Pennettaová v New Yorku řádí. Soupeřkám nadělila už tři kanáry

2. 9. 2009, 19:46
Aktuality 2
US OPEN ŽENY - Flavia Pennettaová si přivezla skvělou formu i do New Yorku. Domů už poslala dvě soupeřky a na cestu domů jim přibalila již tři kanáry. Ani game dnes neuhrála Indka Mirzaová.
Flavia Pennettaová

Vše začalo letos v červenci. Flavia Pennettaová ovládla domácí antukový podnik v Palermu a zvedla si sebevědomí před odletem do Spojených států. Tam hned nečekaně získala titul v Los Angeles, kde přešla přes dvě hráčky první světové desítky, Šarapovovou a ve finále porazila v dobré formě hrající semifinalistku French Open Stosurovou. Vzápětí v Cincinnati získala skalp Venus Williamsové, až šňůru 15 vítězných zápasů uťala světová jednička Safinová.

V Torontu už hráčka z Apeninského poloostrova postrádala síly a vypadla ve 3. kole. Pak se objevila i v generálce na US Open v New Havenu, kde po dobrých výkonech postoupila do semifinále, které se kvůli špatnému počasí hrálo v hale. Už před bojem o finále uvedla, že se již soustředí na odlet do New Yorku a výsledek v Connecticutu pro ní není důležitý. Do finále nepostoupila.

Za to v New Yorku už Pennettaová opět řádí. V prvním kole smetla Rumunku Gallovitsovou 6-4 6-0 a dnes za pouhých 50 minut doslova zdemolovala Indku Saniu Mirzaovou. Sympatická Italka, jež se před pár týdny stala první Italkou v Top 10, duel 2. kola zcela ovládla, neztratila ani game a potvrdila, že v New Yorku pomýšlí hodně vysoko.

Loni vypadla až ve čtvrtfinále, čímž si vytvořila své grandslamové maximum.

"Lepší to být ani nemohlo, hrála jsem svůj nejlepší tenis a nedělala téměř žádné chyby," pochvalovala si Pennettaová, jež zahrála jen 10 nevynucených chyb. "Nepamatuji si, že bych někdy takovým výsledkem (6-0 6-0, pozn.) vyhrála. Možná někdy v mládí," smála se.

"Jestli takhle bude hrát dál, vyhraje celý turnaj," prohlásila Mirzaová. "Nemyslím, že bych hrála nějak strašně špatně. Měla odpověď na všechno. Nedala mi šanci. Člověk se přes to musí přenést, zítra bude nový den," komentovala výprask indická tenistka.

Nyní Pennettaovou čeká Kanaďanka Aleksandra Wozniaková, jež nečekaně vyřadila Francouzku Amelii Mauresmovou, která prohrála posledních devět gamů v řadě. Vítězka Wimbledonu a Australian Open z roku 2006 se dnes dopustila 31 nevynucených chyb. Zahrát dokázala jen devět vítězných úderů.

Ne zcela ideálním, ale rozhodně lepším výkonem než v prvním kole se dnes prezentovala Venus Williamsová. Devětadvacetiletá Američanka měla problémy s krajankou Mattekovou-Sandsovou hlavně úvodním dějství, které nakonec vyhrála 6-4. V druhé sadě sice také čelila několika brejkbolům, zlepšenou agresivní hrou ale všechny odvrátila a zaslouženě postoupila.

Williamsová, jež nastoupila se zavázaným kolenem, které ji trápilo už v pondělí, si o osmifinále zahraje se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou. Té se podařilo otočit zápas s asijskou soupeřkou z třetí světové stovky.

Obrat se povedl také sedmé nasazené Rusce Věře Zvonarevové, jež si poradila s krajankou Čakvetadzeovou po setech 3-6 6-1 6-1.

- US OPEN ŽENY (USA - New York, tv. povrch) -
středeční výsledky (02. 09. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
V. Williamsová (3-USA) - Matteková-Sandsová (USA) 6-4 6-2
Zvonarevová (7-Rus.) - Čakvetadzeová (Rus.) 3-6 6-1 6-1
Pennettaová (10-It.) - Mirzaová (Ind.) 6-0 6-0
Wozniaková (Kan.) - Mauresmo (17-Fr.) 6-4 6-0
Li Na (18-Čína) - De Britová (Portug.) 6-1 6-3
Flipkensová (Belg.) - Medinaová-Garriguesová (20-Šp.) 6-1 6-3
Vesninová (31-Rus.) - Craybasová (USA) 7-6(6) 6-1
Rybáriková (SR) - Chang Kai-chen (Tchaj-wan) 4-6 6-2 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Dulková/Peerová (Arg./Izr.) - Kvitová/Savčuková (ČR/Ukr.) 6-4 6-4
Coinová/Pelletierová (Fr./Kan.) - Granvilleová/Uhlířová (USA/ČR) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist