jednou jako vítězka neodešla. Světová jednička Dinara Safinová neztratila ve Stuttgartu set ani ve třetím zápase, když nasazenou osmičku Agnieszku Radwaňskou porazila 6-4 6-2.

Naopak už druhý třísetový zápas v Německu absolvovala Jelena Dementěvová. Poté, co ztratila set s Grönefeldovou a s Maďarkou Szavayovou měla namále v prvním setu, ve čtvrtfinále se na postup přes Francouzku Bartoliovou dřela přes dvě hodiny. V zápase si sice vypracovala 19 brejkbolů, nevyužila ale ani polovinu z nich.

"Jsem moc ráda, že jsem dokázala zvládnout těžký konec zápasu. Byl to emotivní souboj pro nás obě," řekla spokojená Dementěvová.

O první finále ze Stuttgartu se utká s krajankou Světlanou Kuzněcovovou. Té se nedařilo podle představ v úvodních dvou kolech, ve čtvrtfinále však přemožitelku světové osmičky Azarenkové Giselu Dulkovou porazila za 70 minut snadno 6-3 6-2.

Halový turnaj ve Stuttgartu je dotován částkou 700.000 dolarů a vítězka si odveze luxusní Porsche.

- WTA PREMIER STUTTGART (Německo, antuka, 700.000 dolarů) -
páteční výsledky (02. 05. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (1-Rus.) - A. Radwaňská (8-Pol.) 6-4 6-2
Dementěvová (2-Rus.) - Bartoliová (Fr.) 6-2 4-6 6-3
Pennettaová (It.) - Jankovičová (3-Srb.) 2-6 6-4 6-4
Kuzněcovová (5-Rus.) - Dulková (Arg.) 6-3 6-2

Semifinálové dvojice: Safinová - Pennettaová, Kuzněcovová - Dementěvová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist