Pennettaová smetla i Schiavoneovou a zahraje si o titul

8. 1. 2010, 14:29
Aktuality 2
Spanilá jízda Italky Flavii Pennettaové v Aucklandu nekončí. Nejvýše nasazená hráčka ztratila v semifinále pouhé tři gamy, svou krajanku Francescu Schiavoneovou deklasovala 6-3 6-0 a postoupila do finále. V něm se utká s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou.
Flavia Pennettaová

Dvanáctá hráčka světa Flavia Pennettaová ztratila před dnešním utkáním se svou krajankou Schiavoneovou pouhých 13 gamů a ohromnou formu prokázala i v souboji se svou kamarádkou.

"Na začátku jsem byla hodně nervózní, protože se známe moc dobře a není jednoduché hrát proti jedné z mých nejlepších přítelkyň," řekla po utkání Pennettaová, která sebrala své soupeřce celkem pětkrát podání. "Ona taky byla nervózní a nehrála tak dobře. Ale myslím, že ke konci jsem se začala zlepšovat, nedělala jsem chyby a dobře podávala," dodala.

Její soupeřkou v boji o první titul v sezoně bude Belgičanka Yanina Wickmayerová, která se na turnaj dostala díky divoké kartě od pořadatelů poté, co arbitrážní soud v Lausanne zrušil její trest za porušení antidopingových pravidel.

Wickmayerová se na postup nadřela víc než druhá finalistka. Shahar Peerová totiž po prohraném prvním setu nesložila zbraně a v tom druhém se ujala vedení 3-0. Wickmayerová ale utkání do třetí sady dospět nenechala. Izraelce stihla prolomit podání a za stavu 5-5 přišel rozhodující brejk, po kterém už souboj doservírovala do vítězného konce.

"Nehrála jsem svůj nejlepší tenis," přiznala po utkání Wickmayerová. "Udělala jsem hodně chyb, hlavně na začátku druhého setu. Bylo to 0-3, byl to jen jeden brejk, ale (Peerová) hrála opravdu dobře, takže jsem věděla, že budu muset hrát o moc líp, abych to zvrátila. Vydržela jsem bojovat o každý bod a i když jsem dělala chyby, hra se vyrovnala," dodala.

Peerová: Jsem hrdá, že jsem to zvládla
Ani dnešní zápas Shahar Peerové se v Aucklandu neobešel bez protestů lidí, který vadí izraelská politika a kteří ji vyzývali, aby se z turnaje odhlásila. V pátek se sešla skupinka asi 25 demonstrantů s megafony a rozešli se až poté, co policie dva z nich zatkla.

"Musím říct, že jsem si tenis tady vážně užívala," řekla po své prohře Peerová, kterou protestující nijak nerozhodili. "Je to pěkný turnaj. Publikum je moc milé, (turnajová ředitelka) Brenda Perryová se o nás stará moc dobře. Jsem tu už počtvrté, takže jsem tu vážně ráda."

Podle dvaadvacetileté tenistky jí hluk, který slyšela až na kurtu, při její cestě do semifinále spíše pomohl. A s úsměvem dodala, že dnes možná prohrála proto, že na centrkurtu tolik slyšet nebyl.

"Nebyli dost hlasití na to, abych hrála dobře. Ostatní dny byli slyšet hodně a vyhrávala jsem," řekla ironicky Peerová, pro kterou to přesto byla nepříjemná zkušenost. "Po celý týden, znova a znova a znova slyšet jejich pokřiky, že mám na turnaji skončit... není to hezký pocit, není to příjemné. Ale jsem hrdá na to, jak jsem to zvládla."

Mladá Izraelka, která loni nedostala vízum na turnaj v Dubaji, oznámila, že příští měsíc ve Spojených arabských emirátech díky udělenému vízu hrát bude, a že doufá, že tam s politikou spojována nebude.

"Bohužel mě neberou jen jako hráčku, ale taky dávají do souvislosti s politikou. Jestli je to proto, odkud jsem, není to fér. Nemám s politikou nic společného. Jsem jen hráčka a chci se při hraní bavit stejně jako ostatní."

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Pennettaová (1-It.) - Schiavoneová (4-It.) 6:3, 6:0, Wickmayerová (3-Belg.) - Peerová (Izr.) 6:4, 7:5.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Opálená kočička, hmmmmm, dej to, prosím, Pennetko!!!!!!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktuality.sk/tenis/tenis/video-cibulkova-neuspesna-vo-futbalovom-rozstrele
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist